מי אני ב-30 שניות?
"ששי יוחננוב, בן 49, תושב נס ציונה. נשוי לתניא ואב לשלושה. ביומיום אני עוסק בתחום הטכנולוגיה כבר 27 שנה, ובחצי השנה האחרונה אני מתנדב גאה בארגון 'ידידים'."
איך הכל התחיל?
"תמיד חיפשתי דרך משמעותית להתנדב ולהשפיע. הניצוץ נדלק כשבת אחותי נתקעה עם ארבעה פנצ'רים אחרי שעלתה על דוקרנים. הגעתי לעזור לה ופגשתי שם מתנדב 'ידידים' צעיר עם וסט זוהר שתפעל את האירוע יחד איתי. זה ריגש אותי לראות אנשים זרים שתורמים מזמנם לעזור לאחר בחוסר אונים. כששמעתי לאחר מכן חברים בשיעור תורה מדברים בהתלהבות על הארגון, החלטתי שגם אני רוצה להיות חלק."
רגע שלא שוכחים מהשטח:
"הגעתי לסייע לאדם מבוגר שחיכה זמן רב במקום חשוך. הוא כמעט בכה מהתרגשות כשהגעתי, הודה לי ואמר שאני מלאך. מקרה אחר, משעשע יותר, היה אישה שננעל לה הרכב עם הקניות בפנים. אחרי שפתחתי לה את הדלת, היא פשוט התחילה לרדוף אחריי עם שקיות ענבים ופירות, ורצתה בכל מחיר שאקח אותם כדרך להגיד תודה."
מחוץ להתנדבות – החלום הכי גדול:
"החלום שלי הוא שיהיו לי התנאים והמקום להקים חדר עם כל הכלים הנדרשים כדי לעסוק בנגרות."
הדלק שלי:
"החיוך של האנשים ואנחת הרווחה שלהם ברגע שהבעיה נפתרת. זה לא משנה כמה אני עייף, עמוס או מוטרד מהעיסוקים שלי – לראות את הכרת התודה הזו שווה הכל."
תגובה מהלב שקיבלת:
"נתקלתי באדם מבוגר שהוציא ערימת שטרות כדי לשלם לי, וחלקם פשוט נפלו לו על הרצפה. סירבתי בנימוס כמובן, ועזרתי לו לאסוף את הכסף. לראות את ההערכה בעיניים של האנשים זה השכר הכי גדול."
מסר למי שחושב להתנדב:
"לא משנה כמה אתם עמוסים – לעשות טוב לאחרים זה קודם כל עושה טוב למתנדב עצמו. זה ממלא אותך באנרגיה להמשיך ולתת עוד מעצמך."
◼️ חדשות נס ציונה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







