םלןםן|מיטל וסהר רווח|שימי לוז ויואל גמליאל|מיטל וסהר|שימי-לוז-ויואל-גמליאל

ראש בראש : מיטל קדוש – שימי לוז

םלןםן|מיטל וסהר רווח|שימי לוז ויואל גמליאל|מיטל וסהר|שימי-לוז-ויואל-גמליאל

שניהם מתפעלים את הדפים החזקים ביותר ברשת החברתית בגדרה, יש להם המון מה להגיד – על הכל ולאחרונה בעיקר על הבחירות המוניציפליות. הם חדים, הם חכמים, הם חריפים, הם מאמינים שהמועמד שלהם הוא הטוב ביותר ובעיקר לא מסתתרים מאחורי פרופילים מזויפים (כמו אחרים).. אז הצבנו אותם, זה מול זה. מצד אחד: שימי לוז (תושבים למען תושבים בגדרה) – תומך בראש המועצה המכהן, יואל גמליאל. מצד שני: מיטל קדוש (גדרה משנה כיוון) – תומכת באיש העסקים סהר רווח המתמודד לראשות המועצה. עוד 25 ימים לבחירות, כבר אמרנו?

 הרשת החברתית כבר הפכה מזמן לפלטפורמה שיווקית נהדרת – ובוודאי בכל הקשור לבחירות המוניציפליות שיתקיימו ב-30 באוקטובר. את הקבוצה החזקה ביותר – תושבים למען תושבים בגדרה בה נמנים נכון לכתיבת שורות אלו 5,066 איש מנהל שימי לוז, פעיל חברתי העוסק בתיווך ושמו הולך לפניו בכל הקשור לסיוע, הזמינות והנגישות לקהילה. לוז תומך בפרסיה בראש המועצה המכהן יואל גמליאל וברשימת "בונים עתיד". מן העבר השני, מיטל קדוש, המנהלת את קבוצת הפייסבוק "גדרה משנה כיוון" ובה חברים 4,176 תושבים. קדוש תומכת נלהבת של המועמד לראשות המועצה, איש העסקים סהר רווח. לכל אחד מהם תובנות באשר לתמיכתו – והם מצהירים בריש גלי על תמיכתם ואף מונים את הסיבות לכך.

בעד יואל גמליאל – שימי לוז: "לא מוצא סיבה לעצור את התנופה"

  1. אני גר בישוב 18 שנים ורואה את העשייה של יואל לאורך השנים ולא מוצא סיבה לעצור את התנופה.
  2. נכון שיש מה לשפר אך גם בנושאים לשיפור מצאתי אוזן קשבת (גם אם לפעמים נאמר לי שיש. סדרי עדיפות אחרים).
  3. כפעיל חברתי בגדרה מצאתי אוזן קשבת ליוזמות חברתיות (גם בפעילויות שלא אני יזמתי), בסיוע למשפחות ולתושבים, התערבות ותמיכה אישית שלו כראש מועצה.
  4. למרות שאין לי ילדים במערכת החינוך גיליתי שכראש מועצה יואל מעורב אישית בכל ילד המוגדר בצבע אדום בישוב (שיטת הרמזור של דרכא הצובעת את התלמידים בשלושה צבעים הירוק, הצהוב לתלמידים הזקוקים לסיוע והאדום תלמידים שעליהם שמים את כל המשאבים לסייע להם הן תקציבית והן חינוכית) ודורש מהמערכת פתרונות יצירתיים כדי לקדם את הילדים הללו… לא סתם זכינו בפרס חינוך. גם לא הרבה יודעים שנערים בישוב במקום לפתוח להם תיק פלילי על עבירות קלות, מלווים אותם השיטור הקהילתי והמועצה לפעילות למען הקהילה במקום פתיחת התיק וקלקול העתיד.
  5. פגשתי בראש מועצה שקול ומעולם לא קיבלתי תשובה בשלוף גם אם היוזמות שלי היו למען הקהילה ורק לאחר אישורים או תקציבים או ע"י היועץ המשפטי קיבלתי תשובה להמשיך כמו שהיה ביוזמה של קטלוג בעלי העסקים בגדרה.
  6. כשאני בוחן האם הניסיון הוא כלי חשוב לישוב, גם כאן אני מוצא שלניסיון יש ערך חשוב ביותר שלא ניתן לרכוש בשום אוניברסיטה ולכן ברוב הישובים בהם יש ראש ראשות ותיק רואים התפתחות וצמיחה כל הזמן, הם רואים בניהול הישוב כמטרה ולא כקרש קפיצה למקום אחר.
  7. פגשתי ראש מועצה שלא פחד להגיד לא ותמיד עם תשובה מנומקת גם אם היא לא מצאה חן בעיניי. גם פגשתי אדם שלא פחד לקחת אחריות לטוב ולרע. ראש מועצה שגם לא חשש להזיז אנשים כדי לגרום לשינויים לקרות ולא חשב האם זה יקדם אותו בבחירות או לא, אלה קיבל החלטות גם אם הם כואבות וכאיש צבא לשעבר לא אחת מפקדים נבחנים בקבלת ההחלטות, גם אם הפרט ניפגע לטובת הכלל צריך להחליט! שאני בוחן מהצד אני רואה שלאנשים קשה לקבל זאת שהפרט נפגע לטובת הכלל, אך זה ההבדל מבחינתי בן אנשים למנהיגים.
  8. כתושב (עוד לפני שהפכתי לדמות ציבורית כמו שחלק אומרים לי) דלתו הייתה פתוחה וראש המועצה היה נגיש לי ולמשפחתי.
  9. אני לא מזלזל ביכולתו להביא תקציבים אדירים לישוב בזמן שעוד המון מחזרים לפתחה של הממשלה, מצליח ראש המועצה שלי לקבל תקציבים שישובים אחרים ממתינים שנים.
  10. כמתווך בישוב אני גאה בכל מפגש עם לקוחות מחוץ לישוב להציג את הישוב שלי ולהראות את ההתפתחות, זו לא רק הרגשה אישית שלי. אלה מחירי הדיור בישוב המראים זאת לאורך השנים (כנראה ששיפור החינוך מושך לישוב משפחות שזה חשוב להם כמו מה שנעשה ע"י יוסי שבו בנס ציונה ב25 שנים האחרונות). אז למה לעצור את זה אצלנו?

לסיכום: גדרה חשובה לי ואני מאמין שכך לכל תושב בישוב ולכן אני תומך ביואל לראשות המועצה כי זה לא יהיה אחראי מבחינתי לבחור אחרת וגם אם (ואני מאמין ויודע שיש) מה לתקן או לשפר אני מאמין שיחד כישוב ויחד עם יואל כראש מועצה נצליח להתקדם ולקדם את הישוב!

בעד סהר רווח – מיטל קדוש: "גדרה מושרשת לו היטב בערכים"

  1. סהר רווח נולד בגדרה, דור שני בגדרה. הוא מכיר את גדרה עוד כשהייתה ברובה חול ואבק, גדל בבית שבו האהבה לגדרה היא חלק בלתי נפרד מהחינוך עם אמא שחינכה בקהילה ואבא שהקים את איגוד ערים לחינוך ושימש כסגן ראש מועצה, גדרה מושרשת לו היטב בערכים והוא אוהב אותה בכל ליבו.
  2. סהר כל חייו תרם לקהילה בגדרה בהמון דרכים, בעיקר בתחום הילדים והנוער, אבל לא רק. בשנים האחרונות ניהל בהתנדבות מלאה את אגודת הפאר ״מכבי הבילויים גדרה״, חבר הנהלה במכבי צעיר, ועוד. כשאדם תורם לקהילה שנים על גבי שנים ללא כל תמורה, אז אני יודעת שבאמת אכפת לו מהמקום שהוא נמצא בו.
  3. לסהר ניצוץ בוהק בעיניים שאפשר לראות מקילומטרים, ניצוץ שמסמל את התשוקה לעשיה למען האחר. ניצוץ שמשקף את המוטיבציה שלו לדחוף, לעשות ולטרוף את החיים. לתושבי גדרה הניצוץ בעיניים הזה הוא פשוט מושלם.
  4. כשפגשתי את סהר, מיד הבנתי, יש לבן אדם לב ענק, ראיתי המוני אנשים עולים לרגל, מבקשים עזרה – עזרה חומרית ולעיתים רק מנטלית. לכולם הוא פתח את הלב, עזר ותמך, מנהיג חייב שיהיה לו לב ענק.
  5. הכריזמה של סהר היא בדיוק הכריזמה שמנהיג בישוב כמו שלנו נזקק לה. כריזמה שקטה, מעין קסם שעובר בין מבטים בעיניים. כריזמה כזאת שגורמת לכל הסובבים אותו לתחושת ביטחון אך עם זאת נינוחות שמאפשרת עשיה.
  6. הוא מנהיג מלידה, בכל מקום שהולך אליו ברגע הופך להיות המוביל. כאשר זכיתי לבקש מרווח עזרה בפרויקטים שעשיתי למען גדרה, מבלי לשים לב מצאתי את המתנדב רווח הופך למוביל הפרויקט וסוחף אחריו את המתנדבים האחרים.
  7. יש לו אמינות ויושר – המילה של רווח היא ברזל. רווח לא מבטיח ולא יבטיח שום דבר שלא יכול לקיים, ואם הבטיח, אז הוא מקיים.
  8. גדרה זקוקה למנהל טוב, רווח בעברו היה קצין בצבא ופיקד על חיילים רבים, בהמשך הקים במו ידיו חברה שבה צריך לנהל בה מערכות גדולות, לעבוד עם ממשקים רבים, עובדים רבים. גם את מכבי הבילויים גדרה מנהל במקצועיות, אל תשכחו שמדובר במאות ילדים וכפול שניים הורים. מועצה מקומית היא כמו חברה לכל דבר, אם ננטרל פוליטיקה ונביא ניהול טוב, נביא את גדרה לגבהים חדשים וסהר רווח בעל יכולות ניהול פנומנליות.
  9. הוא בעל יכולות הכלה – בחרתי לציין את התכונה הזאת כי גיליתי לאורך השנים שלי בעשיה הציבורית שאדם ללא יכולת הכלה את הסובבים שלו לא יכול לנהל ישוב. רווח יודע להכיל אנשים וסיטואציות בעייתיות ככל שיהיו, תמיד ברוגע, תמיד בסבלנות. יודע לעשות ניתוח סיטואציה בחכמה ובקור רוח שמתאימה רק למנהיגים גדולים. לא מאבד את העשתונות ולא מנוהל ממקום של אגו.
  10. עוד מהימים שהפקנו את מירוץ גדרה ביחד, הבנתי שרווח לא נכנס לשום פרויקט בלי תכנית סדורה, וכך זה המשיך, אם מדברים על חינוך, חייבים תכנית לחינוך, אם מדברים על תחבורה אז רווח מבקש להקים צוות מקצועי של תחבורה לבנות תכנית, וכך הלאה.

לסיכום: סהר רווח אף פעם לא זורק משפטים ריקים מתוכן מבלי שהתכנית מוכנה על השולחן עם נתונים, כמובן עם הגמישות המחשבתית שבתוך התכנית – אם צצות בעיות יש לו את היכולת המדהימה לעשות ניתוח מצב מדויק ולפתור בדרכים יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא.

 

 

 

 

דילוג לתוכן