מבזקים
מבצע "שאגת הארי" בלב טהרן: צה"ל השמיד מאגרי דלק של הצבא האיראני תאונה עם שלושה פצועים ברחוב אורט באשדוד עיריית לוד הגישה תלונה נגד נערים שהשחיתו מרחבים מוגנים בבתי ספר "סוף סוף נוכל להמשיך את דרכו": ניצה שמואלי מחפשת אישה שתביא לעולם ילד מזרעו של בראל ז"ל חדשות 08 מטח כבד לעבר הנגב, באר שבע ויהודה: אזעקות בפריסה רחבה ראש הממשלה בנימין נתניהו – הצהרה לתקשורת נס בלוד: רסיס טיל פגע פגיעה ישירה בבית מגורים – המשפחה ניצלה בנס הנחיות הרכבת הקלה בירושלים: פעילות בצל מבצע "שאגת הארי" תיעוד מצמרר: נפילת טיל איראני באור יהודה גבעת שמואל נערכת למערכה ממושכת: ראש העיר יוסי ברודני הכריז על כוננות שיא עד יום שני רחובות חוזרת לשגרה מבוקרת: התרבות והפנאי מתעוררים לחיים שירותי הבריאות באשדוד: תמונת מצב מעודכנת ליום ראשון (08/03) תאונה עצמית באשדוד: צעירה נפצעה באורח בינוני בשדרות ירושלים חילוץ מיוחד של כבאי נתיבות בבארי: אישה נפלה לבור בעומק 20 מטרים תחזית מזג האוויר לימים הקרובים: ירידה בטמפרטורות ואזהרת ים מסוכן לרחצה סיכול ממוקד בדרום הרצועה: חוסל מחבל שתכנן פיגוע צליפה מיידי נגד כוחותינו צפו: טיל מתפצל לעבר המרכז, השפלה, ירושלים ויהודה ושומרון; מד"א: לא התקבלו דיווחים על נפגעים דרמה בלב איראן: צה"ל השמיד את מתקני הייצור המרכזיים לטילים בליסטיים רחובות מסכמת סוף שבוע שני של לחימה: שבע אזעקות ותפקוד אחראי של התושבים
אשה

צדק היסטורי: ועדת חוקה אישרה את הרחבת הגדרת עבירת האונס כך שתכלול גם גברים

ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, בהכנה לקריאה ראשונה, אישרה את הצעת החוק לתיקון חוק העונשין, שהובילה חברת הכנסת לימור סון הר-מלך (עוצמה יהודית). התיקון עוסק בתיקון עוול עמוק שנמשך שנים רבות מדי.
אשה

ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, בהכנה לקריאה ראשונה, אישרה את הצעת החוק לתיקון חוק העונשין, שהובילה חברת הכנסת לימור סון הר-מלך (עוצמה יהודית). התיקון עוסק בתיקון עוול עמוק שנמשך שנים רבות מדי.

ההגדרה הנוכחית של עבירת האינוס, שמגבילה את המונח לפגיעות מיניות בנשים בלבד, משקפת פערים חברתיים ומשפטיים המונעים הכרה באונס של גברים. היא יוצרת חסמים נפשיים וחברתיים עבור נפגעים, שמרגישים כי עליהם להיאבק לא רק על צדק, אלא גם על עצם ההכרה בפגיעותיהם.

החוק, שעבר פה אחד קואליציה ואופוזיציה עתיד לעלות בקרוב לקריאה ראשונה במליאת הכנסת, מתקן עוול זה באמצעות הרחבת ההגדרה של עבירת האונס כך שתכלול גם פגיעות מיניות בגברים, ובכך מעביר מסר חברתי ומשפטי חד וברור – כל אדם זכאי להגנה מלאה על גופו וכבודו.

בנוסף, החוק כולל שינוי משמעותי נוסף – החלפת המונח “בעילה אסורה בהסכמה” ל”חדירה אסורה”. שינוי זה מבטא תפיסה משפטית עדכנית, המתאימה לרוח התקופה ולצורך להעניק מענה לכל קורבן עבירה מינית.

בדיון השתתפו נפגעים רבים שדיברו על נחיצות החוק וכן ארגונים העוסקים בתחום וביניהם איגוד מרכזי הסיוע, מרכז הסיוע מגן, הלובי למלחמה באלימות מינית, פורום תקנה ועוד.

ח”כ לימור סון הר-מלך: “הדיון הזה עוסק בתיקון עוול עמוק שנמשך שנים רבות מדי. ההגדרה הנוכחית של עבירת האינוס, שמגבילה את המונח לפגיעות מיניות בנשים בלבד, משקפת ומנציחה פערים חברתיים ומשפטיים. היא מונעת הכרה בכאבם של נפגעים גברים ומעמידה בפניהם חסמים נפשיים וחברתיים.

“הנפגעים שהעזו לשתף אותנו בכאבם הם אלו שנתנו לנו את הכוח להביא את התיקון הזה. הם הדגישו בפנינו שהמדינה חייבת לקרוא לדברים בשמם ולהכיר בפגיעותיהם. החוק הזה לא רק משנה את ההגדרה המשפטית, אלא גם משקף אמירה ערכית ומוסרית – כל אדם זכאי להגנה מלאה על גופו וכבודו. היום אנחנו אומרים לכל נפגע ונפגעת – אנחנו רואים אתכם, מכירים בכאבכם, ונלחמים עבורכם.”

יעקב סלע, מנהל השדולה למניעת פגיעות מיניות: “אישור החוק בוועדה הוא צעד חשוב בדרך לתיקון עוול היסטורי. החוק הזה אינו רק שינוי טכני, אלא מהלך שמכיר בעובדה שגם גברים יכולים להיות קורבנות לפגיעות מיניות חמורות. התיקון הזה מעביר מסר חד וברור: המדינה מחויבת להעניק מענה משפטי הולם לכל נפגע, ללא הבדל מגדרי.”

סון הר-מלך הוסיפה בוועדה: “זה הרגע שלנו לתקן את העוול הזה, למען הנפגעים, למען החברה שלנו, ולמען עתיד טוב וצודק יותר. אני קוראת לכל חברי הכנסת לתמוך בחוק הזה ולעמוד לצד הנפגעים.”

התיקון צפוי לעלות לקריאה ראשונה בשבועות הקרובים, וצפוי לשנות את התפיסה החברתית והמשפטית בנוגע לפגיעות מיניות במדינת ישראל.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן