מבזקים
אבק מצפון אפריקה: זיהום אוויר גבוה צפוי היום בכל הארץ טראמפ: “הצבא האיראני הושמד, קרובים לסיום המבצע” בן 25 מרמת גן נפטר בביתו בזמן האזעקות בגוש דן ליל הסדר תחת אזעקות: פגיעות ב-12 זירות במרכז, הרס ללא נפגעים מזג האוויר סוגר את כביש 40 בין ציחור למצפה רמון לכיש: 7 פצועים בתאונה בין שני כלי רכב, אישה בת 80 במצב קשה קריית מלאכי: בן 28 נפצע קשה באירוע אלימות בעיר זמני כניסת ויציאת חג הפסח לכבוד פסח: מתכונים מושלמים להגשה בשולחן החג או בחול המועד – חלק ב' אחדות באשדוד: נערך טקס מכירת החמץ המסורתי במעמד ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי לקראת חג הפסח: מרחב לכיש השלים את ההיערכות המבצעית חיפושים נרחבים אחר נעדר מנתיבות; נצפה לאחרונה בבאר שבע ניצל את המלחמה כדי לבזוז בתים הרוסים בדימונה: כתב אישום נגד ה"פועל" המתחזה בזמן האזעקה: ילד בן 6 מראשון לציון נדרס בדרכו למרחב המוגן אשדוד תחת אש: הערכת מצב מיוחדת בראשות ד"ר יחיאל לסרי והשרה סילמן הסתה חמורה נגד שוטרים ברשת: תושב אשדוד נעצר באילת ונשלח לאשפוז כפוי חוסן על המגרש: ליגות "מאמאנט" חוזרות לפעילות בצל המצב הביטחוני מטח כבד לעבר המרכז: שברי יירוט נפלו בראש העין, נזק נגרם לבית פרטי "הייתי רוצה לבער את הריכוזיות הממשלתית יתר על המידה": ליאת שוחט בראיון חג רחובות בזמן מלחמה: 23 אלף שיחות ותמיכה לאלפי תלמידים
  • אשדוד

ראשון לציון: כתב אישום חמור נגד אזרח ישראלי בחשד לריגול עבור איראן

לפי הפרקליטות, הנאשם צילם את סביבת ביתו של נפתלי בנט והעביר חומרים לסוכן חוץ
  • אשדוד

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז כתב אישום נגד אזרח ישראלי ודים קופריאנוב (40) מראשון לציון, המייחס לו ביצוע עבירות של מגע עם סוכן חוץ וריגול. הנאשם ניהל קשר אקטיבי עם הסוכן האיראני ובשל בצע כסף, ביצע עבורו משימות שונות, לרבות הקלטת סרטונים של הרחוב בו גר ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט.

מכתב האישום, שהגיש עו"ד אלירן אשכנזי מפרקליטות מחוז מרכז עולה, כי לפני כחודשיים יצר הנאשם קשר עם סוכן חוץ איראני, לאחר שפרסם בקבוצת טלגרם בה היה הנאשם חבר כי הוא מחפש עובדים ישראלים לפרויקט שיווק בשכר. הנאשם והסוכן החלו להתכתב בטלגרם, ובמהלך חודש נובמבר הטיל עליו הסוכן משימות שונות, תמורת תשלום שהעביר לו בפייפאל.

בין המשימות שביצע הנאשם עבור הסוכן האיראני נכללות משימות צילום והסרטה של מרכזי קניות במרכז, צילום מחירי מוצרים בסופר, תיעוד הליך רכישת סים לתיירים ועוד. כשהנאשם לא הצליח לבצע את המשימות כפי שביקש הסוכן, הוא "הגדיל ראש" וביצע את המשימה בדרכים שונות. באחת מהפעמים ביקש הסוכן מהנאשם לרכוש מצלמת רכב שיכולה לתעד 24 שעות רצופות, לנסוע לביתו של רה"מ לשעבר נפתלי בנט ולהשאיר את רכבו חונה ברחוב ולעזוב את המקום. הנאשם נענה לבקשה ונסע לרעננה כשמצלמת הרכב דלוקה ומשדרת בשידור חי. הנאשם לא הצליח למצוא חנייה ברחוב, ונסע הלוך ושוב מספר פעמים כשלבסוף התייאש ושב לביתו. לאחר מכן שלח לסוכן כחמישה סרטונים שצולמו במהלך נסיעתו בהם נראים הרחוב והכניסה לביתו של בנט.

במקביל לכך, רצה הנאשם לבצע משימות נוספות מאלה שקיבל מהסוכן. לשם כך יצר קשר עם הסוכן דרך הטלגרם של בת זוגו ובאישורה. הנאשם העמיד פנים שהוא בת זוגו, וביצע את המשימות שקיבלה עבור תשלום נוסף.

אשדוד

הפרקליטות מבקשת מבית המשפט להורות על מעצרו של הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. בבקשת המעצר הדגישה פרקליטות מחוז מרכז כי הנאשם היה מודע לכך שמדובר בסוכן איראני ואף על פי כן המשיך לשתף איתו פעולה, כשהוא אף מסכים להעביר מידע על דמות בכירה במדינת ישראל.

התיק נחקר על ידי שב"כ ויאחב"ל במשטרת ישראל.


◼️ חדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות משפט ופלילים בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן