מבזקים
גן יבנה: טורניר כדורשת ארצי ענק – מעל 100 שחקניות, מתח, ואווירת קהילה מחשמלת צביקה ברוט סירב להצעת נתניהו לניהול קמפיין הליכוד ושריון בכנסת אילת גאה: 14 בוגרות מחול סיימו בגרות עם ציונים גבוהים – ושלוש מהן כבשו את מבחן הרסיטל תתכוננו: שביתת אוטובוסים נרחבת בחברות סופרבוס ואלקטרה אפיקים ים המלח: בת 60 חולצה מהמים במצב קשה פרץ לקניון, פגע בעסקים ונעצר: קטין מקריית גת מואשם בחמש התפרצויות “ההתנתקות מתה”: הוסר צו איסור השהייה בצפון השומרון טרגדיה בנגב: שני הרוגים אותרו סמוך לרכב שעולה באש גניבה מזעזעת בביתר עילית: כלבה ו-10 גורים הוחזקו בכלוב מאולתר בחורשה צומת מרכזי ליד נתיבות נחסם – המשטרה נערכה בכוחות גדולים רמלה בהתרגשות: הרצוג נכנס לבית ספר מיוחד – ומה שראה שם הותיר רושם כבד גבעת שמואל: מאות השתתפו באירוע שלא השאיר אף אחד אדיש 3 שוהים בלתי חוקיים נעצרו בירושלים, בעלי עבר ביטחוני ויכוח על שלטים ביפו הסתיים בריסוס גז פלפל – בן 36 נעצר ושוחרר בתנאים הערב: שינויים ברכבת הקלה בגוש דן אשקלון נפרדת בדמעות: לוחמי האש הצדיעו ללוחם גבעתי שנפל בקרב בלבנון כביש 4 נעצר בבת אחת: עשרות מפגינים חסמו את הציר – המשטרה פועלת לפינוי סביון חגגה עשור למרכז התרבות – ערב מחווה מרגש לגילה אלמגור שריפת ענק משתוללת בראשון לציון – האש אחזה ברכבים ומסכנת מבנים ובית כנסת נפתחה מכירת הכרטיסים המסובסדים להופעה של עומר אדם ברמת גן

צביקה ברוט סירב להצעת נתניהו לניהול קמפיין הליכוד ושריון בכנסת

ראש הממשלה הציע לראש עיריית בת ים תפקיד כפול וחסר תקדים כמנהל הקמפיין וראש מטה הבחירות, לצד מקום משוריין ברשימה. ברוט החליט להישאר בעיר: "בכוונתי להישאר לפחות עוד חמש שנים בתפקיד". עמית סגל: "צעד נדיר שלא היה בעבר"

מאחורי הקלעים: ראש הממשלה בנימין נתניהו פנה לאחרונה לראש עיריית בת ים, צביקה ברוט, והציע לו הצעה דרמטית וחסרת תקדים – לשמש במקביל הן כמנהל קמפיין הליכוד והן כראש מטה הבחירות שלו לקראת מערכת הבחירות הקרובה. במקביל להצעה המקצועית, התבקש ברוט לבחון אפשרות לשריון מקום ברשימת הליכוד לכנסת.

הכתב הפוליטי עמית סגל, שחשף את הפנייה, ציין כי מדובר ב"צעד נדיר שלא היה בעבר שאדם אחד יקבל את שני התפקידים הבכירים" של ניהול המטה והקמפיין יחד.

למרות הפנייה היוקרתית, ברוט סירב להצעה לעבור לפוליטיקה הארצית והודיע באופן רשמי כי אין לו כל כוונה לעזוב את בת ים, וכי בכוונתו להישאר בתפקידו כראש העיר לפחות עוד חמש שנים. עם זאת, לגבי הבקשה לסייע בניהול קמפיין הבחירות עצמו טרם השיב ברוט בשלילה מוחלטת, והבהיר כי הדבר יישקל ויתאפשר אך ורק אם הסיוע לא יבוא בשום אופן על חשבון פעילותו השוטפת והאינטנסיבית בעיר.

ברוט, המשמש גם כסגן יו״ר השלטון המקומי בישראל, נחשב במערכת הפוליטית לאיש ימין ליברלי ומתון. הוא זוכה להערכה רבה לאחר שבשתי הקדנציות שלו בבת ים הצליח להקים קואליציה רחבה מקיר לקיר – שכללה ישיבה משותפת של נציגים ממרצ ועד הציונות הדתית. בעברו החזיק ברוט ברקע מקצועי עמוק כיועץ אסטרטגי למנהיגים ברחבי העולם, ובין היתר רשם הישג משמעותי כששימש כמנהל הקמפיין הישראלי של דונלד טראמפ בריצתו המנצחת לנשיאות ארה"ב ב-2016.

לדברי סגל, הצעתו של נתניהו לא הגיעה בחלל ריק, אלא הוגשה זמן קצר לאחר פרסומו של סקר ארצי מקיף שבדק את שביעות הרצון של התושבים מתפקודם של ראשי הערים הגדולות בישראל. בסקר זה הגיע צביקה ברוט למקום הראשון בארץ עם 75 אחוזי תמיכה – בעיקר על רקע תפקודו המוערך בזמן המלחמה ותקופת החירום, לצד הזינוק שרשמה בת ים באיזון הכלכלי, במלחמה בשחיתות, בהישגי מערכת החינוך והתרבות ובפיתוח התשתיות והפארקים.

החשיפה עוררה הדים רבים במערכת הפוליטית. הפרשן הפוליטי ברק סרי התייחס היום לנושא וכתב: ״ברוט באמת ראש עיר מצויין, פופולארי, מהטובים שיש ובעיקר אדם נעים סבר, חייכן ונעים הליכות. וזה כנראה מלמד על סוג האנשים שנתניהו רוצה לשריין ברשימת הליכוד על חשבון ח״כים ושרים שאת רובם הוא מתעב ובטוח שהם מבריחי קולות".

סרי הוסיף בביקורתיות המזוהה עמו נגד ראש הממשלה: "הוא רוצה צביקה ברוטים על פני הוולגריים, הבורים, הצעקנים, העריקים, המגדפים והחשודים בפלילים, למרות שהוא עצמו נאשם. הם עשו את שלהם כשהגנו עליו והתבזו. זהו, תם זמנם, הביתה. הוא רוצה אנשים כמו צביקה ברוט״.

כך או כך, ברוט נשאר בשלב זה נאמן לשלטון המקומי, והבהיר כי העשייה למען תושבי בת ים נותרת בראש סדר העדיפויות שלו.


◼️ חדשות בת ים והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

דילוג לתוכן