מבזקים
"תפחדי לצאת מהבית": תושב פתח תקווה נאשם בהטרדה מינית ואיומים על שוטרת בתחנת יבנה קריית גת: בן 37 נאשם בנהיגה בשכרות ואיומים על שוטרים בתחנה אשדוד: ליצנים קהילתיים ממשיכים להפיג בדידות אצל האזרחים הוותיקים גם בימי מתיחות ביטחונית בצל המלחמה: החוגים חזרו לפעילות בגדרה בן 36 מיבנה נאשם בפריצות, גניבות והחזקת סכין – כולל פריצה לבית כנסת בן 20 מאשקלון נאשם בפריצות סדרתיות לרכבים באילת כתב אישום חמור בדרום: נאשם תקף את בן זוגה של גרושתו באגרופן ואיים עליה בזמן מלחמה: נעצרו 9 שוהים בלתי חוקיים באתר בנייה של בית פרטי ביבנה אשדוד: תושב נאשם בהחזקת קוקאין וקנאביס שלא לצריכה עצמית תושב אשקלון נאשם בהחזקת קוקאין שלא לצריכה עצמית שבירת טלוויזיה, גניבת כרטיסי אשראי ודרכונים: כתב אישום נגד גבר כבן 32 מקריית גת בסכסוך זוגי בימים של מתיחות ביטחונית: ברחובות מציעים שירות פסיכולוגי לייעוץ ותמיכה למשפחות אילת ממשיכה לספק הפוגה נחוצה לתושבים: עשרות אירועים ותכנים עד סוף מרץ שר הביטחון ישראל כץ ביקר בחמ"ל העירוני בנתניה: "העיר מוכנה לחירום" נזקי הדף בבית שמש: זכוכיות התנפצו ורסיסים אותרו בכמה רחובות ליברמן בסיור באיכילוב: "צוותי הרפואה נלחמים ומצילים חיים בחזית העורף" גם במצבי חירום: עיריית גבעת שמואל חילקה ערכות הפוגה במקלטים הציבוריים מפלגת המילואימניקים: יוזמת "סיר לשבת" תומכת במשפחות המשרתות במילואים חיים ביבס בביקור אצל ראש עיריית עראבה שנפצע בניסיון חיסול: "חציית קו אדום – הגיע הזמן להכניס את השב״כ" לוד: שעת פעילות מיוחדת לילדים במסגרת פעילות הפגתית

רחובות נפרדת: מרה קנבל ז"ל הלכה לעולמה

אבל כבד בעיר עם פטירתה של ד"ר מרה קנבל ז"ל, מי שכיהנה כסגנית ומ"מ ראש העיר והקימה את פורום הנשים העירוני. מנכ"לית העירייה, יוספה חליבה: "היא ייצגה את אנשי הציבור שבאים עם כל הנשמה". הלווייתה תתקיים ביום ראשון.

העיר רחובות התעוררה הבוקר לבשורה קשה על פטירתה של ד"ר מרה קנבל ז"ל, דמות מפתח בחיי הציבור בעיר במשך עשורים. קנבל, שהחזיקה בתיקי התרבות ומעמד האישה והייתה יקירת העיר, הותירה חלל עמוק בלב שותפיה הרבים לעשייה.

מנכ"לית עיריית רחובות, יוספה חליבה, ספדה לה בפוסט מרגש:

"היא הייתה האישה הראשונה שפגשתי ברחובות ב-2007. עבדנו יחד יום ולילה על פסטיבל 'לגעת בתפוז' וכבר אז הבנתי איזו אישה מיוחדת היא. מרה, בשקט ובצניעות, ידעה במדויק מהו תפקידו של חבר מועצה. את מייצגת את אנשי הציבור שבאים עם הלב וכל הנשמה לעשייה נטו. גיליתי את אצילותה גם בטיפול במסור בבעלה שמעון ז"ל – נתינה שמעוררת הערצה."

בפורום נשים רחובות, אותו הובילה קנבל למעלה מ-20 שנה, הרכינו ראש: "מרה הייתה עבורנו מנהיגה ופורצת דרך, אישה של חזון ועשייה שהקדישה את חייה לקידום נשים. דמותה הערכית והמסירות האינסופית שלה יהיו לנו תמיד למקור השראה."

 

אורלי אביבה חלבי, יועצת רה"ע לקידום נשים, הוסיפה בכאב: "הלב בוכה. האישה המיוחדת עם הלב הגדול והחוכמה. יש לה זכויות רבות בתשתית העשייה שלי ושל פורום הנשים. אהבתיה מאוד."

חברת המועצה אוה גור, שהמשיכה את דרכה של קנבל בתיק מעמד האישה, שיתפה: "קיבלתי ממנה פורום נשים חזק ופרויקטים שמשנים חיים כמו 'הזדמנות שנייה'. בחודש הראשון שלי כחברת מועצה צעירה, היא שיתפה אותי בתובנות שלה ולמדתי ממנה המון."

ראש האופוזיציה, יניב מרקוביץ', נפרד גם הוא: "פרידה, תודה והערכה רבה. כשפגשתי אותה לראשונה הבנתי מיד שמדובר באישיות מיוחדת. לאורך השנים זכיתי לפגוש אותה במספר צמתים ואני יכול לסכם זאת במילה אחת: זכיתי. העיר איבדה אישה יקרה במיוחד."

הלווייתה של ד"ר מרה קנבל ז"ל תתקיים ביום ראשון, 15.2, בשעה 12:00 בבית העלמין גורודסקי ברחובות.

יהי זכרה ברוך.


◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: פרטי-פייסבוק

דילוג לתוכן