מבזקים
ירושלים יוצאת מהחומות: מצעדי דגלים ב – 50 מוקדים בארץ בית"ר עילית: צעיר נעצר בחשד שפגע מינית בקטין באוטובוס טרגדיה ברהט: ילד בן 10 נהרג לאחר שנפל מגובה בחצר ביתו נוסעים בירושלים? השינוי שצפוי ברכבת הקלה ביום חמישי החזרה שריגשה את עילי בוטנר הפכה למופע בגבעתיים שבועות במדבר: הפויקה, הכוכבים והתנינים של הערבה “ראינו הרס ומוות – עכשיו רואים פריחה”: התקווה שחוזרת לנחל אשלים אשקלון מעלה ליגה: היכל הספורט שודרג בסטנדרט ליגת העל רגעי מתח באזור: שריפה פרצה בבית פרטי בזמן שהדיירים בפנים שער הנגב נגד רידוד הכוחות: “לא נוותר על ביטחון התושבים” “עורק החיים של השומרון”: כביש 55 המשודרג יוצא לדרך קבר יוסף חוזר למרכז: הדרישה לנוכחות יהודית קבועה עשן ושריפה בגן ילדים ברמת גן: הסיבה נחשפה טדי בערב סוער: אוהדים השליכו חפצים, שוטר נפצע דקירה במרכז תל אביב: גבר נפצע, חשוד נעצר במקום אשדוד: תקפו צעיר עם בקבוק בחוף – ואז הסתתרו מתחת לשמיכה התינוקת מתה אחרי 40 יום – הזהות שלה חיה 20 שנה ביהודה ושומרון עוגיות סמים, קוקאין וקנאביס: מה נחשף בדירה בחולון השרב נשבר: ירידה חדה בטמפרטורות ורוחות חזקות ברחבי הארץ גאווה לרמלה: שני בני נוער מהעיר נבחרו כ"פעילים מצטיינים" של מחוז מרכז

על רקע ההסתה והמלחמה: מצעד הגאווה חוזר לירושלים

הצועדים יקראו לשינוי חברתי וחקיקה לשוויון זכויות מלא לקהילה הגאה

״דורשות ודורשים שינוי״ – הקהילה הגאה עולה לכנסת: מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים יתקיים השנה ב-4.6 מול כנסת ישראל בבירה ירושלים

מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים, יצעד זו השנה ה-24, בסימן ״שוויון, צדק, תקווה״, ובדרישה לשינוי. השנה, במסלול ייחודי שיסתיים בגן הורדים מול כנסת ישראל. כבכל שנה, מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים יפתח את חודש הגאווה בישראל ויצעד ביום חמישי, ה-4.6.2026, פתיחת שערים בשעה 16:30, תחילת צעדה בשעה 18:00.

הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות, המפיק את המצעד, יקיים השנה מצעד ברוח של תקווה, בקריאה לשינוי השיח והחקיקה בישראל בעבור הקהילה הגאה. המצעד יתקיים תוך הדגשת הקריאה הציבורית לשינוי עמוק: שינוי מדיני וחברתי, קידום חקיקה לשוויון זכויות מלא לקהילה הגאה, והחזרת תחושת הביטחון והחיים לכלל אזרחי ואזרחיות ישראל. המצעד יצעד השנה במסלול חדש ויסתיים בגן הורדים מול כנסת ישראל, כמסר ישיר למקבלי ההחלטות – כי המאבק לשוויון אינו סמלי בלבד, אלא דורש פעולה, אחריות ותיקון.

השנה, על רקע כמעט שלוש שנות מלחמה ומציאות של כאב מתמשך, המצעד מקבל משמעות עמוקה יותר. הוא מתקיים על רקע מגמות מדאיגות: להט"בופוביה, טרנספוביה והסתה גוברת, קיצוצי תקציבים ממשלתיים, ארגוני שנאה שמרנים, טיפולי המרה שממשיכים להתקיים, ומכשולים בירוקרטיים ומשפטיים להורים להט"ב. מול כל אלה, המצעד הוא הצהרה ברורה: שוויון זכויות וכבוד האדם אינם פריבילגיה המוענקת לחלק ונשללת מאחרים – הם ערכי יסוד המחייבים את המדינה ואת נבחריה. זכויות הקהילה הגאה אינן עניין שולי, אלא חלק ממאבק רחב יותר על דמותה של ישראל כמדינה דמוקרטית.

המצעד יתקיים בתיאום ובאישור של מחוז ירושלים במשטרת ישראל. המצעד יצעד מגן סאקר לגן הורדים דרך הרחובות דרך רבין, בית המשפט העליון, יואל זוסמן. ההתכנסות תחל בשעה 16:30, במת הפתיחה וההזנקה בשעה 18:00.

הדס בלומנדל, יו״ר הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות, אמרה: ״המצעד הוא לא רק מחאה – הוא הצהרה על החברה שאנחנו רוצים לחיות בה. חברה שבה שוויון זכויות וכבוד האדם אינם פריבילגיה המוענקת לחלק ונשללת מאחרים, אלא ערכי יסוד המחייבים את המדינה ואת נבחריה. זכויות הקהילה הגאה אינן עניין שולי – הן חלק ממאבק רחב יותר על דמותה של ישראל כמדינה דמוקרטית, ואנחנו לא נפסיק לדרוש את מקומנו בה.״


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דניאל רחמים

דילוג לתוכן