דרמה בנתב"ג: גבר בן 74 מאזור השרון התמוטט אתמול (ראשון) בשטח הדיוטי פרי לאחר שלקה בדום לב – וניצל בזכות תגובה מהירה של שני עובדי אל על, מתנדבי מד״א, שהחלו בפעולות החייאה בתוך כדקה.
האירוע התרחש בשעה 06:46, בזמן שהאיש היה בדרכו לטיסה ליוון. דיווח על אדם מחוסר הכרה התקבל במוקד החירום 101 של מד״א במרחב איילון, ובמקביל להזנקת ניידת טיפול נמרץ הופעלה גם מערכת כונני התגובה המיידית.
שני עובדי אל על, אפרים פרידמן מפתח תקווה ויוסף זקס ממודיעין עילית, המשמשים ככונני מד״א, קיבלו את הקריאה דרך יישומון הכוננים ומיהרו למקום. השניים איתרו את הגבר כשהוא ללא דופק וללא הכרה והחלו מיד בביצוע פעולות החייאה.
במקביל, ביקשו מאחד הנוסעים להביא דפיברילטור (מפעם) המוצב במרחב הציבורי בנתב"ג. באמצעות המכשיר העניקו לו שני שוקים חשמליים — וליבו שב לפעום.
צוות ניידת טיפול נמרץ של מד״א שהגיע לזירה המשיך בטיפול הרפואי ופינה את האיש לבית החולים שיבא תל השומר כשהוא במצב יציב.
חובשי רפואת החירום במד״א, אפרים פרידמן ויוסף זקס, סיפרו:
"היינו בפתח המעלית כשלפתע התקבלה קריאה ביישומון הכוננים של מד"א על גבר מחוסר הכרה. עלינו קומה במעלית ורצנו במהירות למקום. ביצענו פעולות החייאה ובתוך זמן קצר ליבו שב לפעום. הוא חזר בהדרגה להכרה ולא הבין מה קרה סביבו. הסברנו לו שאנחנו מפנים אותו לבית החולים, והוא אמר שהוא לא יכול כי הוא בדרך לטיסה. לאחר שהסברנו לו את מצבו הרפואי, פינינו אותו לבית החולים במצב יציב. זה אירוע מרגש, להיות במקום הנכון ובזמן הנכון, ובזכות מכשיר המפעם שמוצב במרחב הציבורי בנתב"ג הצלחנו להציל את חייו. אנחנו מאחלים לו רפואה שלמה ומקווים שבקרוב ישלים את הטיול ליוון."
◼️ חדשות תעופה וטיסות בווטסאפ לחצו כאן









