מבזקים
עדכון מיוחד: שינוי במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף; גם ההופעות של עומר אדם ואייל גולן בוטלו נוער רחובות יוזם ומנצח את האלימות: כ-100 תלמידים פיתחו מיזמי חדשנות בהאקתון עירוני תערוכה חדשה בגבעתיים תתרום את כל ההכנסות לשורדי השואה ירושלים בפסגה, ואיפה רחובות ואשדוד נמצאות? אלה הערים שמובילות את תרומות הדם בישראל כתב אישום חמור בירושלים: עובד מלון ניצל קטינה שפונתה בעקבות מלחמה – וביצע בה עבירות מין מרדף באשקלון: כך סוכלה גניבת רכב בצומת סילבר – חשוד אחד נעצר, השני נמלט לראשונה: טיפולי NLP יוצעו במרפאת 'מכבי טבעי' בבאר שבע לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא מבצע רחב ברהט: 12 שוהים בלתי חוקיים נעצרו בסוף השבוע תערוכת אמנות רחוב של תלמידי תיכון בקריית אונו מציפה את הסוגיות שמעסיקות את בני הנוער כתב אישום חמור: ירי לעבר רכב בלב תל אביב – הנאשמים מאור יהודה נתפסו במלון יוקרתי אקדח גלוק, אפודים קרמיים ואמצעי הסוואה: המשטרה חשפה מצבור אמצעי לחימה ברמלה "אם כל אחד ייקח איתו משהו אחד מיוסי – הוא יגיע רחוק": תוכנית המנהיגות לזכר לוחם השב"כ שנפל ב-7 באוקטובר הגיעה לסיומה חושבים שאתם לא יכולים לחסוך? הרצאה ברחובות מבטיחה: כך תשאירו לפחות 2,500 שקל בחודש בכיס תלמידות החינוך המיוחד הציגו מיזם פורץ דרך בבית הנשיא: "מקרר חכם" למאבק בבזבוז מזון ומשבר האקלים אופקים: בת 38 נפצעה בינוני לאחר שנפלה לבריכה ריקה צה"ל תקף ברובע הדאחייה בביירות: "תגובה לירי חיזבאללה לעבר ישראל" באר טוביה: פועל נפל מגובה במהלך עבודתו ופונה לבית החולים במצב בינוני נתניה: שנה אחרי התאונה הקטלנית שבה נהרג השוטר יניב אלקיים – הוגש כתב אישום טלטלה בענף הרכב: חברת "אלבר" בבעלות אלי אלעזרא הורשעה במרמה ובהברחת ענק של כלי רכב; תשלם קנס של 18 מיליון שקלים

עשרות שחמטאים מאשדוד ובאר שבע ישתתפו באליפות ישראל בשחמט: "נוכיח שיש שגרה בארץ"

באיגוד השחמט החליטו לאפשר למשפחות החטופים ואזרחים המפונים מביתם להשתתף בתחרות – ללא תשלום. בתחרות יחולקו פרסים בשווי שיא של למעלה מ-100 אלף שקל.

למרות המצב הביטחוני והתקופה המאתגרת בארץ, עשרות שחמטאים ממועדונים בדרום הארץ, בעיקר מאשדוד ובאר-שבע, הבטיחו את הגעתם לאליפות ישראל, שתיפתח ב-21 בינואר בעכו.

כ-120 שחקנים מכל רחבי הארץ כבר נרשמו לאליפות, שתגיע לראשונה לעכו, ביניהם נציגים למועדונים של באר-שבע ואשדוד, שתיים מהקבוצות הטובות בארץ. בכלל, המועדון באשדוד ממשיך בפעילות שלו, למרות המצב והעובדה שהעיר הפכה לאחת היעדים בה נרשם לעברה ירי תכוף של רקטות.

"למרות המלחמה, כולנו צריכים להראות שיש שגרה בארץ", סיפר משה שלו, יו"ר מועדון אשדוד ונציג ישראל בפיד"ה. "שחמט עבור לא מעט אנשים זה גם תרפיה בזמנים מאתגרים אלו. אנשים רוצים גם לחשוב על דברים אחרים והם יכולים בעזרת השחמט לצרת קצת מהלחץ והמתח, זה לוקח אותך למקומות אחרים".

האליפות השנה תהיה איכותית למדי עם שורה של רבי אמנים ואמנים בינ"ל. "תהיה חגיגת שחמט. כל מי שיגיע לצפות או לשחק, יהנה מאירוע ברמה הגבוהה ביותר", אמרו באיגוד השחמט. באיגוד אף החליטו לאפשר למשפחות החטופים ואזרחים המפונים מביתם להשתתף בתחרות – ללא תשלום. בתחרות יחולקו פרסים בשווי שיא של למעלה מ-100 אלף שקל.

אירוע הפתיחה יתקיים ב-21.1 כאשר האליפות תמשך עד ל-29.1 אז יוכרזו אלופי ישראל בשחמט במסגרת טקס הסיום החגיגי. בתוכנית, לקיים, כאמור, לאורך האליפות הפנינג שחמט במוסדות שונים בעיר עכו ולשלב את הקהילה המקומית בחגיגת שחמט במטרה להנגיש את משחק המלכים לתושבי עכו והסביבה.

יש לציין כי במהלך אליפות ישראל, בעכו יקיימו גם תחרות שונות ברחבי העיר. ב-23.1 תתקיים בבי"ס התומר תחרות שח סימולטנית מול אחד השחמטאים הטובים בארץ, שייבחר בסמוך למועד האליפות. כעבור יומיים תיערך תחרות שח סימולטנית נוספת, הפעם בקניון עזריאלי בעיר ולאחר מכן (26.1) משחק שח סימולטני במרכז הנוער ברחוב מפרץ שלמה. גולת הכותרת היה ב-28.1, אז תיערך אליפות עכו בשח בזק עם פרסים כספיים לזוכים.

◼️ לקבוצת חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות באר שבע בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מארק ליפשיץ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן