במסגרת התוכנית בנושא שינויי אקלים, בהובלת עיריית מודיעין ותאגיד מא"י למיחזור פסולת אלקטרונית, נערכה פעילות סביבתית חווייתית בבתי הספר קשת ואופק, בה השתתפו מאות תלמידים בפעילות ODT חווייתית ואתגרית. במהלך הפעילות עברו הילדים בין תחנות משחק ואתגר ללימוד ולהמחשה מהי פסולת אלקטרונית, כיצד ניתן להעבירה למיחזור, ובעיקר על חשיבות מיחזורה. בשנה הקרובה יתקיימו הפעילויות הסביבתיות בבתי ספר נוספים במודיעין.
הילדים נהנו מפעילות חוויתית בשילוב ערכים מוספים כגון: גיבוש, חשיבה יצירתית, שיתוף פעולה, עבודת צוות ומנהיגות. הפעילות כללה 5 תחנות שונות עם מתקני פעילויות ענקיים ומשחקי מחשבה על מהי פסולת אלקטרונית, הסיכונים שבפסולת ואפשרויות המיחזור הזמינות בעיר.
עיריית מודיעין ותאגיד מא"י למיחזור פסולת אלקטרונית ממשיכים לפעול יחד ולהביא לשינוי חברתי-סביבתי ביחס לפסולת הכי מזהמת – פסולת אלקטרונית. המבצע העירוני להעלאת המודעות ואיסוף של פסולת אלקטרונית וסוללות, כולל פעילות ייחודית וחדשנית, שמטרתה הסברה ואיסוף פשוט ויעיל של סוללות למיחזור. הפעילות משלבת את מערכת החינוך העירונית, כדי לאפשר התמרת ערכים סביבתיים לפעולה אקטיבית של איסוף סוללות למיחזור.
תושבות ותושבי מודיעין יכולים ומוזמנים כמובן למחזר פסולת אלקטרונית לאורך כל השנה. לאחרונה הוצבו ברחבי העיר מתקנים חדשים לאיסוף פסולת אלקטרונית, כאשר מיקומי נקודות האיסוף וכן מידע מפורט בנושא ניתן למצוא באתר העירייה ובאתר תאגיד מא"י.
בכל שנה מייצרים אזרחי ישראל כ-160,000,000 ק"ג של פסולת אלקטרונית. וכך, למרות שהפסולת האלקטרונית הינה רק כ-3% מכלל הפסולת, בפועל היא מהווה כ-70% מתכולתה הרעילה, המזיקה מאוד לבריאות התושבים, כאשר כל תושב בארץ מייצר כ-17 ק"ג פסולת אלקטרונית בכל שנה. מדובר בפסולת העשויה מחומרים מזהמים ביותר, כגון עופרת וכספית, העלולים לגרום למחלות במערכות העצבים והנשימה. כיום, מרבית הפסולת עדיין אינה מגיעה למיחזור, כאשר בישראל נשרפת כמות עצומה של פסולת אלקטרונית רעילה, המזהמת את האדמה, את מקורות המים וגם את האוויר, ופוגעת כאמור בבריאות התושבים.
דותן קבק, מנכ"ל תאגיד מא"י למיחזור פסולת אלקטרונית: "ילדי ישראל הם דור העתיד. בשביל איכות החיים שלהם, מוטלת על כולנו החובה למחזר ולשמור על כדור הארץ. בזכות ההיענות של תושבי מודיעין, מוחזרו עד היום טונות רבים של פסולת אלקטרונית, ואנו קוראים לתושבים להמשיך ולהוביל במיחזור ולשמור על הסביבה."