בשנים האחרונות אירעו מקרים רבים שבהם קרסו באופן פתאומי עצים מסוג "ברכיכיטון אדרי" ו"ברכיכיטון אוסטרלי" ברחבי העיר וגרמו לנזק רב ברכוש כאשר רק במזל לא נגרמו נזקים בנפש. עצים אלו ניטעו ברחובות ובערים רבות נוספות לפני למעלה משלושה עשורים, אך עם השנים התבהרה התמונה, כי עצים אלו בחלקם אינם מתאימים לתנאי עיר, וכי הם גורמים לעיתים יותר סכנה ונזק מאשר התועלת הרבה שיש לעץ במרחב הציבורי.
כתוצאה מכך, יצאו בעיריית רחובות לסקר עצים מקיף ומקצועי, באמצעות אגרונום מומחה, הכולל בדיקה יסודית לכלל עצי הברכיכיטון הנטועים בעיר, על מנת לזהות את העצים שעלולים להוות סכנה מידית לציבור. בבדיקת הטומוגרף, אשר יוצרת הדמיה תלת מימדית של פנים הגזע וכך מאתרת נקודות חולשה או מחלה, נמצאו 24 עצים אשר עלולים להוות סכנה מידית לציבור וניתן עבורם אישור כריתה. יודגש כי הוגש ערר על ידי תושבים המתנגדים לכריתות עצים באופן כללי, נושא זה יבחן על ידי פקיד היערות הארצי אשר יפסוק בנושא.
בד בבד, עיריית רחובות, באמצעות אגף גנים ונוף, וכמדיניות עירונית חדשה, מקדמת נטיעת מאות עצים ברחבי העיר, ובשיתוף עמותת 'רחובות של עצים' מחדשת את מיזם מיפוי גומות העצים הריקות לצורך נטיעות עצים חדשים במקומות פנויים המיועדים לכך. מדובר בפרויקט "הופכים גומה ריקה – לירוקה!", במסגרתו תושבות ותושבי העיר מוזמנים לאתר ולדווח על גומות ריקות בהן חסרים עצים. על הגומות הריקות ניתן לדווח באתר העירייה בלחיצה כאן
ההחלטה על נטיעת עצים חדשים תיעשה על-פי סדר עדיפויות עירוני ועל פי שיקולים מקצועיים שייבחנו ע"י אגף גנים ונוף.
סגן ראש העיר ומחזיק תיק שפ"ע ואיכות הסביבה, זהר בלום: "הדאגה לבטיחות התושבות והתושבים מחייבת אותנו לפעול באחריות ובמקצועיות. לצד הסרת העצים המסוכנים, אנו פועלים להגדיל את כמות העצים בעיר באופן מושכל ובטוח. אני קורא לתושבים לקחת חלק במיזם ולדווח על גומות ריקות, כך שיחד נוכל להפוך את רחובות לעיר ירוקה יותר תוך שמירה על בטיחות הציבור."
מנהלת אגף גנים ונוף, אפרת דסקלו: "אגף גנים ונוף פועל בכדי לשמור על רחובות יפה, ירוקה וכמובן בטוחה לתושביה. כך, לצד נטיעתם של מאות עצים חדשים ברחבי העיר במסגרת פרויקט 'הופכים גומה ריקה – לירוקה!', אנו מבצעים סקרי עצים מקיפים על מנת לאתר עצים שעלולים לקרוס ולהוות סכנה לציבור. אנו קוראים לתושבי ותושבות רחובות להיכנס לאתר העירייה, להציע לנו מקומות שבהם ניתן לנטוע עצים חדשים ואנו מבטיחים שכל פנייה תיבחן על ידי גורמי המקצוע".
◼️ הצטרפו לחדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן