מבזקים
נקמה בחדר הכושר: תושב קריית גת נאשם שאיים על גרושת אחיו וניפץ את חלון רכבה טרור בתוך הבית: כתב אישום נגד תושב אשקלון שתקף ואילץ את אשתו וילדיו לחיות בפחד היסטוריה באמפי מסובים: אלי אוחנה, יוסי בניון ואלי גוטמן מגיעים לאור יהודה לגמר המונדיאל הגדול! בעקבות דוח תנועה באשקלון: כתב אישום הוגש נגד צעיר שתקף והתעמת עם שוטרים שבת של טביעות: צעיר בן 18 פונה במסוק במצב קשה מים המלח – החייאה לאישה בת 40 בחוף בת ים תופעה מדאיגה בגבול סוריה: ישראלים חצו את הגבול – וצה"ל מזהיר מעלייה במקרים דומים תוך תשע דקות: שני גברים נפצעו קשה בשני אירועי אלימות בדרום אלימות משתוללת | מנחלאות לנווה יעקב: ההתפתחות החדשה בחקירת רצח בניהו רזי בירושלים דרמה בנתב"ג: שלושה צעירים נעצרו בתוך מטוס רגע לפני ההמראה שינוי ברגע האחרון: הקרנת גמר המונדיאל עוברת מצ'רלס קלור להיכל מנורה הרצליה בדרך להפוך למוקד לאומי לזיכרון השואה: העיר מקדמת מהלך ראשון מסוגו איך מועדון ממזכרת בתיה השאיר את מכבי תל אביב מאחור וזכה באליפות ישראל סכסוך אחים אלים באשדוד: נאשם שהכה את אחיו בקופסת שימורים והשחית את הדירה תאונה קשה בכביש 45: רוכב אופנוע נפצע קשה מפגיעת רכב תאונה עצמית בבית שמש: צעירה בת 19 נפצעה באורח קל קול ששון בלוד: ראש העיר יאיר רביבו חוגג ברית לאחיינו, נועם אלימלך בשורה בלהבים: לראשונה ייפתח גן תקשורת יישובי בשנת הלימודים הקרובה היסטוריה בים: התאומים האילתים רפאל ודוד אסרף קטפו את המקום הראשון והשני באליפות העולם! מהפכת הדברה בנתניה: לראשונה בתולדות העיר יבוצע מבצע הדברה מקיף ב-17,000 שוחות ביוב עשר שנים בלעדיה: בטי סימלמיץ ברשומה מרגשת לזכר אמהּ המנוחה

פרשת מחיות התינוקות המורעלות בירושלים: משרד הבריאות אוסר על שני סניפי "זול ובגדול" למכור מזון ותמרוקים

בעקבות חקירת המשטרה וממצאים רפואיים מדאיגים, משרד הבריאות הטיל הגבלות מחמירות ויוצאות דופן על שני סניפים מרכזיים של רשת "זול ובגדול" ברחוב יפו בירושלים. החל מאתמול (חמישי, 25.6.26) בשעה 16:00, נאסר על הסניפים למכור מוצרי מזון או תמרוקים, לאחר שבבדיקות מעבדה התגלה כי מחיות תינוקות של המותג "פרינוק" שנמכרו בהם הולעטו בחומרים תרופתיים פסיכיאטריים, כאשר קיימת אינדיקציה ברורה לפתיחה זדונית של המוצרים טרם קנייתם. כל הפרטים על הפרשה שמסעירה את המדינה והתנאים הנוקשים לפתיחה מחדש.

חקירת מחיות התינוקות המזוהמות של המותג "פרינוק" עולה מדרגה ומקבלת תפנית דרמטית במישור המנהלי והרפואי: משרד הבריאות מעדכן כי לאחר ביצוע בדיקות מעבדה מורכבות ופעולות פיקוח נרחבות ברחבי הארץ, הוחלט להטיל לאלתר הגבלות פעילות מחמירות ביותר על סניפי רשת "זול ובגדול" הממוקמים ברחוב יפו 113 וברחוב יפו 214 בירושלים.

כזכור, הפרשה החמורה התפוצצה לאחר שדווח למשרד הבריאות על שני אירועים חריגים במסגרתם אושפזו חמישה ילדים (בני 3 חודשים ו-10 חודשים, ובני 3 חודשים ו-9 חודשים) לאחר שצרכו מחית פרי מהמותג שנרכשה בסניפים אלו בבירה. בבדיקות הטוקסיקולוגיות שנערכו לפעוטות נמצאה כמות חריגה ומסוכנת של חומרים ממשפחת הבנזודיאזפינים (תרופות הרגעה והשריית שינה). כלל הילדים שוחררו למרבה המזל מבתי החולים, ושאר המקרים שדווחו בארץ עם תסמינים דומים נבדקו ונשללו.

מאז התגבשות החשד לקשר אפידמיולוגי ורפואי בין המקרים, ביצעו מפקחי שירות המזון במשרד הבריאות ביקורות ודיגומים אגרסיביים בפריסה ארצית כדי לשלול כשל רוחבי. במסגרת המבצע נדגמו מאות מוצרים:

  • בדיקות רעלים: כ-70 צנצנות הועברו לבדיקות טוקסיקולוגיות מקיפות.

  • בדיקות אטימה: 110 בדיקות בוצעו במעבדות ייעודיות לבדיקת ואקום תקין באריזות.

  • בקרת מדף: למעלה מ-500 מוצרים נבדקו פיזית בנקודות המכירה השונות לתקינות האריזה המקורית.

בסיומן של הבדיקות, אותרו חמישה מוצרים ספציפיים שבהם נמצאו חומרים תרופתיים מסוג קלונזפאם ולורזפאם. מדובר בשלושה מוצרים שנמסרו ישירות על ידי המשפחות שילדיהן נפגעו, ושני מוצרים נוספים שנדגמו ישירות ממדפי רשת "זול ובגדול" בירושלים.

משרד הבריאות מדגיש נתון דרמטי: בכל חמשת המוצרים המזוהמים קיימת אינדיקציה ברורה לכך שהם נפתחו שלא כדין טרם קנייתם על ידי הצרכנים. מנגד, בבדיקות שבוצעו במחסני היבואן ובנקודות מכירה נוספות ברחבי הארץ, לא נמצאה כל אינדיקציה להימצאות החומרים הללו, ובחינה מקיפה של שרשרת האספקה (ייצור, יבוא ואחסון) העלתה כי לא נמצא כשל או זיהום במפעל.

לאור הממצאים המדאיגים המעלים חשש משמעותי לפגיעה מכוונת ובריאות הציבור, הוחלט על הצעדים הבאים:

החל מאתמול, ה-25.6.26 בשעה 16:00, ייאסר על סניפי "זול ובגדול" ברחוב יפו 113 ו-214 בירושלים למכור מוצרי מזון או תמרוקים. העיסוק בסניפים אלו יתאפשר בשלב זה אך ורק למכירת מוצרים שאינם מזון או תמרוקים (כגון חומרי ניקוי, כלי בית וכדומה).

כתנאי בסיסי ובלתי מתפשר להרחבת פעילות הסניפים ומכירת מזון ותמרוקים בעתיד, הנהלת הרשת מחויבת להציג ולהטמיע תוכנית בקרת איכות עצמית מקיפה שתאושר רשמית על ידי משרד הבריאות, ותכלול:

  • צמצום גישה: נקיטת אמצעי בקרה קפדניים על שלמות המוצרים וצמצום גישה בלתי מבוקרת של קהל אליהם.

  • בדיקות שוטפות: ביצוע בדיקות סדירות ותכופות של המוצרים על המדפים ותיעוד מלא של הפעולות.

  • הדרכות עובדים: העברת הדרכות מקצועיות לעובדי הרשת לזיהוי סימנים ופגמים המעידים על פגיעה או פתיחה מוקדמת של מוצר.

  • דיווח דחוף: חובת דיווח מיידית למשרד הבריאות על כל חשד לפגיעה או חבלה במוצרי מזון.

במשרד הבריאות מבהירים כי בשלב זה לא נמצאה כל אינדיקציה לפגם רוחבי במוצרי המותג "פרינוק" או בתהליך הייצור והיבוא שלו, ועל כן לא הוחלט על ביצוע ריקול גורף למוצרים בשאר חלקי הארץ. משטרת ישראל ממשיכה לנהל באופן אינטנסיבי את חקירת האירוע בחשד לפגיעה מכוונת, ומשרד הבריאות מלווה ומסייע לגורמי האכיפה ככל שיידרש.

לסיום, משרד הבריאות שב ומדגיש בפני הציבור את חשיבותה המכרעת של צרכנות נבונה – חובה לרכוש מוצרי מזון (ובמיוחד מזון תינוקות) אך ורק באריזתם המקורית, המלאה והשלמה, ולוודא באופן אקטיבי כי המוצר סגור הרמטית, עם ואקום תקין וכי לא נפגם טרם השימוש. המשרד מזמין את הציבור לפנות לייעוץ רפואי בכל מקרה של חשד או תלונה, וכן למוקד "קול הבריאות" של משרד הבריאות בטלפון 5400*.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ צרכנות ומבצעים: חדשות, מה חדש על המדף, מה יורד מהמדף? בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: gemini

דילוג לתוכן