בשורה משמחת להורים תושבי רחובות שילדיהם עולים לכיתות א'-ב': בשנת הלימודים הקרובה, שתחל בחודש ספטמבר 2017, תשלמו פחות על צהרונים של החברה העירונית, משמע: 630 שקלים בלבד, 350 שקלים פחות מהסכום המקורי.

הבשורה מגיעה בעקבות החלטת הממשלה לאשר את יוזמתו של שר האוצר משה כחלון להרחבת סבסוד הצהרונים במסגרת תכנית "נטו משפחה" ובנוסף להנחת 50 השקלים עליה הצהיר ראש העיר רחמים מלול לפני כחודשיים.
מדינת ישראל מחולקת ל-10 אשכולות בהתאם לרמה הכלכלית חברתית כאשר באשכול 10 מדורגים היישובים המבוססים ביותר ובאשכול 1 היישובים החלשים ביותר. האוצר יעניק סבסוד דיפרנציאלי ולפיכך הורים מהעיר רחובות הנכללת באשכול סוציו-אקונומי 6, יזכו לסבסוד של 300 שקלים בחודש עבור כל ילד בצהרון כתה א' או ב'.

בסך הכל תחסוך כל משפחה שיש לה ילד בכתה א' או ב' 3,500 שקלים בשנה (לפי החישוב הבא: 980-50-300=630 – 350 שקלים × 10 חודשים) וביחד יחסכו 1500 משפחות מרחובות הזכאיות להטבה, סך של 5,250,000 שקלים בשנה (3,500 ש"ח חיסכון לכל משפחה × 1,500 משפחות זכאיות) בעשרה חודשים.
בתוך כך יצוין שבאוצר הבהירו כי מאחר ועשירון 6, בו נכללים כידוע תושבי רחובות, זכו להטבות במסגרת נקודות זיכוי הם לא קיבלו סבסוד לצהרונים לילדי הגנים.


קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








