מבזקים
ידידים אילת קיימו את תהלוכת העצמאות המפורסמת; אלי לנקרי: "אתם מסמלים עבורי את הדברים הטובים ביותר – את הערבות ההדדית והאחדות" אירוע חריג באופקים אירוע אלימות בספורטק ברחובות; 3 פצועים במצב בינוני כבאות והצלה לישראל: לוחמי האש נאבקו בשריפת ענק באתר בנייה בבת ים ובדליקה קטלנית בדירת מגורים בתל אביב בנימין נתניהו: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש – בהגנה ובהתקפה" הפנינג הוקרה חגיגי למתנדבים, עובדים ובני משפחותיהם בקריית מד"א ברמלה צביקה ברוט הגיע לאירוע העירוני בהשתתפות ילדים עם צרכים מיוחדים: "אצלנו לא משאירים אף אחד מאחור – כולם חוגגים ביחד" תומר סלומון מגן יבנה: "כנכד לניצול שואה, אני מרגיש מחויבות עמוקה להמשיך לשאת בגאווה את הערכים והמורשת" רס״ל א', מרחובות, בטקס המשואות: "השתתפות בטקס היא הגשמת חלום ורגע מרגש במיוחד" קריית מלאכי: צעיר אותר בכביש עם חבלות בראשו ובגפיו סמוטריץ׳ ודגן רקדו בשא-נור: ״ושבו בנים לגבולם״ אירוע חמור בסמוך ליישוב עפרה שבבנימין: עשרות פורעים ערבים תקפו קבוצת מטיילים בסלעים ובאבנים מטווח קרוב הוגשה הצהרת תובע נגד תושב אבו גוש החשוד בתקיפת אחותו באמצעות סכין כביש 38: רוכב אופנוע נפגע חזיתית מרכב ונחבל בגפיו חגיגות בסימן כחול-לבן: כך נראו אירועי יום העצמאות הצבעוניים ביהוד-מונוסון ביום העצמאות: שתי תאונות באזור קריית גת, שלושה פצועים הובהלו לבית החולים שלושה פצועים בכביש 44 סהר פינטו: "גדרה כולה גאה בהודיה כהן, תלמידת אולפנת בהר״ן מהמושבה" מבצע חילוץ לילי באשקלון: כלב שננעל ברכב חולץ בשלום על ידי מתנדב ידידים ממצא היסטורי מסוכן בשטח פתוח: פריט אמל"ח אותר סמוך לרמת השרון

ראש העיר קריית אונו לשר החינוך: "המר את בחינות הבגרות בציון סופי משוקלל – אל תוסיף קושי על קושי"

בפנייתה לשר קיש ביקשה רוזנשיין לשקול את יישומו מחדש של מתווה הקורונה – במסגרתו הומרו בחינות הבגרות בציון שנתי משוקלל המבוסס על הערכת מורים. "זהו מתווה שמבוסס על אמון באנשי ונשות החינוך, שומר על רמה פדגוגית גבוהה ומעניק מענה הוגן למציאות המורכבת."

על רקע תקופה ביטחונית סוערת שפקדה את מדינת ישראל בשבועות האחרונים, שיגרה ראש עיריית קריית אונו, מיכל רוזנשיין, קריאה נרגשת לשר החינוך יואב קיש – לבטל את בחינות הבגרות החיצוניות שנותרו, ולהמיר את הציון בציוני הגשה פנימיים, כפי שנעשה בתקופת הקורונה.

רוזנשיין, לשעבר מחנכת ומנהלת בית ספר, כתבה:
"אני פונה אליך בעת הזו מתוך תחושת שליחות, דאגה עמוקה ואחריות – הן כראש עיר, ובעיקר כאשת חינוך שמכירה מקרוב את המערכת, את הקשיים שהיא חווה ואת התלמידים שנמצאים בלב העשייה."

לדבריה, מלחמת 12 הימים ומבצע "עם כלביא", שהתרחשו לאחר חודשים של מתיחות ביטחונית, גבו מחיר נפשי כבד מתלמידי י"ב – מחזור שלם שכבר חווה את משבר הקורונה, טלטלות ביטחוניות חוזרות, והטראומה הלאומית של 7 באוקטובר.

"בני הנוער שחווים כעת שחיקה, חרדה ואי-ודאות – אינם יכולים להגיע בשלים ובמוכנות הראויה למבחני הבגרות. אני מחוברת לתלמידים, למורים ולהורים – והקולות מהשטח זועקים: מדובר בעייפות נפשית ובתחושת מצוקה של ממש."

בפנייתה לשר קיש ביקשה רוזנשיין לשקול את יישומו מחדש של מתווה הקורונה – במסגרתו הומרו בחינות הבגרות בציון שנתי משוקלל המבוסס על הערכת מורים. "זהו מתווה שמבוסס על אמון באנשי ונשות החינוך, שומר על רמה פדגוגית גבוהה ומעניק מענה הוגן למציאות המורכבת."

לסיום כתבה:
"זו אינה החלטה טכנית – זו החלטה ערכית. בידך היכולת להעניק לבני הנוער שלנו סיום שנת לימודים שהוא מכבד, מחבק ומחזק – ולא להוסיף קושי על קושי."

 הצטרפו לחדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

 

צילום: דוברות עיריית קריית אונו

דילוג לתוכן