ראש עיריית אשדוד: "רגע לפני שהצום נכנס, נצלו זאת לשיחת טלפון עם אדם שאולי פגעתם בו"

ד"ר יחיאל לסרי: "כשנעמוד מול היושב במרומים ונבקש מחילה, נוכל לומר בלב שלם כי סלחנו, סלחו לנו, ואנו פותחים דף חדש שבו נמשיך להיות יחד מאוחדים, ולא רק בעת משבר ומלחמה, אלא בכל יום ויום, למען אחדות העם והשלום בינינו"

ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי ברשומה לקראת יום הכיפורים:

וְנִסְלַ֗ח לְכָל־עֲדַת֙ בְּנֵ֣י יִשְׂרָאֵ֔ל וְלַגֵּ֖ר הַגָּ֣ר בְּתוֹכָ֑ם כִּ֥י לְכָל־הָעָ֖ם בִּשְׁגָגָֽה (במדבר פרק טו פסוק כו)

הפסוק הזה הוא תכליתו של יום הכיפורים הקדוש הזה שבו כולנו עם אחד, עדה אחת, ללא הבדלי מוצא, השקפת עולם או דעות פוליטיות. הייחודיות שלו היא ביכולת לגשר על פערים, לייצר את האחדות הכל כך דרושה שלנו ושכוחה מתעצם אל מול השקט הגדול של יום הכיפורים, שמפנה את כולנו לחשבון נפש, לחשיבה, להרהורים על המעשים שלנו לאורך השנה החולפת, ועל היכולת שלנו להבין, ולסלוח.

בשנתיים האחרונות יום הכיפורים מתנהל בצילה של המלחמה, שמחדדת את הצורך של כולנו להיות יחד, כל שפע הקהילות שיש לנו באשדוד, שמתחברים לצבע אחד יפה ומגוון שמייצג את עם ישראל כולו, ומשקף את כוחה של האחדות להוביל להצלחות, לכבוד הדדי.

רגע לפני שהצום נכנס, נצלו זאת לשיחת טלפון עם אדם שאולי פגעתם בו, לפיוס, למילה טובה שיכולה לשנות הרבה. וכך, כשנעמוד מול היושב במרומים ונבקש מחילה, נוכל לומר בלב שלם כי סלחנו, סלחו לנו, ואנו פותחים דף חדש שבו נמשיך להיות יחד מאוחדים, ולא רק בעת משבר ומלחמה, אלא בכל יום ויום, למען אחדות העם והשלום בינינו.

נחבק ונחזק את המשפחות השכולות, נתפלל לשובם הביתה של החטופים, לרפואת הפצועים בגוף ובנפש, ולשובם לשלום של כל חיילי וחיילות צה"ל, אנשי ונשות כוחות הביטחון, ולשובו של השקט למדינתנו האהובה.

צום קל ומועיל לכולנו, ושניחתם לחיים טובים. אמן.


◼️ חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

צילום: תומר שונם

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן