מבזקים
דיווח: הושג הסכם בין ארה"ב לאיראן כולל הפסקת אש בלבנון; טראמפ טוען שנתניהו תומך במתווה דריכות שיא: כוננות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לשיגורים מאיראן מרכז רצועת עזה: מחבל חוסל, שניים נוספים נפגעו ואחד נעצר לאחר היתקלות עם לוחמי סיירת חרוב איראן מאיימת, טיסות בוטלו והמרחב האווירי באיראן נסגר: תמונת המצב המלאה ברסלר בתל אביב: "אסור לחזור על הטעות שעשינו אחרי ממשלת השינוי" לוחמי האש חילצו לכוד משריפה במחסן בקומה מינוס 1 בבניין באילת עדכון מיוחד: שינוי במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף; גם ההופעות של עומר אדם ואייל גולן בוטלו נוער רחובות יוזם ומנצח את האלימות: כ-100 תלמידים פיתחו מיזמי חדשנות בהאקתון עירוני תערוכה חדשה בגבעתיים תתרום את כל ההכנסות לשורדי השואה ירושלים בפסגה, ואיפה רחובות ואשדוד נמצאות? אלה הערים שמובילות את תרומות הדם בישראל כתב אישום חמור בירושלים: עובד מלון ניצל קטינה שפונתה בעקבות מלחמה – וביצע בה עבירות מין מרדף באשקלון: כך סוכלה גניבת רכב בצומת סילבר – חשוד אחד נעצר, השני נמלט לראשונה: טיפולי NLP יוצעו במרפאת 'מכבי טבעי' בבאר שבע לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא מבצע רחב ברהט: 12 שוהים בלתי חוקיים נעצרו בסוף השבוע תערוכת אמנות רחוב של תלמידי תיכון בקריית אונו מציפה את הסוגיות שמעסיקות את בני הנוער כתב אישום חמור: ירי לעבר רכב בלב תל אביב – הנאשמים מאור יהודה נתפסו במלון יוקרתי אקדח גלוק, אפודים קרמיים ואמצעי הסוואה: המשטרה חשפה מצבור אמצעי לחימה ברמלה "אם כל אחד ייקח איתו משהו אחד מיוסי – הוא יגיע רחוק": תוכנית המנהיגות לזכר לוחם השב"כ שנפל ב-7 באוקטובר הגיעה לסיומה חושבים שאתם לא יכולים לחסוך? הרצאה ברחובות מבטיחה: כך תשאירו לפחות 2,500 שקל בחודש בכיס

פריחת אירוסים בירוחם: סיורים, סדנאות וטיולים

בסוף השבוע של אמצע מרץ יתקיימו בשמורה סיורים מודרכים, סדנאות וטיולים במסלול מתאים למשפחות בשמורה בה פורחים האירוסים בשיא תפארתם.

סיורים, סדנאות וטיולים בשמורת אירוס ירוחם

הפעילויות פתוחות לקהל הרחב, ללא עלות בהרשמה מראש, 15-16.3, ימים שישי ושבת, 9:00-14:00

כמידי שנה בחודש מרץ, יציינו בחברה הכלכלית לפיתוח ירוחם ובעמותת תיירות ירוחם את שיא פריחת האירוס בשמורת ירוחם וסביבתה במגוון פעילויות וסיורים ללא עלות לכל המשפחה. בסוף השבוע של אמצע מרץ יתקיימו בשמורה סיורים מודרכים, סדנאות וטיולים במסלול מתאים למשפחות בשמורה בה פורחים האירוסים בשיא תפארתם. הכניסה לשמורה ללא עלות ומותנת בהרשמה מראש.

קישור להרשמה ללא עלות לפעילויות ולסיורים בלחיצה כאן.

בחודש מרץ יציינו בירוחם את פריחת האירוסים באזור ששיאה בשמורת האירוסים, עם מגוון פעילויות, סדנאות וסיורים מודרכים בשמורה. בשמורת אירוס ירוחם הסמוכה לעיירה הדרומית, תחכה לכם עמדת מידע והדרכה של רשות הטבע והגנים ותיירות ירוחם על הפרח המדברי המיוחד. מהעמדה יצאו הסיורים המודרכים ותוכלו לקבל של מידע על האטרקציות הרבות שיש לירוחם להציע למבקריה וכן מספר דוכני אוכל מקומיים. בכל עשרים דקות יצא סיור מודרך בשמורה ובכל חצי שעה בין השעות 10:00-14:00 תתקיים סדנה לכל המשפחה.

מסלול ההליכה בשמורה פשוט ומותאם לכל הגילאים, הוא מעגלי ואורך כחצי שעה. ברשות הטבע והגנים מדגישים כי אין לרדת מהשביל המסומן בחבל ואין לקטוף או לפגוע בצמחייה בשמורה. מאות מינים של אירוסים פורחים ברחבי החצי הצפוני של כדור הארץ אבל אירוס ירוחם פורח רק באזור ירוחם והוא אנדמי לאזורינו. זהו אירוס ששייך לאירוסי ההיכל, סדרת פרחי ראווה. אמנם הוא נמוך אך ייחודי בצבעיו המגוונים והבוהקים. איריס הוא שמה של אלת הקשת בענן במיתולוגיה היוונית ויש אומרים ששם זה ניתן לפרח  בשל מגוון צבעיו. כלל האירוסים הם צמחים מוגנים בארץ והאירוס הפך להיות גם סמל החברה להגנת הטבע. חרקים פוקדים את האירוס ולפעמים גם נשארים" לבלות" לילה  בתוך הפרח החמים ב"שמיכת האירוס". בשמורת אירוס ירוחם פורחים פרחי בר רבים נוספים, ביניהם נוריות, צבעונים וכחליות ההרים. השבילים בשמורה סומנו על ידי רט"ג עפ"י המלצתו של יוסף אור ז"ל בשנת 1987 כדי לשמור על הפרחים לדורות הבאים.

הפעילויות והסדנאות לכל המשפחה שיתקיימו בסוף השבוע בשמורה

סדנת הדפס פרחים בחומרים מהטבע עם סטודיו "גלגולים" 

סטודיו גלגולים, סטודיו ליצירה בראייה אקולוגית הלוקח טכניקות מתחומי האומנות והיצירה וממיר אותם לעבודה עם פסולת וחומרים מן הטבע, מזמין אתכם להנות מסדנת יצירה בה תלמדו טכניקות מפתיעות, מהירות ופשוטות של הדפסי פרחים וצמחי בר. את ההדפסים שתבחרו תצרו על בד, בלי צבעים, מכחולים וחומרים כימיים. רק באמצעות פרחי הבר.

מתי? יום שישי 15.3 בשעות 10:00-15:00, איפה? ברחבת בשמורה, עלות? ללא עלות

סדנת הכנת שרשראות מפרחי אקליפטוס עם סטודיו "שפת מדבר"

בסדנת הכנת השרשראות של סטודיו שפת מדבר, שהוקם מתוך אהבה ליצירה, לשקט ולמדבר, תוכלו ליצור תכשיטים מצמר כבשים טבעי וצבוע בשילוב פרחי אקליפטוס ריחניים. בעזרת מים וסבון תצרו פרחים מצמר טבעי ותלבדו שרשראות בשילוב פרחי האקליפטוס.

מתי? יום שישי 15.3 בשעות 11:00-14:00, איפה? ברחבת בשמורה, עלות? ללא עלות

סיור להכרת צמחי מדבר ושימושם בתרבות הבדואית עם "בחיתה בת מדבר"

במהלך הסיור תוכלו להכיר את הצמחים המקומיים של המדבר בהם הבדואים משתמשים עבור רפואה, משקאות, מאכלים, סבונים ושימושים נוספים בחיי היום יום. את הסדנה תלווה בחיתה, אישה בדואית מרשימה מהכפר רחמ'ה הסמוך לירוחם. בחיתה תסביר על הצמחים השונים אודות חיבורה המיוחד לטבע וביחד איתה תזכו להריח ולטעום את טעמי המדבר.

מתי? יום שבת 16.2 בשעות 11:00-14:00, איפה? ברחבת בשמורה, עלות? ללא עלות

סדנת עפיפונים עם סטודיו "שמים וארץ"

משפחת הירש יצרו בשנים האחרונות סדנת עפיפונים מהנה ומרוממת נפש, בעקבות אהבתו של בנם לעפיפונים, לחופש, לתנועה ולמרחבים הפתוחים. ילדם אובחן על הרצף האוטיסטי, והם מצאו שבעפיפונים טמונה אפשרות טיפול מיוחדת המתאימה בדיוק להם. בסדנת העפיפונים תרכיבו, תעצבו ותקשטו בעזרת חומרי אומנות צבעוניים עפיפונים איכותיים שאותם תעיפו באוויר לצד המוזיקה הנעימה שתתנגן ברקע. הסדנה מותאמת לכל המשפחה.

מתי? יום שבת 16.2 בשעות 10:00-13:00, איפה? ברחבת בשמורה, עלות? ללא עלות

לפרטים נוספים ומידע נוסף על אירועי האירוסים: היכנסו לעמוד הפייסבוק של תיירות ירוחם

◼️ לקבוצת חדשות דימונה, מצפה רמון וים המלח בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – תרבות, בילוי ופנאי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עמותת תיירות ירוחם | מיטל גלזר אביגד - סטודיו גלגולים ירוחם | ערן היימס - רט"ג

דילוג לתוכן