מבזקים
זמני כניסת שבת ויציאת שבת "לב ענק מלא בכבוד לבני אדם" – העיר רחובות נפרדת מאגדת הכדורגל שלמה קירט ז"ל עדכון הנחיות פיקוד העורף – עד יום שני תאונה עם מעורבות שלושה כלי רכב באשקלון: שלושה נפגעים פונו לבית החולים משה שטה: "בחרתי לפעול מבפנים למען התושבים" שימו לב! זה מותג הגלידות שיורד מיידית מהמדפים הרצליה נפרדת מליאם: אלפים מלווים את סמל ליאם בן חמו בדרכו האחרונה עומס חריג בחופי ראשון לציון: החניונים מלאים – בעירייה קוראים להימנע מהגעה ברכב הקיץ הזה מתחיל אחרת ברחובות: רישוי קייטנות בלי בירוקרטיה יבנה משנה את חג המדורות: בטוח, מצומצם ומפוקח תל אביב צועדת: אחד במאי חוזר לרחובות העיר מסיבת טבע בירוחם הסתיימה בדרמה: דקירה ופיזור המוני פארק עמק הצבאים בירושלים ייסגר מחשש להתפשטות נגיף טרגדיה ברחובות: כדורגלן העבר שלמה קירט נהרג בתחנת הרכבת נתניה: בן 87 טבע בחוף פולג ופונה במצב אנוש דרמה בערבה: צנחן נלכד על עמוד חשמל במתח גבוה וחולץ במבצע מורכב תצפית אחת, מסר אחד: המהלך החדש של משרד החוץ חוצה מחוזות: מתנדבי זק"א באשקלון השלימו את הטיפול בכבוד המת מהאירוע הקשה ברחובות ללא מיקסר: עוגת שוקולד לשבת בעשר דקות! אסטרולוגיה לכל המזלות: התחזית השבועית של עוזי הכוהן

פרשת הארנונה בגדרה | רווח לפינטו: "אתם זורים חול בעיני הציבור, מעוותים נתונים למען הון פוליטי" – ומה חשף גמליאל?

המושבה הקטנה סוערת לאחר שאושרה העלאת הארנונה למגורים ולעסקים – בישיבת המועצה האחרונה. ומי עשה את כל הרעש? ובכן, כצפוי, האופוזיציה בראשות הגדרתים שבהובלת סהר פינטו אשר הפיצו טבלה שאינה משקפת את המציאות. סגן ראש המועצה, סהר רווח בחן את הטבלה שפרסם פינטו, בדק את הנתונים וגילה כי מדובר בטבלה מעוותת.

לפי הטבלה של פינטו – גדרה במקום השני מבחינת יוקר הארנונה, לפי הטבלה של סהר רווח גדרה 'רק' במקום העשירי, בהשוואה ליישובים בסדר גודל שלה. ברשומה שהעלה ציין פינטו כי "ההחלטה על העלאת הארנונה אפשרית רק אם הציבור יקבל אותה באדישות. את כיסוי הגירעונות שכבר לא מסתירים מאיתנו, צריך להביא מהתייעלות אמיתית, הפסקת הבזבוז לצרכים מיותרים והשקעת האנרגיות בלהביא תקציבים מבחוץ".

(הטבלה של פינטו)

סהר פינטו*

רווח השיב בפוסט נגדי וציין: "באמצעות הפחדה, שנאה ושקרים לא מנהיגים ולא מנהלים יישוב! די להסתה ולפילוג של מפלגת הנגד!!! לפניכם טבלת ההשוואה האמיתית של נתוני הארנונה. כפי שהבטחתי במהלך קמפיין הבחירות, אנו נפעל לניהול תקין, אחראי ומושכל של המושבה גדרה. נפעל ביחד עם כל החפץ בכך למען שימור איכות החיים, הגדלת השירותים לתושב, הפעילות התרבותית והעצמת הספורט".

בישיבת המועצה שהתקיימה בתחילת השבוע חשף רווח את הטבלה עם הנתונים האמיתיים ופנה לפינטו באמרו: "אתם זורים חול בעיני הציבור, מעוותים נתונים למען הון פוליטי". רווח הוסיף: "הפכתם לביריוני מקלדת במקום לקחת תפקיד ציבורי אחראי, הכי קל לכתוב, לשסע ולהסית". פינטו השיב באריכות ובמשך עשר דקות הסביר מדוע אין להעלות את הארנונה וכמה עניין זה מהותי. רווח החליט שלא לקטוע את פינטו בדבריו – ובחר להשיב לכשיסיים.

בעת שרווח החל לדבר בסוגייה, פינטו זז באי נוחות והתפרץ לדבריו של סגן ראש המועצה. רווח לפינטו: "נתנו לך לדבר, עכשיו תכבד ותיתן לדבר" – אולם פינטו המשיך עד לרגע בו החליט ראש המועצה לקחת את המושכות אליו ושאל את חברי המועצה האם הם בעד – וברור שהתקבלה ההחלטה ברוב קולות.

(הטבלה שפרסם רווח)

בושה. קואליציית גמליאל-רווח העלתה לכולנו את הארנונה!

כך נראים פוליטיקאים שבוגדים בציבור שהצביע עבורם! הערב קואליצית גמליאל רווח אישרה העלאת הארנונה בלמעלה מ6.5% למגורים, וקרוב ל10% לעסקים! בבחירות הבאות כשהפוליטיקאים הקטנים האלה יספרו לכם שאכפת להם, שהם יורידו ארנונה ושהם ידאגו לעסקים, תזכרו את הערב המביש הזה.אנחנו לא מרימים ידיים. אנחנו נפנה למשרד הפנים בדרישה שלא לאשר את העלאת הארנונה, שנובעת מסדר עדיפויות שגוי; מימון שני סגנים בשכר בעלות של 1.2 מיליון ש"ח לשנה, למול צמצום שירותים לציבור וקיצוץ תקציב תנועות הנוער.כך נראית בושה!

Publiée par ‎גדרתים בראשות סהר פינטו‎ sur Dimanche 30 juin 2019

פינטו כינה את ההחלטה 'בושה' וציין בחשבון הפייסבוק שלו: "כך נראים פוליטיקאים שבוגדים בציבור שהצביע עבורם! קואליציית גמליאל רווח אישרה העלאת הארנונה בלמעלה מ6.5% למגורים, וקרוב ל10% לעסקים! בבחירות הבאות כשהפוליטיקאים הקטנים האלה יספרו לכם שאכפת להם, שהם יורידו ארנונה ושהם ידאגו לעסקים, תזכרו את הערב המביש הזה. אנחנו לא מרימים ידיים. אנחנו נפנה למשרד הפנים בדרישה שלא לאשר את העלאת הארנונה, שנובעת מסדר עדיפויות שגוי; מימון שני סגנים בשכר בעלות של 1.2 מיליון ש"ח לשנה, למול צמצום שירותים לציבור וקיצוץ תקציב תנועות הנוער. כך נראית בושה!".

כעת נשאלת השאלה מה הרגיז את פינטו יותר – העלאת הארנונה או חשיפתו של יואל גמליאל אודות ההסכם הקואליציוני שגיבשו השניים לאחרונה, בו צוין סעיף העלאת הארנונה, לו פינטו, כמה מפתיע, לא התנגד.

דילוג לתוכן