ראש עיריית לוד, יאיר רביבו, נחשב לידידו הטוב ויועצו הקרוב של ראש הממשלה, בנימין נתניהו. לאחר שאובחן כחולה קורונה, נוכח לגלות כי נתניהו התקשר לאחל לו ולאביו רפואה שלמה ובריאות איתנה: "סיפרתי לנתניהו כי נדבקתי בתפילות יום כיפור".
מדבריו של יאיר רביבו: "סיפרתי לנתניהו כי נדבקתי בתפילות יום כיפור וכי העובדה שהייתי כל הזמן עם מסכה, הביאה לכך שההדבקה הייתה קלה יחסית, וכי מרגע שהרגשתי תסמינים, ביצעתי במהירות בדיקה והכנסתי את עצמי לבידוד, כדי למנוע הדבקה של בני משפחה. אמרתי לנתניהו כי ככל שמקצרים את הזמן מ'חשוד לבידוד' – היינו תוך 24 שעות מרגע התסמינים עד שנמצאתי חיובי, כך לא הדבקתי אף אחד וכי כאנשי ציבור אנו חשופים יותר. כן סיפרתי כי גם אבי נמצא חיובי לאחר שנדבק אף הוא במהלך תפילות יום כיפור, וכי ההדבקה היא לא ישירה, היא כל הזמן דרך צד ג', וככל שנצליח לצמצם את הזמן מרגע התסמינים ועד לבדיקה, כך נקטין את שרשרת ההדבקה".
רביבו הוסיף כי הציע לנתניהו עוצר כללי של 14 יום: "ההחלטה צריכה להתקבל כבר עתה, כדי לאפשר לאזרחים להצטייד במזון ובכל הדרוש לימי העוצר, כמהלך המאפשר הזדמנות אחרונה של כולנו, לפני בוא החורף ולפני שנחטוף שו"ק – שפעת וקורונה! המשמעות: אף אחד, מגדול עד קטן, לא יוצא מהבית למשך 14 יום, כמו שהיה ביום העצמאות ויום הזיכרון. הסגרים במתכונת הנוכחית, אינם יעילים שכן חלק גדול מהציבור הישראלי, מתחמק בתירוצים שונים.
ראש הממשלה שהאזין בקשב רב לעצתי גילה המון אמפטיה וציין בלבביות כי "הכלל הפשוט הוא להימצא תמיד רק עם המשפחה הגרעינית, אולם גם אם נמצאים בחלל סגור, אז רק עם מסכות וחלונות פתוחים", הדגיש נתניהו, "אני מתפלל ומאחל לך ולאביך בריאות איתנה, במיוחד לאבא משום שהוא בקבוצת סיכון".









