23 ראשי ערים, ביניהם ראש עיריית לוד, יאיר רביבו, מאוימים על-ידי עבריינים וארגוני פשיעה, ארבעה מהם נמצאים בדרגת האיום הגבוהה ביותר – דרגה 6, שמשמעותה סכנה מיידית לחייהם, ומקבלים אבטחה צמודה ע"י שומר חמוש ומעטפת חיצונית של אבטחה מצד המשטרה. כך עולה מנתונים שהגיעו מתוך אגף המבצעים במשטרה, שמעניק לראשי הרשויות המאוימים סל אבטחה.
במשטרה מזהים בתקופה האחרונה עלייה מדאיגה באיומים כלפי ראשי הערים, שכן לא מדובר כבר רק בכמה מילות איום או רמזים כאלה ואחרים. לא מעט ראשי ערים נמצאים תחת איום ממשי, כולל ירי לעבר הרכב או הבית, ובמקרים מסוימים גם תקיפה של ממש. את הנתונים הקשים הציג סגן ראש אגף המבצעים של המשטרה, תת-ניצב מוריס חן, בכנס ראשי רשויות שנערך בסוף השבוע באילת. במשטרה יודעים לומר שאחת הבעיות המרכזיות של ראשי הערים היא העובדה שהם מקבלים החלטות הרות גורל לגבי תושבים ובעלי עסקים שיש להם משמעות כלכלית אדירה. בלא מעט מן המקרים, כשאותו גורם מבין שלא יוכל לקבל את מבוקשו במסגרת פנייה לרשות המקומית, הוא פונה לגורמים עבריינים שפותחים במסע של סחיטה באיומים. "בסוף זה ייגמר ברצח", מזהיר ראש העיר לוד יאיר רביבו, שבעצמו נמצא בדרגה 5.
ביחידת המאוימים של אגף המבצעים במשטרה אוספים כל העת מידעים מודיעיניים הקשורים לאיומים על נבחרי ציבור ואנשים מפורסמים. בהתאם לאותו מידע, או במקרה של מעשים בשטח – הם קובעים את רמת האיום, שנעה בין 1, הנמוך ביותר, ל-6, הגבוהה ביותר. בראש רשימת המאוימים בין ראשי הערים עומד יאיר רביבו מלוד.









