מבזקים
חילוץ מיוחד: עובד נפל מגובה באתר בנייה בשוהם שריפה בדירה ברחוב פטל ביבנה: לוחמי האש סורקים אחר לכודים רחובות: בן 16 טבע בבריכה – מצבו קשה אירוע דקירה באשקלון: שני תושבים נפצעו, חשוד מאשדוד נעצר זמן קצר לאחר מכן כביש 1: שני רוכבי אופנוע נפצעו קשה בתאונה סמוך למחלף בן גוריון בשורה למשרתי המילואים: עד 550 אלף שקל הנחה ו – 20 אלף הזדמנויות לדיור רוני ראובן מיבנה יקבל את "אות סטפה": האמנות שהפכה לכלי חינוכי לילדים ובני נוער קריית גת חוגגת 70: אלה שמונת יקירי העיר שנבחרו לשנת 2026 עסקת ענק בחברה מיבנה: לאומי פרטנרס תשקיע 33 מיליון שקל במעבדות איזוטסט רמלה: השוטרים ניפצו את חלון הרכב – ובתוכו מצאו אקדח טעון קטל בכביש 1: שני גברים נהרגו בתאונה, גבר נוסף נפצע קשה הבירה זורמת, הדג נחש על הבמה: פסטיבל הקיץ של גבעתיים חוזר תל אביב: מטען צינור הוסלק בתוך מקרר בחצר בית – בן 45 נעצר תאונה קשה בכביש 1: צוותי ההצלה הוזעקו למספר נפגעים פתח תקווה: חשודה התחזתה לגבר וניהלה קשרים רומנטיים ומיניים עם נשים ליקויים במלאי התרופות: צו סגירה חלקי הוצא לדיור מוגן בפתח תקווה שני פצועים באירוע אלימות באשקלון גלית חייט מונתה למנהלת חטיבת הביניים "יצחק נבון" בחולון רהט: אטליז נסגר בצו מנהלי לאחר אירוע ירי שבו נפצע מנהל העסק שינויים בתנועת הרכבות בחיפה והצפון: התחנות שייסגרו בסוף השבוע
אשה

צדק היסטורי: ועדת חוקה אישרה את הרחבת הגדרת עבירת האונס כך שתכלול גם גברים

ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, בהכנה לקריאה ראשונה, אישרה את הצעת החוק לתיקון חוק העונשין, שהובילה חברת הכנסת לימור סון הר-מלך (עוצמה יהודית). התיקון עוסק בתיקון עוול עמוק שנמשך שנים רבות מדי.
אשה

ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, בהכנה לקריאה ראשונה, אישרה את הצעת החוק לתיקון חוק העונשין, שהובילה חברת הכנסת לימור סון הר-מלך (עוצמה יהודית). התיקון עוסק בתיקון עוול עמוק שנמשך שנים רבות מדי.

ההגדרה הנוכחית של עבירת האינוס, שמגבילה את המונח לפגיעות מיניות בנשים בלבד, משקפת פערים חברתיים ומשפטיים המונעים הכרה באונס של גברים. היא יוצרת חסמים נפשיים וחברתיים עבור נפגעים, שמרגישים כי עליהם להיאבק לא רק על צדק, אלא גם על עצם ההכרה בפגיעותיהם.

החוק, שעבר פה אחד קואליציה ואופוזיציה עתיד לעלות בקרוב לקריאה ראשונה במליאת הכנסת, מתקן עוול זה באמצעות הרחבת ההגדרה של עבירת האונס כך שתכלול גם פגיעות מיניות בגברים, ובכך מעביר מסר חברתי ומשפטי חד וברור – כל אדם זכאי להגנה מלאה על גופו וכבודו.

בנוסף, החוק כולל שינוי משמעותי נוסף – החלפת המונח “בעילה אסורה בהסכמה” ל”חדירה אסורה”. שינוי זה מבטא תפיסה משפטית עדכנית, המתאימה לרוח התקופה ולצורך להעניק מענה לכל קורבן עבירה מינית.

בדיון השתתפו נפגעים רבים שדיברו על נחיצות החוק וכן ארגונים העוסקים בתחום וביניהם איגוד מרכזי הסיוע, מרכז הסיוע מגן, הלובי למלחמה באלימות מינית, פורום תקנה ועוד.

ח”כ לימור סון הר-מלך: “הדיון הזה עוסק בתיקון עוול עמוק שנמשך שנים רבות מדי. ההגדרה הנוכחית של עבירת האינוס, שמגבילה את המונח לפגיעות מיניות בנשים בלבד, משקפת ומנציחה פערים חברתיים ומשפטיים. היא מונעת הכרה בכאבם של נפגעים גברים ומעמידה בפניהם חסמים נפשיים וחברתיים.

“הנפגעים שהעזו לשתף אותנו בכאבם הם אלו שנתנו לנו את הכוח להביא את התיקון הזה. הם הדגישו בפנינו שהמדינה חייבת לקרוא לדברים בשמם ולהכיר בפגיעותיהם. החוק הזה לא רק משנה את ההגדרה המשפטית, אלא גם משקף אמירה ערכית ומוסרית – כל אדם זכאי להגנה מלאה על גופו וכבודו. היום אנחנו אומרים לכל נפגע ונפגעת – אנחנו רואים אתכם, מכירים בכאבכם, ונלחמים עבורכם.”

יעקב סלע, מנהל השדולה למניעת פגיעות מיניות: “אישור החוק בוועדה הוא צעד חשוב בדרך לתיקון עוול היסטורי. החוק הזה אינו רק שינוי טכני, אלא מהלך שמכיר בעובדה שגם גברים יכולים להיות קורבנות לפגיעות מיניות חמורות. התיקון הזה מעביר מסר חד וברור: המדינה מחויבת להעניק מענה משפטי הולם לכל נפגע, ללא הבדל מגדרי.”

סון הר-מלך הוסיפה בוועדה: “זה הרגע שלנו לתקן את העוול הזה, למען הנפגעים, למען החברה שלנו, ולמען עתיד טוב וצודק יותר. אני קוראת לכל חברי הכנסת לתמוך בחוק הזה ולעמוד לצד הנפגעים.”

התיקון צפוי לעלות לקריאה ראשונה בשבועות הקרובים, וצפוי לשנות את התפיסה החברתית והמשפטית בנוגע לפגיעות מיניות במדינת ישראל.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן