מי אני ב-30 שניות?
"מאיר זנדר, בן 24, תושב ירושלים. ביומיום אני סטודנט לסיעוד רפואי, ובשאר הזמן מתנדב כחובש באיחוד הצלה."
איך הכל התחיל?
"התחלתי כבר ב-2017 באגף הלוגיסטיקה של איחוד הצלה, נתתי מעטפת לכל מערכות הארגון. ה'קליק' האמיתי קרה ב-2022, כשיצאתי עם משלחת הארגון למולדובה בזמן המלחמה באוקראינה. כשראיתי מקרוב את הזכות העצומה של הכוננים להציל חיים בשטח, הבנתי שזה המקום שלי – ויצאתי לקורס חובשים מקצועי."
רגע שלא שוכחים מהשטח:
"במהלך משמרת באמבולנס הוזעקנו לכתובת בעיר. כשהגענו, זיהיתי מיד שמדובר בקרוב משפחה שלי שהיה זקוק לעזרה דחופה. טיפלנו בו במסירות ודאגנו שבני המשפחה יהיו לצידו. זה היה רגע שבו ההתנדבות הפכה לאישית וקרובה מתמיד."
מחוץ להתנדבות – החלום הכי גדול:
"השאיפה המקצועית והאישית שלי היא לעסוק בתחום הרפואה מתוך תחושת שליחות עמוקה ומסירות לכל מטופל."
התחביב הסודי:
"אני מקדיש זמן רב לליווי והדרכה של משתלמים חדשים בארגון. חשוב לי להעניק להם את הביטחון והכלים להיות הכי מקצועיים שיש, כדי שימשיכו את שרשרת ההצלה."
הדלק שלי:
"הרגע הזה שבו הצלחתי לעזור לאדם במצוקה. בין אם זה בטיפול רפואי מציל חיים ובין אם בשיחות חוסן באירועים קשים. הידיעה שסייעת למישהו שווה את כל המאמץ – גם אם זה על חשבון שעות שינה, בקור או בחום."
תגובה מהלב שקיבלת:
"אחרי שטיפלתי במטופל בביתו, הוא אמר לי שיום קודם לכן הוא ביקר במוקד רפואי, והוא היה מאוד רוצה לראות אותי שם מטפל בו. המחמאה הזו על איכות הטיפול נתנה לי המון כוח."
מסר למי שרוצה להתנדב:
"אל תחששו מהזמן. מקרה קטן של עזרה לשכן בבית ממול, שבו הצלתם את חייו, שווה יותר מכל תחושה אחרת בעולם."
◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







