אביבית

רגע לפני הגמר, אביבית בר זוהר חושפת: "הייתי כאן המון לבד, ישבתי ובכיתי במיטה, היו רגעים שאמרתי די!"

אביבית

 

"הייתי כאן המון לבד, ישבתי ובכיתי במיטה, היו רגעים שאמרתי די!"

 

אושיית הריאליטי שנפרדה לאחרונה מדירת הפנטהאוז הנוצצת שלה במרכז העיר רחובות, אביבית בר זוהר, כבשה את המסך ונבחרה כפיינילסטית באח הכי רותח בישראל, למרות שנכנסה רק באמצע העונה. האם הפעם היא תצליח לעשות זאת ולגרוף את המיליון?

"בדיוק לפני שבע וחצי שנים הייתי בעונת האח הגדול, הגעתי עד לשישייה, שבוע לפני הסוף – והודחתי – ושימו לב: אני פה! אתם כל כך עזרתם לי שנתתם לי את הזכות לשבת פה מולכם ולהיות בחמישייה", במילים הללו פתחה אושיית הסטורי והריאליטי המפורסמת מרחובות, אביבית בר זוהר, בסרטון שהופץ אל הציבור בישראל ובו מסכמת בר זוהר, רגע לפני הגמר הגדול את שהותה בבית הכי לוהט בארץ.

"הייתי כאן המון לבד. ישבתי ובכיתי במיטה. היו לי רגעים שנכנסתי לאח ואמרתי "די!". אני יכולה להגיד בפה מלא שסבלתי פה פי מיליון מהעונה הקודמת של לפני 7 שנים ופשוט הרגשתי את החוסר אונים שלי – כי בחוץ הכל יפה, הכל ורוד – אני אביבית בר זוהר, אתם מכירים אותי מהסטורי, אני יוצאת, אני מבלה, אני טסה, אני קונה, פאן של החיים. למזלי, אלוהים שלח לי עוד שליח – את אלי זרקה, החבר הכי טוב שהיה לי פה – וכמו שראיתם כאן, החברות אצלי היא ערך עליון. מבחינתי כשאלי הלך קרה הנורא מכל. אמרתי 'אלוהים, מה אני עושה?'

בר זוהר דיברה על המיעוט בחברות אמת. "מגיל צעיר בנות לא קיבלו אותי. זכיתי בתואר מלכת החן, כשהגעתי בכיתה י"ב לבית הספר המורה עדנה עשתה לי שלטים 'ברוכה הבאה, אביבית' אבל אף אחת לא ניגשה אליי, אף אחת לא דיברה איתי, אף אחת לא פצתה פה. אני לא יכולה אפילו להסביר לכם את התחושה של הריקנות הזאת שיש לבן אדם בנשמה, שהוא לבד. זו תחושה נוראית ואני יכולה להגיד שאני לא מאחלת את זה לשונאים שלי, אני לא מאחלת את זה לאף אחד. אני מרגישה שיש בי שינוי מטורף כי היו המון רגעים שבאמת הייתי לבד אבל ידעתי לאסוף את הכוחות ויתרה מזו, אגיד שקיבלתי את הכוחות משמיים. לאורך כל העונה הייתי מי שאני גם אם ידעתי שכל האש תופנה אליי – והיא הופנתה. אז מירב צעקה עליי? צעקה! סימה צעקה עליי קיללו אותי? שיצעקו! אני יודעת שהלכתי עם האמת שלי".

אביבית בר זוהר היא אישיות, לא עוד אשה, היא אחת ויחידה, בדרכה שלה. גילוי נאות: אנו מכירות שנים רבות, מהרגע הראשון הבנתי שאין להסתכל בקנקן אלא במה שבפנוכו, והאמינו לי, יש המון בפנוכו, לבחורה הזו יש המון שכל. אביבית בר זוהר רחוקה מלהיות טיפשה. חוצמזה? היא עושה מצוות בסתר, נותנת את כל כולה לסביבתה ומעריצה את האדמה שעליה דורכים הוריה. על אלה אגב, יעידו חבריה הקרובים בהם הזמר רגב הוד ואישתו הלן, איש העסקים גיא צור ואישתו יעל, אחיותיה המשמשות לה משענת, איציק בלאס, מעצבי השיער שלה וכמובן בן זוגה שלומי, הצעיר ממנה ב-12 שנה.

***

לפני שמונה חודשים, בעת ששהתה בארצות הברית שוחחתי עמה ופרסמתי ראיון שלא רבים ידעו איך לעכל אותו. ביקשתי מהקוראים לקחת נשימה ארוכה, שהרי לא כל אחד ובוודאי לא כל אחת, מסוגלים להכיל את ההתבטאויות הבומבסטיות שלה. מצד אחד היא מושא חלומותיו של כל גבר: משפחתית, מתוקתקת להפליא מכף רגל ועד ראש, אוהבת ללא גבולות, בשלנית בחסד עליון ובעלת לב רחב. מצד שני בר זוהר מוחצנת, ברורה וחדה כתער, לא דופקת חשבון, קונה רק מותגים – יש לה (גם) ארון כתרים והכל חייב להיות במינימום בין לואי ויטון לקוקו שאנל. היא לא סוחבת שקיות לאחר שהיא עורכת שופינג וגם לא מתכוונת להתנצל על חיבתה לגברים עשירים. "אני לא מכירה אשה מפורסמת מישראל שלא התחתנה או יוצאת עם גבר עשיר", הבהירה בראיון ההוא, "אני לא מוכנה שאף גבר יגיד לי להביא לו כסף. אני רוצה שיביאו לי! אני רוצה לקבל ואני רוצה להיות המלכה – ואם אני לא המלכה, אני לא מעוניינת להיות. יש קוראים שיחשבו 'היא מנצלת גברים', אז מה? גם גברים מנצלים כל אישה ואישה".

בשנה האחרונה מיתגה את עצמה כגורו לזוגיות ומערכות יחסים, אירחה לא פעם בפנטהאוז היוקרתי שלה נשים בגילאים שונים ולהן העניקה שלל עצות למציאת זיווג, שמירה על זוגיות לטווח ארוך ובוודאי למניעת בגידות. "אלו הרצאות שאני עושה לנשים על העצמה זוגית, העצמה נשית", אמרה. "אני אלמד אותך את הדרך לשמור על הגבר שלך, אגרום לך להעצים את הקשר ביניכם, לאהוב באמת ולעשות את הדברים הנכונים שיש בכל זוגיות. אני עוזרת לכמה מהנשים להיכנס לדיאטה, עושה להן תפריט ומלווה אותן. אני יודעת להביא אשה למצב שהגבר יתאהב בה עד מעל לראש, עד שתקבל טבעת יפה גדולה כמובן ושיכרע ברך, כי מגיע לכל אשה שיאהבו אותה 24/7, אנחנו הזן החזק והשולט ובלעדינו גברים הם כלום. יש תורה, יש חוקים מסודרים: אם תרצי – יהיה לך, אם תאהבי את עצמך – יאהבו אותך וחלומות יתגשמו אם תגשימי אותם".

את מדברת גם על נושא הבגידות לא מעט…

"את רוצה שהוא לא יבגוד בך? תתנהגי כמו האשה שהוא התאהב בה. את רוצה שהוא לא יבגוד בך? תהיי סקסית ותפסיקי לשים את הטרנינג עם השרוול הזה שאת דופקת עלייך, לכי תתאפרי, תטפחי את עצמך, תעשי צבע על הראש, תלבשי בגדים סקסיים למענו. מה קרה? העולם יחרב? מה את דופקת גולף ומכנסי ג'ינס שרחבים עלייך בעשר מידות? למה? כך את רוצה שהוא יימשך אלייך? לא! כך הכוסית הראשונה שהוא יראה ברחוב – הוא יסתכל עליה ולא עלייך. יתרה מכך, אל תתני לגבר שלך להתחנן אלייך לסקס, את צריכה לבוא אליו ולרצות איתו ביחד. קחי אותי למשל, הגבר שלי לא יכול לצאת מהבית אם לא היו בינינו יחסים אינטימיים. לא מעניין אותי שהוא מאחר לעבודה, לא מעניין אותי שאני צריכה ללכת. אני אקום לפני, אני אהיה איתו, אני אנשק אותו, אני אוהב אותו, אני אהיה איתו באינטימיות ואחרי זה אני אלך לסידורים שלי".

"את יודעת", היא הרצינה באותו ראיון, "בכל העמותות להעצמה נשית אומרים 'תמיד תהיי מי שאת, תעשי מה שטוב לך', אבל כולם אומרים את זה כסלוגן. משום מה כשזה מגיע למימוש, כולם מתקפלים וכשאני באה ועומדת ואומרת כבל עם ועדה 'אני, אביבית בר זוהר, עושה מה שבא לי, טוב לי לעשות מה שבא לי וכן, עשיתי ציצי ועשיתי טוסיק – פתאום כל הבחורות הצבועות יוצאת מחוריהן: 'מה זה? מה היא עשתה? איך היא מרשה לעצמה? תראי איך היא נראית. בואי נשים את הדברים על השולחן: אני לא הבחורה היחידה במדינת ישראל שעשתה סיליקון! כל אלו שמדברות עליי ומאחורי גבי – הן בעצמן עשו סיליקון, כולן עם בוטוקס ויושבות כמו פרינססות בווילה בהרצליה פיתוח כשהבעלים שלהן בחו"ל ולא בטוח שלבד. כולם מסתכלים עלי, אומרים בטח היא סתומה ואני שואלת למה? למה נופלים רק עליי?".

למה באמת?

"אני תוססת, יש לי המון שמחת חיים ולהמון אנשים מאוד קשה לקבל את זה. יש כאלה שמפרשים את זה כטיפשות או כבורות אבל אני בן אדם מאוד חכם עם חמש יחידות במתמטיקה, חמש יחידות באנגלית, אני דוברת את השפה על בוריה, הגברתי את המקצועות פסיכולוגיה, סוציולוגיה ותנ"ך. יש לי את כל המכלול הזה שאנשים נוטים לא לייחס לו חשיבות ולשים את זה בצד ולהגיד 'אוקיי, יש לה ציצים, יש לה עיניים, יש לה שפתיים, בטח היא סתומה'. המראה שלי פותח לי דלתות בכל העולם כי בעולם מעריכים את היופי שלי ואת האינטליגנציה שלי ובארץ אין את הדבר הזה שמקבלים מישהי שהיא קצת שונה מהם – וזה בסדר. אין לי על מה להתנצל, בחיים לא תשמעי אותי יושבת ומתנצלת על מי שאני כי זאת אני".

דילוג לתוכן