מבזקים
סמוך לחצות ולאחר שעות של פעילות, מתנדבי זק"א סיימו את עבודתם בדירת הרצח ברחובות אלה המלאכים מקריית גת שהצילו ילד מרכב נעול בשורה לתושבי הדרום: מתחם הבאולינג והפנאי המתקדם נפתח בקריית גת שילוב זרועות היסטורי, בדגש על הגנת אזור ירושלים: מטוסי טייסת הכיבוי הלאומית "אלעד" יופעלו מבסיס חצור עדכון מיוחד ממודיעין; צוותים עירוניים בסריקות תאונה באשקלון: הולך רגל כבן 52 נפצע באורח בינוני ברחוב יוספטל ההסכם בין ישראל לאיראן עוד לא נכתב; המדיניות נותרת ללא שינוי, בתוקף עד מחר בערב אירוע חריג בחולון; בת 11 הובהלה לבית החולים במצב קשה עצוב: הלכה לעולמה דנה הראל, בתו של עו"ד ארז הראל, לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן האינטואיציה שהצילה חיים במלר"ד מאוחדת אשדוד: אב לתשעה מגן יבנה הגיע עם אק"ג תקין – והרופא רץ אחריו במסדרון מודיעין מרכינה ראש: “מעלה עמית רגב” נחנך במקום שבו צעד מדי יום – לזכר לוחם שנפל בעזה אשקלון הנציחה את זכרם של סגן שי איילי ז"ל ועודד אברג'ל ז"ל נמל אשדוד אלופה: ניצחון 3:2 שסגר עונה חלומית בליגת מקומות העבודה בדרום חשש כבד לחייה של בת 15 מרמלה היסטוריה בקרני שומרון: נחתם הסכם הגג הראשון בשומרון בהיקף של כ-2 מיליארד ש”ח "זבל שהופך להזדמנות": פורום העסקים הירוק של נתניה מחבר בין סביבה לרווחיות תאונה בבית דגן: רוכב קורקינט בן 19 נפצע בינוני לאחר שנפגע מרכב "באר שבע אוהבת חיות": יום התנדבות מרגש בכלבייה העירונית למען הכלבים הנטושים חילופי משמרות בחינוך הדתי-ציוני במודיעין: אריאלה אלקיים מונתה למנהלת מדרשת אמית ניסיון הברחת סמים נחשף סמוך לירושלים: 11 ק"ג חשיש ורחפן נתפסו ברכב חשוד

ראש העירייה לשעבר הורשע – אלה הפרטים

צביקה גנדלמן הורשע לאחר הליך גישור שהתנהל בפני נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה השופט אבי לוי, במסגרתו הסכימו הצדדים על עובדות כתב אישום מתוקן, הכולל את כל האירועים שיוחסו לו בכתב האישום המקורי. לפי ההסכמה, הצדדים יהיו חופשיים לטעון לעונש.

שופט בית המחוזי בחיפה שלמה בנג'ו (בשבתו כבית משפט שלום) הרשיע, בהתאם להודאתו, את צביקה גנדלמן, ראש עיריית חדרה לשעבר (2013-2024), בעבירה של אי־מילוי חובה רשמית – עובד ציבור הנמנע למלא חובות המוטלות עליו על פי הדין. זאת לאחר שהודה, שבמסגרת תפקידו כראש עירייה, נמנע במספר אירועים מלמלא את חובותיו על פי דין.

גנדלמן שהורשע לאחר הליך גישור שהתנהל בפני נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה השופט אבי לוי, במסגרתו הסכימו הצדדים על עובדות כתב אישום מתוקן, הכולל את כל האירועים שיוחסו לו בכתב האישום המקורי. לפי ההסכמה, הצדדים יהיו חופשיים לטעון לעונש.

על פי כתב האישום, במהלך מערכת הבחירות שהתקיימה בשנת 2013, בה נבחר לראשות העיר, פעל שמואל (סמי) לוי, יזם נדל"ן בעל אינטרסים כלכליים משמעותיים והשפעה בעיר חדרה, לקדם את מועמדותו. בעקבות זאת חש גנדלמן מחויבות מוסרית ואישית כלפי לוי ואף חשש כי פגיעה מצדו עלולה להשפיע על סיכוייו להיבחר מחדש בבחירות 2018. למרות כך, גנדלמן לא פסל את עצמו מלדון בענייניו של לוי במסגרת תפקידו הציבורי, קיבל החלטות וביצע פעולות שונות בעניינו, גם בנוגע לענייניו הפרטיים, ונמנע מלדווח כדין על תחושת המחויבות המוסרית והאישית שחש כלפיו.

בכובעו כיו"ר ועדת תכנון ובנייה, השתתף גנדלמן בישיבות שבהן נדונו פרויקטים שללוי היה בהם אינטרסים כלכליים משמעותיים והצביע בעד קבלת בקשות והקלות של לוי. בנוסף, גנדלמן נפגש עם לוי בלשכתו ללא גורמי מקצוע ובהיעדר מהנדס העיר בניגוד למקובל, כאשר לוי מבקש לקדם שינוי ייעוד של קרקע בבעלותו מבית חולים סיעודי למבני מסחר ומגורים דבר שהיה עתיד להיטיב עמו כלכלית.

עוד עולה מכתב האישום, כי לאורך למעלה מארבע וחצי שנים אפשר גנדלמן ללוי גישה ישירה ותדירה ללשכת ראש העיר ולעובדיה. תדירות הפניות הייתה גבוהה מהמקובל. לוי ניצל גישה זו לצורך קידום ענייניו האישיים ואינטרסים של אחרים, וגנדלמן לא מנע זאת בניגוד לחובתו כראש עיר.

במקרה נוסף, במסגרת בקשה לפי חוק חופש המידע לקבלת יומניו של גנדלמן, ועל אף החובה למסור את היומן המלא, הסכים גנדלמן למחיקתן של פגישות שונות מהיומן, ובהן פגישותיו עם לוי. בנוסף היה מודע לכך שאגרת הטיפול שנמסרה למבקש הייתה מופרזת, וזו הובילה לסגירת הבקשה ולכך שהיומן לא נמסר בניגוד לחובתו על פי דין.

במקרה אחר, לאחר שתוכן חקירת משטרה של חבר מועצה נמסר לגנדלמן ובה עלו קשריו עם לוי, ביקש גנדלמן מנהגו להורות ללוי כי עליו להתרחק מהעירייה בתקופה הקרובה, בניסיון להפחית את נראות הקשרים ההדוקים שהתקיימו בין גנדלמן ללוי.

התיק מנוהל על ידי עו"ד טליה נעים וינון בראל מפרקליטות מיסוי וכלכלה.


◼️ חדשות משפט ופלילים בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: שאטרסטוק

דילוג לתוכן