מבזקים
טרגדיה בירושלים: הולכת רגל כבת 70 נהרגה ברחוב רשב״א כך יציינו השבוע בבתי הספר ובגנים את 7 באוקטובר: טקסים, שיח רגשי וסיפורי גבורה שיבושי תנועה בכביש 461 והסביבה: עבודות הרכבת הקלה יימשכו לאורך כל השבוע באור יהודה, יהוד מונוסון וסביון שבועיים לפני 7 באוקטובר היא חיבקה את ליאור בפעם האחרונה: "לא ידענו שזו תהיה פרידה" יותר מ – 1,000 מנהיגים מ – 117 מדינות יגיעו לירושלים לציון שלוש שנים ל – 7 באוקטובר תשעה נעצרו בעקבות אירוע ירי באשקלון – המשטרה תבקש להאריך את מעצרם הציל שתי נשים בנובה: בן שדה ממיתר סיפר לתלמידי באר שבע על הרגעים תחת אש מחר בקריית גת: טקס הזיכרון העירוני לחללי מלחמת חרבות ברזל חשד לעבירות מין בבת 14 בחולון: בן 20 נעצר ומעצרו הוארך המשטרה פיזרה בנגב אירוע שתוכנן לכבוד אסיר ביטחוני משוחרר היום ברמלה: אליצור פותחת עונה בבית מול מכבי חיפה – הכניסה חופשית בעוד 10 ימים ההנחות נגמרות: מה יקרה ל״סל של ישראל״ בסניפי קרפור בערי האזור? מהיום: חונים בחינם בראשון לציון ונוסעים לתל אביב בלי הפקקים – אבל יש קאץ׳ 10 גנים בגדרה נקראו על שם נופלים ונרצחים – ולכל אחד נוצר איור שמספר את סיפורו אילת: רוכב קורקינט חשמלי בן 48 נפצע בשדרות התמרים – מצבו בינוני באר יעקב נערכת לחורף של הצגות: "אנדרסן וספר האגדות" ו"אליסה בארץ הנפלאות" מגיעות לעיר אשדוד מתחדשת – אבל הנתון חושף מה באמת מניע את הבנייה בעיר? הנתון החריג של יבנה: 100% מהבנייה החדשה – בהתחדשות עירונית קריית מלאכי בונה – אבל ההתחדשות העירונית עדיין לא הגיעה לשלב הביצוע 795 דירות חדשות באופקים – אבל אף אחת מהן לא בהתחדשות עירונית

רמלה: 'חרם זה לא משחק' – העירייה משיקה קמפיין מתמשך נגד חרם

המהלך יעלה בשלטי חוצות ובדיגיטל, וילווה בתוכנית שנתית בבתי הספר עם צוותי חינוך, הורים וקהילה: “ברמלה לא עומדים מהצד”

רמלה מציבה דגל אדום נגד חרם ואלימות חברתית בקרב בני נוער – עיריית רמלה משיקה קמפיין עירוני למיגור תופעת החרמות והאלימות בקרב בני נוער.

הקמפיין הוא חלק ממהלך שאגף החינוך והנוער מוביל לפיתוח שפה רשותית למיגור התנהגויות בריוניות, אלימות ברמה המילולית שהפכו לחלק נורמטיבי מחייהם.
המטרה היא להניף דגל אדום, ולהוביל מהלך המחזיר ערכים של כבוד וערבות הדדית לפיתוח חוסן קהילתי במציאות משתנה.

הקמפיין "חרם זה לא משחק" גובש בעקבות מפגש שקיים ראש העיר עם מנהלי ומנהלות בתי הספר בעיר, שבו עלתה באופן חד וברור האחריות המשותפת של מערכת החינוך, ההורים והרשות המקומית להתמודד עם תופעת החרם – לא כאירוע נקודתי, אלא כתהליך עומק מתמשך, הפועל הן בתוך בתי הספר והן מחוץ להם.
במסגרת הקמפיין, שעלה בשלטי חוצות ברחבי העיר ובערוצי הדיגיטל והרשתות החברתיות, מועבר מסר חד וברור: ברמלה לא עומדים מהצד. חרם ואלימות חברתית אינם חלק מהשיח העירוני, והמאבק בהם מחייב מעורבות פעילה של כל הגורמים.

ראש העיר, מיכאל וידל, אמר: "חרם הוא לא משחק ילדים – הוא פוגע בנפש ומשאיר צלקות עמוקות. האחריות שלנו כעיר וכקהילה היא לא להסתפק בדיבורים, אלא לפעול בעקביות ובנחישות. ברמלה אנחנו בוחרים לקחת אחריות, להיות נוכחים, ולוודא שאף ילד או ילדה לא ירגישו שקופים או לבד.”

לצד הקמפיין הציבורי, תופעל תכנית עירונית שנתית הכוללת מערכי שיעור, שיח חינוכי מובנה ותהליכי עבודה משותפים עם צוותי החינוך, ההורים והקהילה – במטרה לייצר שינוי עמוק, עקבי ובר-קיימא.

בעיריית רמלה מדגישים כי למילים יש כוח – לפגוע, אך גם לתקן ולחזק – וכי יצירת סביבה בטוחה, מכילה וסובלנית היא אחריות משותפת של כולנו. זה פוגע – ועוצרים את זה רק ביחד.


◼️ חדשות רמלה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות רמלה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רמלה

לחצו כאן
דילוג לתוכן