מבזקים
63 אלף תלמידים, 20 מוסדות חדשים ו־70 מיליון שקל: כך תיפתח שנת הלימודים בנתניה בקעת הירדן: הזיהוי החריג שהקפיץ את הכוחות בלילה הסתיים בתפיסת 10 אקדחים מהמרכז ועד הערבה: המכוורות שפותחות את הדלתות בחג – ומה מחכה שם למשפחות 39,168 תלמידים חוזרים ללימודים באשקלון: זה מה שמחכה להם ב־1 בספטמבר הקיץ הגיע עד הבית: כך הפכו השכונות בגן יבנה למוקדי בילוי למשפחות "דחוף, ירו בשותף שלי למשרד": פוענח רצח עו"ד ארבל פלדמן בראשון לציון "הרגשתי שרוצים להרוג אותי": שחקן בני סכנין ואשתו ההרה הותקפו לאחר המשחק בנתניה שימו לב הבוקר ברחובות: הרמזורים בצומת הרצל – טלר – יעקב יפסיקו לפעול נמל אשדוד הכניס 657 מיליון שקל בחצי שנה – אבל הנתון בשורה התחתונה מפתיע אחרי הריסה מלאה והשקעה של 2 מיליון שקל: המקווה ההיסטורי בבית שמש נפתח מחדש לילה אלים ברמלה: בן 25 נפצע בפציעות חודרות ברחוב יוספטל תאונה בלוד: אוטובוס ורכב פרטי התנגשו ברחוב אליעזר קפלן – שני פצועים פונו לבית החולים מטיילת בת 68 מיו"ש חולצה באלונקה בנחל אל על – החילוץ השני בתוך שעות מתחתנים בקרוב? הרבנות משנה את כללי הכתובה: בין 36 אלף ל – 360 אלף שקל האישה הראשונה שניהלה את הספורט ברמלה עושה עוד צעד: ענת ברמי נבחרה להנהלה הארצית 97 קורבנות ומאות אלפי שקלים: בני זוג ממרכז הארץ נאשמים שהתחזו לנציגי חברות ביטוח רגע לפני סגירת הרשימות: ראשות קריית אונו, גני תקווה ושוהם דורשות 50% נשים בכנסת חיפשו חשודים בסילוואן – וגילו מתחת למבנה מערת קבורה מתקופת בית שני אשדוד: עשרות גיטרות, שירים וים – הערב המיוחד חוזר לגבעת יונה אקטואליה, סיפורים וחידושים: שבת של תרבות מגיעה לסינמטק יבנה

ראשון לציון: אכיפה נגד מפגעי רעש בנרקיסים – כולל החרמות

המהלך בוצע ב – 5.1.2026 לאחר ביקורות והתראות; החוק אוסר הצבת רמקולים תחת כיפת השמיים

החברה לביטחון וסדר ציבורי בראשון לציון ביצעה אתמול (5.1.2026) אכיפה אינטנסיבית נגד מפגעי רעש בעסקים בשכונת נרקיסים, במסגרת מהלך רחב שמטרתו לשמור על איכות חיי התושבים תוך איזון עדין מול פעילות עסקית לגיטימית.

האכיפה בוצעה לאחר סדרת ביקורות והתראות מוקדמות שניתנו לעסקים במקום. במהלך סיורים מקדימים משותפים שכללו נציגים מאגף רישוי עסקים, מחלקת רעש באגף איכות הסביבה, אגף הסיור והשיטור העירוני, נחשפו מטרדי רעש משמעותיים שפגעו בשלוות התושבים. במהלך הביקורות בוצעה הדרכה מקצועית על ידי מנהל מחלקת רעש, שהנחה את בעלי העסקים כיצד להפחית את מפגעי הרעש מבחינה אקוסטית. עסקים שלא טיפלו בליקויים שהועלו – נאכפו.

באחד המקרים המובהקים בשכונת נרקיסים, הוחרמו רמקולים שהיו תלויים מחוץ לעסק. על פי החוק, קיים איסור מוחלט להציב רמקולים מתחת לכיפת השמיים – כלומר מחוץ לעסק או מחוץ לסגירת החורף. עסקים שהציבו סגירות חורף אך המשיכו להפעיל רמקולים בחוץ – הופרו את החוק וממשיכים להוות מטרד לתושבים.

"אנחנו לא מתפשרים על איכות חיי התושבים. אנחנו מציבים נוכחות רצינית ועקבית במקום, ועסקים שלא משתפים פעולה יגלו שאנחנו לא מרפים. לצד האכיפה, אנחנו גם מעניקים לבעלי העסקים הזדמנות הוגנת לתקן ליקויים – אבל כשמגיע הזמן לאכיפה, אנחנו פועלים בנחישות". מסר מוטי נחמני מנכ"ל החברה לביטחון וסדר ציבורי.

החברה לביטחון פועלת בשיתוף כלל הגורמים העירוניים הרלוונטיים – רישוי עסקים, איכות סביבה ושיטור עירוני. המטרה: לאפשר לעסקים לפעול בצורה לגיטימית ומכבדת, תוך שמירה קפדנית על זכויות התושבים לחיות בסביבה איכותית ושקטה.

ראש העיר ראשון לציון, רז קינסטליך: "ראשון לציון היא עיר של איזונים – עיר שבה אנחנו מעודדים עסקים משגשגים, תרבות ערב תוססת, אך גם עיר שבה תושבים זכאים לשקט, לכבוד ולאיכות חיים. לא נאפשר מצב שבו המרחב הציבורי יהפוך לזירה של התעלמות מחוקים ושל אי-כבוד לשכנים. האכיפה שאנחנו מבצעים היא ביטוי לערכים שלנו כעירייה אחראית – אכיפה הוגנת, עקבית ונחושה, שמטרתה לשמור על האיזון העדין בין פיתוח כלכלי לבין איכות החיים של כל אזרח ואזרחית".

המשנה לראש העיר ומחזיק תיק הביטחון, דורון אוזן: "התושבים שולחים לנו מסר ברור – הם רוצים שקט בבית שלהם, והם זכאים לכך. אנחנו מקשיבים ופועלים. האכיפה בנרקיסים היא רק תחילתה של מערכה רחבה יותר נגד מפגעי רעש בכל העיר. אני רוצה להבהיר לבעלי עסקים: אנחנו נותנים הזדמנות, אנחנו מדריכים, אבל אם אתם בוחרים להתעלם – אנחנו נאכוף בכל הכלים העומדים לרשותנו. מסר התושבים התקבל, והמסר שלנו אליהם ברור – אנחנו לא מרפים".


◼️ חדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: החברה לביטחון וסדר ציבורי

דילוג לתוכן