מבזקים
במדי חיל האוויר: 30 תלמידים באילת הושבעו למסלול "פלדה כחולה" שריפה בבית פרטי בקריית עקרון: בן 50 חולץ ללא הכרה חשד להונאה של 1.5 מיליון שקל: עורכת דין בתחום הנדל״ן נעצרה נס ציונה, אשדוד, אשקלון ובאר שבע: הצצה למופע החורפי שיגיע לישראל כ-4 מיליון שקל לחמש שנים: מי תפעיל את שלטי החוצות ביבנה? ההחלטה הדרמטית בעניינה של עמותת "אליצור" נתניה אופנוע נפגע מרכבת סמוך לבאר יעקב: הרוכב נטש את הכלי ונמלט גנים, מעונות ושירותים טיפוליים: מבנה ציבור חדש יוצא לדרך בבת ים מאוחדת הזמינה כרבע מיליון חיסוני שפעת: האספקה למרפאות מתבצעת בהדרגה 2.5 מיליון שקלים למקווה חדש: הבשורה שנחשפה בהילולה בגן יבנה כתב אישום: במשך שש שנים תקף את אשתו וילדיו – בהם בן 4 על הרצף האוטיסטי שירה, ריקוד ונגינה: הרגעים המיוחדים של תלמידי החינוך המיוחד בבאר שבע פרסום ראשון: חשוד במעקב ובהטרדה נעצר לאחר שלפי החשד הפר תנאי הרחקה ליד מודיעין: חשד לניסיון דריסת שוטר בצומת שילת, בוצע ירי ומצוד אחר נמלטים אושרה הרשאה לתחנת המטרו הראשונה: המכרז יכלול חמש תחנות בחולון ובאור יהודה בית הספר הראשון בנס ציונה ייבנה מחדש: הונחה אבן הפינה ל״ראשונים״ חולון: נהג כבן 20 נפצע קל בתאונה בין רכב לכלי הנדסי מאור יהודה למונטריאול: חנה אג׳יאשווילי זכתה בפרס אזריאלי למוזיקה יהודית המונים החכמים מגיעים לגני תקווה: אפשרות להוזלת חשבון החשמל שישה נעצרו בחשד למעורבות ברצח אלכסנדר צמח בנתניה

פרשת השבוע: כי תצא

פרשת השבוע: "כי תצא" – חצי אני, חצי אתה | הרב ישראל חממי

יערות רוסיה. צועד לו יהודי בלילה חורפי קר. הדרך לעיר עוד ארוכה, והוא מרגיש שאינו מסוגל לשאת את הקור הנורא. לפתע הוא רואה מרחוק אור קטן שנותן לו הרבה תקווה. הוא מגביר את צעדיו ומגיע עד לבית קטן עם מזוזה על המשקוף. הוא מרים את העיניים ואומר תודה לה’ שזימן לו את הבית היהודי הזה באמצע היער. הוא דופק על הדלת, אך אין מענה. השעה כבר שתיים בלילה, ודיירי הבית שקועים בשינה עמוקה. הוא דופק שוב ושוב, ומשלא נענה הוא מתחיל להתייאש. מתיישב על מפתן הבית ומתחיל לקפוא. הוא מרגיש את אצבעות ידיו ורגליו קופאות, ומבין שנגזר עליו למות כאן.

לפתע הוא קם ממקומו ומתחיל לרקוד ולקפוץ, וכך הוא מתחמם. הוא קופץ כך כמה שעות. בשש בבוקר התעורר בעל הבית, פתח את הדלת, ומיד הזמין את האורח להיכנס, לשתות משהו חם ולחמם את גופו. יושבים שני היהודים יחדיו, והמארח שואל את האורח: “מה פשר הריקוד הזה שרקדת?” עונה לו האורח: “דפקתי על הדלת, אבל כנראה ישנת חזק מדי ולא התעוררת. בשלב מסוים כבר די התייאשתי, התיישבתי על המפתן והתחלתי לקפוא. אך פתאום חשבתי לעצמי על מה שיקרה כשתקום בבוקר ותראה יהודי שמת ליד הבית שלך מפני שאתה לא התעוררת… הרי לא תסלח לעצמך כל החיים! המחשבה שאיני רוצה לגרום לך כזה סבל, מילאה אותי בכוח והתחלתי לרקוד ולחמם את עצמי, וב”ה שבזכות זה שדאגתי לך הצלתי את עצמי…”

▪▪▪

בפרשתנו אנו קוראים על חטא העגל. זה עתה התקיים מעמד הר סיני, המעמד שבו שמעו בני ישראל את הדיבר: “לא יהיה לך אלוקים אחרים על פני” מפי הקב”ה בכבודו ובעצמו. והנה הם עושים עגל וצועקים לפניו: “אלה אלוקיך ישראל אשר העלוך מארץ מצרים!” חטא העגל היה חטא חמור מאוד. הנורא מכול – כל העם התאחד למען עשיית חטא זה. על אחדות איומה שכזו יש לכפר באחדות אחרת, אחדות של קדושה. לכן ככפרה לחטא העגל ניתנה מצוות מחצית השקל, המצווה שבה נפתחת פרשתנו. התורה מתארת את אחת המגביות המוזרות שהיו בעם ישראל – בכל מגבית דואגים שההכנסות יהיו גדולות ומכובדות, וכאן מצווה הבורא: “העשיר לא ירבה, והדל לא ימעיט”.

במגבית זו בולט רעיון השוויון בין כולם – כל אחד נותן בדיוק את אותו הסכום. ומדוע נצטווו להביא דווקא מחצית השקל, ולא שקל שלם? כדי שכל אחד ידע שכשהוא לבד, ככל שיהיה חכם וככל שיהיה חשוב, הוא רק חצי, ואם לא יצרף אליו עוד יהודי אינו יכול להיות מושם. השלימות האמתית היא הידיעה שאיננו מושלמים בעצמנו ללא הזולת. מחצית השקל, המסמלת את עניין האחדות בעם, היא המכפרת על הפירוד שבין עם ישראל לקב”ה, כי האחדות בין יהודים היא שגורמת לאחדות בין עם ישראל לאלוקים. מחצית השקל אף רומזת שעם ישראל לא יכול להיות מושלם אם אינו מתחבר אל החצי השני שלו – הקב”ה. הבה נתאחד כולנו, כי האחדות בין יהודים היא כלי לאחדות בין היהודים לקב”ה. וכך זוכים להגיע לשלימות, בגאולה האמתית והשלימה.

שבת שלום.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: shutterstock

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן