מבזקים
עופר ומאור מגיעים לאשדוד: מופע חינם בפארק אשדוד ים נתי הגעתי הופעתי מגיעה לשדרות: מופע מיוחד לילדים – הכניסה חופשית אשדוד: רוכב קורקינט חשמלי נפצע בינוני בתאונה עם רכב באר שבע: צעירה וילד בן שנתיים נפצעו בתאונת דרכים רחפן נפל סמוך לביתו של השר איתמר בן גביר; הנסיבות בבדיקה חשש לטביעה בחוף חופית באשקלון: כוחות גדולים פתחו בסריקות מאות מפגינים צועדים בירושלים בקריאה לשמירה על הדמוקרטיה בית שמש: חובש איחוד הצלה הציל את חייו של בן 15 לאחר התקף אלרגיה מסכן חיים הולכת רגל כבת 70 נפגעה בתאונת דרכים בחולון נפתחת הדרך החדשה לשדרות: עבודות להסדרת החיבור לכביש 334 יחלו ממחר ראש עיריית אשקלון נפגש עם יובל קוגן: "נס גלוי לראות אותו שוב בזרועות אמו" חיזוק לסגל: א.ס עירוני אשקלון החתימה את הגארד נעם נאור שריפה בבניין מגורים באילת: שני בני אדם נפגעו קל משאיפת עשן רכב צנח מגשר סמוך למחלף השלום בתל אביב; נהגת בת 50 נפצעה קשה צעיר בן 20 נורה בשדרות ופונה במצב קשה; המשטרה פתחה בחקירה טרגדיה בגל החום: בן 80 התמוטט בבת ים ומת ככל הנראה ממכת חום עדכון: פצוע תאונת אופנועי הים באילת הוטס לסורוקה במצב בינוני בשורות טובות: יובל קוגן בן ה־4 אותר לאחר שעות ארוכות של חיפושים על ידי תושב אשדוד הותר לפרסום: שני לוחמי צה"ל נפלו בפעילות המבצעית בשומרון זמני הדלקת נרות – כניסת השבת ויציאת השבת | 24-25.7.26

ערב מרגש במועדון הזית באופקים

נבחרת האסטרונומיה של בית ספר בן גוריון (Space BG) נפגשו עם כיתת הכוננות העירונית של אופקים במפגש בין דורי מרגש

ערב ייחודי ומלא השראה נערך השבוע במועדון הזית באופקים, במפגש בין נבחרת האסטרונומיה של בית ספר בן גוריון (Space BG) לבין כיתת הכוננות המקומית. המפגש סימן חיבור מרתק בין צעירי העיר, שמייצגים את ישראל באולימפיאדת החלל על שם אילן רמון, לבין מתנדבים מסורים המקדישים את זמנם למען הקהילה.  

המפגש, שהתמקד בערכים של שיתוף פעולה, חדשנות ומעורבות קהילתית, יצר הזדמנות נדירה לשיח בין-דורי הממחיש את המרקם החברתי הייחודי של אופקים.  

במהלך הערב, תלמידי נבחרת האסטרונומיה הציגו את הפיתוח החדשני שלהם – יד רובוטית מתקדמת שנועדה לשפר את בטיחות האסטרונאוטים במהלך עבודות תחזוקה מחוץ לתחנת החלל. הפיתוח, שמשלב טכנולוגיות בינה מלאכותית, מדגים את היצירתיות והיכולות הגבוהות של דור העתיד של חוקרי החלל הישראליים.  

רגע מרגש במיוחד התרחש כאשר עמית בן-שואף, חברת הנבחרת, הציגה את הפרויקט בפני משפחתה – אמה שני וסבה שמעון אדרי, תושב שכונת מישור הגפן שבה שוכן המועדון. המפגש המשפחתי הוסיף נופך אישי וחם לאירוע, תוך הדגשת הקשר שבין הקהילה המקומית להישגים המדעיים של צעיריה.  

במהלך הערב השתתפו הנוכחים בסדנה מעשית לבניית דגמים של יד רובוטית, פעילות שהמחישה את האתגרים הייחודיים הניצבים בפני אסטרונאוטים בחלל. הסדנה אפשרה לכל המשתתפים להתנסות בעבודת צוות ובחשיבה יצירתית, תוך חיזוק הקשר בין המדע לטובת הקהילה.  

הערב הבלתי נשכח הזה הוא דוגמה מרהיבה לאופן שבו חינוך מדעי מתקדם, התנדבות קהילתית ותמיכה משפחתית מתלכדים יחד ליצירת תשתית ערכית וחברתית חזקה. אופקים ממשיכה להוביל בתחום החינוך והמעורבות הקהילתית, ומצמיחה את דור העתיד של מדעני ישראל.

 

◼️ הצטרפו לחדשות אופקים בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית אופקים

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן