עלייה מדאיגה בתאונות הדרכים בישראל וכן בתקריות של אלימות בין נהגים בכביש

במדינת ישראל קיימים גופים ציבוריים ופרטיים לקידום בטיחות בדרכים, בין אם זה הרלב״ד, עמותת ״אור ירוק״, ארגון ״תחבורה היום ומחר״ ועוד…  בשנה וחצי האחרונות התקיימה וועדת מומחים- מטעם מכון התקנים הישראלי-אגף התקינה, לאימוץ תקן בינלאומי של הארגון הבינלאומי לתקינה (ISO) בנושא של ניהול בטיחות בתעבורה
תוצאה של האקלים החברתי השלילי בישראל וכל עוד לא נאמץ את עקרונות התקן הבינלאומי החדש- נמשיך לסבול ממגפת תאונות הדרכים״ כך אומרת ד״ר שלהבת צור שעתידה להנחות היום מושב בכנס השנתי ה-41 של האיגוד הישראלי לאיכות. 
בשנה שעברה נהרגו 436 אנשים בתאונות דרכים (על פי נתוני הרלב״ד) ואם מדינת ישראל חפצת חיים, עליה לאמץ לאלתר את התקן הבינלאומי החדש שישראל החליטה עקרונית לאמצו. 
במדינת ישראל קיימים גופים ציבוריים ופרטיים לקידום בטיחות בדרכים, בין אם זה הרלב״ד, עמותת ״אור ירוק״, ארגון ״תחבורה היום ומחר״ ועוד…  בשנה וחצי האחרונות התקיימה וועדת מומחים- מטעם מכון התקנים הישראלי-אגף התקינה, לאימוץ תקן בינלאומי של הארגון הבינלאומי לתקינה (ISO) בנושא של ניהול בטיחות בתעבורה שבראשה עמדה ד״ר שלהבת צור- מומחית ויועצת לתחום מערכות ניהול איכות ובטיחות בארגוני תעשייה ושירות ולתחום הבטיחות הארגונית בתעבורה. ד"ר צור משמשת גם כראש המחלקה להנדסת איכות ואמינות בתעשייה בפקולטה להנדסה, במכללה אקדמית כנרת.
התקן אינו רק כלי ארגוני, אלא מנגנון המשפיע על החברה כולה. הוא מבטיח ניהול נכון יותר של הסיכונים התעבורתיים ומשפיע על כל מי שנמצא בדרכים – נהגים, הולכי רגל ומשתמשי תחבורה פרטית וציבורית. אימוצו יסייע לשלב את נושא הבטיחות בתרבות הארגונית והלאומית, כחלק ממאמץ רחב יותר להפחתת תאונות הדרכים ולשיפור האקלים התחבורתי בישראל.
הכנס השנתי של האיגוד הישראלי לאיכות מתקיים היום ומחר, ובמסגרתו תוביל ד״ר שלהבת צור מושב, שיתמקד באיכות ובטיחות בתחום התשתיות והתחבורה. המושב כולל ארבע הרצאות של מומחים מובילים בתחומים שונים, על רקע העלייה המדאיגה במספר תאונות הדרכים והנפגעים בשנים האחרונות.
במהלך המושב תעלה לדיון סוגיית ההקשרים הרחבים יותר של בטיחות בדרכים—כחלק מתופעות חברתיות כמו עלייה באלימות בכבישים ובתחבורה הציבורית, ושינויים באקלים ההתנהגותי במדינה. ההבנה כי התנהגות נהגים משקפת מגמות תרבותיות רחבות יותר מחזקת את הצורך בגישה מערכתית, שבה ארגונים ממגזרים שונים שותפים לשיפור הבטיחות בדרכים.
״על אף שישראל הקדימה את זמנה ויצרה תקן ישראלי מקורי לבטיחות בדרכים, שלפיו נהגו כ-200 חברות ישראליות עם כאלפי עובדים בישראל, אימוץ התקן הבינלאומי חיוני לישראל כיוון שהוא מקיף, עדכני ובינלאומי. גם חברות שלא נותנות כלי רכב לעובדיהן או בעלות מערך הסעות משלהן יכולים לנהוג ולפעול לפי התקן הבינלאומי, כך נוכל לקדם את איכות ובטיחות התעבורה, הנהיגה, הניידות והשימוש בדרכי ישראל״ מסבירה ד״ר צור.
האיגוד הישראלי לאיכות שהוקם בשנת 1973 פועל לקידום מומחיות, חדשנות ומצוינות בתחום האיכות בישראל. האיגוד מקדם את תחום האיכות באמצעות קהילה מקצועית, ליווי, רשת קשרים בינלאומית, פעילות באקדמיה, קידום מחקרים, כנסים מקצועיים ועוד. הנהלת האיגוד מורכבת מ-13 מומחי איכות מתנדבים מתחומים רבים במשק הישראלי.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן