מבזקים
צפו בסרטון: שריפה בדירה בשדרות: עשן שחור וכבד ברחוב חזון איש קולות נפץ נשמעים הערב במודיעין מכבים רעות: בעירייה מרגיעים – מדובר באימוני צה״ל קריית גת: שני צעירים נפצעו לאחר שרכבם התנגש בעץ בשדרות כרמי גת אשדוד: נער בן 13 נפצע בינוני במהלך רכיבה על אופניים קורס חובשים חדש של איחוד הצלה נפתח הערב בקריית גת אחרי 20 שנות ניסיון: אבי שאר פותח חנות ומעבדת מחשבים חדשה; קהל היעד: תושבי בקעת אונו בת-ים: תלמידי י"ב ייחשפו לעולם הצה"ל – וזה מה שמחכה להם שליש בירה ב-15 שקלים: מה מחכה בפסטיבל באקו-פארק אשקלון? ארבעה נפצעו בתאונת דרכים סמוך לאילת 11,260 תלמידים, 245 מיליון שקל ותיכון חדש: כך אילת פותחת את שנת הלימודים רצים בבאר שבע? אלה 7 המסלולים שאתם חייבים להכיר ראש מזכרת בתיה מסיים את תפקידו כיו"ר אשכול שורק – יחליף אותו ראש עיריית קריית מלאכי, ללו זוהר פעוט כבן שנתיים נפצע לאחר שנפל בגן שעשועים בתל אביב אלפי ילדים הסתערו על המים: כך נראתה חגיגת הקיץ הגדולה בחולון החשד המטלטל: ראש מועצה בנגב נשוי לעוד 16 נשים ואב ל-45 ילדים 17 חולים ואדם שנפטר: יתושות נגועות אותרו ברחבי הארץ הראש"לצית שלנו, לינוי אשרם פגשה את נשות העסקים מהצפון: ״להמשיך קדימה גם כשהמציאות משתנה״ מלוד, ירושלים וכפר מנדא: הפכו את הכביש לבמה – ונפלו בגלל התיעוד יוסי הדרי נכנס לתפקיד גזבר עיריית ראש העין הנהג הותקף פעמיים: החשוד טען כי חש מאוים – במשטרה מזהירים מתופעה במודיעין עילית

ראש העיר רז שגיא: "לא ייתכן שתושבים יברחו מטילים למרחב המוגן וינשמו אוויר מזוהם שמסכן את חייהם"

טרור סביבתי תחת אש: ראש העין נחנקת משריפות פסולת בלתי חוקיות | זיהום אוויר קיצוני בצל המלחמה: עיריית ראש העין דורשת ממשרדי הביטחון והגנת הסביבה להכריז על שריפות הפסולת כ"איום ביטחוני לכל דבר". 

בעוד תושבי ראש העין והסביבה מתמודדים עם אתגרי מבצע "שאגת הארי" והריצה למרחבים המוגנים, אויב שקט ומסוכן לא פחות חודר לבתיהם: זיהום אוויר חמור כתוצאה משריפות פסולת בלתי חוקיות. בשבועות האחרונים מדווחים תושבים על החרפה דרמטית בתדירות השריפות, מה שמעלה חשש כבד כי גורמים עבריינים מנצלים את המצב הביטחוני כדי להפוך את האזור למזבלה בוערת.

ראש העיר, רז שגיא, יצא היום (שני) בקריאה דחופה לממשלה לשנות את סדרי העדיפויות. "בריאות התושבים היא ביטחון, אין הפרדה בין השניים", הצהיר שגיא. "מדינת ישראל יודעת להתמודד עם איומים מטווחים של אלפי קילומטרים, אך אינה יכולה להשלים עם מפגע סביבתי חמור המתרחש סמוך ליישובים אזרחיים ואינו מטופל בנחישות".

הדרישות המרכזיות של העירייה:

  • אכיפה צבאית: דרישה למענה משמעותי בשטח מצד חטמ"ר אפרים וחטמ"ר יהודה, כדי לעצור את המציתים במוקדי החיכוך.

  • התערבות ממשלתית: פנייה לשרה להגנת הסביבה להפעיל סנקציות וחקירות פליליות נגד האחראים למפגעים.

  • הגדרת איום: דרישה משר הביטחון לממש את הבטחתו ולהתייחס לכל שריפת פסולת כאל איום על הביטחון הלאומי.

העשן הסמיך והריחות החריפים אינם רק מטרד; מדובר בחומרים מסרטנים וחלקיקים נשימתיים הפוגעים ישירות באוכלוסיות רגישות. בזמן שהתושבים נדרשים להסתגר בבתיהם בשל האיומים הרקטיים, הם מוצאים את עצמם לכודים בתוך ענן זיהום שחודר דרך פתחי האוורור.

עיריית ראש העין מבהירה כי היא פועלת בכל הכלים העומדים לרשותה, אך ללא שינוי מדיניות ברמת הממשלה והצבא, התופעה המתוזמנת תמשיך לסכן את חייהם של מאות אלפי תושבים באזור המרכז והשומרון.


◼️ חדשות ראש העין בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית ראש העין

דילוג לתוכן