מבזקים
חשד לעבירות מין בגן ילדים בתל אביב; מנהלת הגן ובעלה נעצרו זמני כניסת ויציאת השבת 10-11.4.26; פרשת שמיני המתנה דרוכה: פיקוד העורף צפוי לעדכן את הנחיות ההתגוננות במרכז הארץ בשעות הבוקר זוכרים בסלון: מזכרת בתיה מציינת את יום הזיכרון לשואה ולגבורה במפגש מרגש שגרה תחת אש ברחובות: מדרג ההתגוננות נותר ללא שינוי ומאפשר פעילות מלאה ניסים גוזלן בהודעת הרגעה: "הכל בסדר בבאר יעקב, נקיים הערכת מצב לגבי הלימודים" צפו בסרטונים: שיגורים מלבנון לעבר גוש דן, השפלה ואשדוד; אין נפגעים רז קינסטליך בהודעת הרגעה: אין נפילות או נזק בראשון לציון בעקבות המטח תגובה נחרצת: צה"ל השמיד כ-10 משגרים שביצעו ירי לעבר הצפון החרפת הכוננות ברחובות: ראש העיר הנחה על פתיחת המרחבים המוגנים בבתי הספר רמת גן: מערכת החינוך עוברת ל"מצב צהוב" בשל חשש לירי מלבנון – אלה השינויים הצפויים דריכות באור יהודה: נפתחו המקלטים הציבוריים והמוסדיים לשהיית לילה הזמר הפופולארי מוריס ג'נשווילי חוגג יום הולדת דריכות שיא באשדוד: חשש לירי מלבנון לעבר דרום הארץ – 45 שניות לכניסה למיגון דובר צה"ל מזהיר: ייתכן ירי לעבר אזורים נוספים במדינת ישראל בשעות הקרובות פתח תקווה: שתי נהגות נפגעו בתאונה ברחוב שמואל סלנט שיקלי בבנימין: “הגיע הזמן להיגמל מטרמינולוגיית אוסלו” לפני שריקת הפתיחה: מעצר בבלומפילד בעקבות ניסיון פריצה לשער סכסוך בין משפחות ברהט הסתיים ברצח – כתב אישום הוגש סגולה לשפע: מתכון לחלת הפרנסה לשבת שאחרי פסח

ראש עיריית שדרות אלון דוידי באילת: “אם ראש ממשלה רוצה להיות טיפש – שיעשה זאת”

בוועידת מרכז הבנייה הישראלי בדן אילת תקף דוידי את מדיניות “הכלת הטרור”, שיתף בנתוני הצמיחה של שדרות ודרש מהממשלה להמשיך בהשקעות ובביטחון בדרום.

במסגרת ועידת מרכז הבנייה הישראלי, המתקיימת זו השנה ה־25 במלון דן אילת, אמר אלון דוידי, ראש עיריית שדרות, כי “דווקא מתוך המשברים אנחנו יודעים לצמוח בגדול – וזה הסיפור של העיר שדרות”. לדבריו, העיר עברה מהפך משמעותי מאז מבצע צוק איתן: “בעשור האחרון עברנו ממצב של עיר רפאים לעיר שצומחת. השנתיים האחרונות היו מאתגרות וכואבות, אך לצד זאת נרשמה השקעה ממשלתית ופילנתרופית גדולה”.

דוידי התייחס לעלייה של 6.5% במחירי הדירות בעיר ואמר: “השדרותים אוהבים את העיר שלהם. רמת החינוך כל הזמן מטפסת. אנחנו אומנם בדירוג סוציו־אקונומי 5, אבל לפי המדדים אנחנו מתפקדים כמו 8–9. זה קורה בזכות תוכנית עבודה מסודרת, חזון ברור והחלטות נכונות”.

לדבריו, לאחר שהעורף הצפוני נותר בחוסר ודאות, הוא קיבל החלטה לפתוח מחדש את העיר כ־5–6 חודשים לאחר 7 באוקטובר. “היום יש מעל 4,000 תושבים חדשים בשדרות. המטרה שלי היא לא רק להכפיל את העיר; האתגר הוא לשבור את תקרות הזכוכית בתעסוקה, בתרבות ובספורט”.

דוידי פירט את ההשקעות העתידיות בעיר: 800 מיליון ש"ח למענקים ליזמים בהתחדשות עירונית, 150 מיליון ש"ח לשכונת תקומה ליד תחנת הרכבת ומכללת ספיר, 50 מיליון ש"ח נוספים לקמפוס הבינה המלאכותית במכללת ספיר, כ־100 אלף מ"ר של משרדי מסחר ותעסוקה שאמורים לקום בעיר.

בחלקה המדיני – ביטחוני של השיחה היה דוידי חד במיוחד: “מבחינתי, קודם כול, הקו הצהוב, כלומר הישארות צה״ל בתוך עזה, הוא הגיימצ’יינג’ר. יש הבטחה ברורה של ממשלת ישראל ואני מברך על כך, אבל עם יד על הדופק”.

דוידי הוסיף: “אני לא מדמיין ראש ממשלה, נתניהו או אחר, שיעז להביא את ה־7 באוקטובר הבא. אנחנו מדברים על ועדות חקירה, ואני מדבר על הכלת טרור. אם ראש ממשלה רוצה להיות טיפש, שיעשה את זה”.

לדבריו, “אופקים, שדרות ונתיבות הן סם החיים של שוק הדיור בישראל”, וקרא לממשלה להפנות משאבים משמעותיים לתעסוקה בדרום. “אם המהנדסים שלנו ייאלצו לחזור לנסיעות למרכז – פספסנו”.

בסיום הדגיש: “אם רוצים עתיד אמיתי לאזור שלנו, צריך לשמור על ביטחון, לא לסגת מהקו הצהוב, לחסל את חמאס, ולהמשיך בהשקעות בתעסוקה ובפיתוח הדרום”.


◼️ חדשות שדרות בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ארכיון, ליזה ללוצאשווילי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן