מבזקים
תוכנן פיגוע בתחנה המרכזית בבאר שבע: ארבעה תושבי הנגב נאשמים בהתארגנות טרור פתח תקווה: גבר נפל מגובה על פסי הרכבת הקלה ונפצע קשה תאונת שרשרת קשה בכביש 6 סמוך לקריית גת: 13 פצועים, ילדה בת 5 במצב קשה איומים ואלימות באשדוד: תושבת קריית גת נאשמת כי ניפצה את חלון ביתו של הגרוש שלה ואיימה לשורפו בתיה, שלום! מיוחד לחדשות 08+: מדריך להתמודדויות משפחתיות וזוגיות זמני כניסת השבת ויציאת השבת 10-11.7.26; פרשת השבוע: מטות-מסעי אחרי איחור של ארבע שנים: צינור של מיליארד שקל בין אשדוד לאשקלון יגדיל את יצוא הגז למצרים ב – 30% 12 כיתות כוננות, 120 מתנדבים ורכבי סיור חדשים: באר שבע מחזקת את מערך הביטחון העירוני אלפי גמלאי רשויות מקומיות יקבלו לראשונה הטבות שלא היו זכאים להן לראשונה בגבעתיים: פעוטות עם צרכים מיוחדים יקבלו טיפול שיקומי קרוב לבית בתוך פחות מ – 5 שניות: השירות החדש שכל תושב בפתח תקווה יקבל בחינם החל מהתלוש הקרוב: תושבי 64 יישובים ביהודה ושומרון יקבלו הטבת מס רטרואקטיבית מינואר תל אביב: רוכב קורקינט חשמלי נפצע קשה הלילה ברחוב דיזנגוף נמל אילת יהפוך למעבדת ניסוי לסטארטאפים: 8 מיליון שקל יושקעו בחדשנות צפו בתיעוד: שריפה פרצה במלון לאונרדו פלאזה באילת 17 אלף מטופלים בחצי שנה: טרם רחובות מרחיבה פעילות ופותחת מרפאת מטיילים אחרי המחלוקת: המבנה ההיסטורי של ביקור חולים בירושלים לא יהפוך לבית ספר כביש 90: צעיר כבן 25 נהרג בתאונה בין רכב למשאית בערבה הבוקר: פיצוץ מבוקר יבוצע ברחובות מזג האוויר היום: הקלה יחסית בחום – אך הים מסוכן לרחצה

פינת הנדל"ן: לוד מובילה בדירות הגדולות; עוד ברשימה: אופקים, אשקלון, ירושלים, פתח תקווה ונתניה

לוד מובילה בדירות הגדולות – ניתוח התחלות הבניה במחצית הראשונה של 2024 | מתוך נתוני הניתוח של לשכת שמאי מקרקעין והמרכז לנתוני הלמ"ס

לשכת שמאי המקרקעין ניתחה את נתוני הלמ"ס שפורסמו על התחלות הבנייה במחצית הראשונה של 2024 ומצאה מספר מגמות ותובנות מעניינות בחלוקת הבניה בישראל למספר חדרים.

הבדיקה התמקדה בפילוחים שונים בכדי להבין את החלוקה היחסית של הדירות בישראל ובאילו ערים נבנות כיום דירות גדולות לעומת הערים שדווקא מתמקדות בדירות הקטנות.

בחלוקה לחדרים, הבדיקה מצאה כי הקטגוריה המובילה בהתחלות הבנייה ממשיכה להיות של דירות 4 חדרים עם כ-33.5% (לעומת כ-31% בשנת 2023 ובשנת 2022) מסך התחלות הבנייה. לאחריה דירות של עד 3 חדרים עם כ-26.3% מהתחלות הבנייה, נתון כמעט זהה לשנה החולפת. דירות של עד 5 חדרים עם כ-26% מסך התחלות הבניה, ירידה של כ-1.5% מ-2023. דירות הענק של ה-6 חדרים ויותר, נמצאות הרחק מאחור עם כ-14% מסך כלל התחלות הבנייה.

בניתוח התחלות הבנייה של דירות 5 חדרים, נמצא כי ישנה ירידה בכמות התחלות הבנייה בקטגוריה ביחס לשנתיים החולפת עם כ-26% לעומת כ-27.5% בשנת 2023 ו-29% בשנת 2022. העיר המובילה בקטגוריה הינה לוד עם 465 דירות (בשנת 2023 לוד הייתה במקום ה-8). במקום השני תל אביב עם 435. ירושלים במקום השלישי עם 417 דירות, אשקלון רביעית עם 398 דירות. את החמישייה הראשונה סוגרת נתניה עם 277 דירות.

עיר כמות התחלות הבנייה לדירות 5  חדרים למחצית הראשונה של 2024
לוד 465
תל אביב 435
ירושלים 417
אשקלון 398
נתניה 277

בניתוח דירות הענק של ה-6 חדרים ויותר נמצא שגם בקטגוריה זו חלה ירידה בכמות היחסית של התחלות הבניה ביחס להתפלגות החדרים הכללית. בשנת 2022 דירות 6 חדרים ויותר היוו כ15.7% מסך התחלות הבניה בשנת 2023 הייתה ירידה ל-14.5% ואילו במחצית הראשונה של השנה, הנתון עומד על 14% בלבד. בדומה לדירות ה-5 חדרים, לוד מובילה עם 271 דירות, אופקים במקום השני עם 226, אשקלון במקום השלישי עם 139 דירות, ירושלים ופתח תקווה סוגרות את החמישייה הראשונה עם 125 ו-124 דירות בהתאמה.

עיר כמות התחלות הבנייה לדירות 6 חדרים לשנת 2023
לוד 271
אופקים 226
אשקלון 139
ירושלים 125
פתח תקווה 124

העיר שמובילה בהתחלות הבניה של דירות 4 חדרים הינה ירושלים, ששומרת על מקומה הראשון עם 1,211 דירות במחצית הראשונה של השנה. במקום השני נמצאת תל אביב שגם שומרת על מקומה עם 1,084 דירות. במקום השלישי נמצאת לוד עם 580 דירות. במקום הרביעי והחמישי נמצאות אשקלון ובת ים עם 548 ו-358 דירות בהתאמה.

עיר כמות התחלות הבנייה לדירות 4 חדרים למחצית הראשונה של 2024
ירושלים 1,211
תל אביב 1,084
לוד 580
אשקלון 548
בת ים 358

בניתוח התחלות הבנייה לדירות קטנות של עד 3 חדרים במחצית הראשונה של 2024, תל אביב במקום הראשון עם 1,627 דירות. במקום השני, ירושלים עם 977 דירות. במקום השלישי, נמצאת הנציגה היחידה מהדרום אשקלון עם 545 דירות, במקום הרביעי לוד עם 489 דירות ובמקום החמישי בת ים עם 240 דירות.

עיר כמות התחלות הבנייה לדירות עד 3 חדרים למחצית הראשונה של 2024
תל אביב 1,627
ירושלים 977
אשקלון 545
לוד 489
בת ים 240

◼️ לקבוצת כלכלה, נדל”ן הייטק ועסקים לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: Evolve media - פרויקט ניצני הרובע - הרובע הבינלאומי בלוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן