אמש (שני) התקיים בהיכל התרבות ברמלה ערב שירי לוחמים מרגש, בהשתתפות תושבות ותושבים רבים, לצד צופים נוספים שעקבו אחר האירוע בשידור חי ברשתות העירוניות.
האירוע, שנערך על רקע ימי הזיכרון ולקראת יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל, שילב בין שירה, זיכרון ותקווה, והיווה רגע של התייחדות עם מורשת הלוחמים והנופלים.

את הערב הנחה עודד הרוש, ובהשתתפות האמן אליאב זוהר והרכב ווקאלי, בליווי ניהול מוזיקלי של שמוליק נויפלד. במהלך האירוע בוצעו שירים מוכרים שנשאו עמם את כאב הזיכרון לצד תחושת המשכיות וחיבור.
אחד הרגעים הבולטים והמרגשים בערב היה שיחה פתוחה בין המנחה לבין לוחם צה"ל ניצן לוי, שנפצע במהלך שירותו. לוי שיתף בכנות על רגעי הפציעה, תהליך ההתמודדות והכוחות שמצא בדרך, והעניק עדות אישית לעוצמה, לאומץ ולרוח הישראלית – דבריו נגעו עמוק בלב הקהל.
ראש העיר, מיכאל וידל, נשא דברים במהלך הערב והדגיש את מקומם של שירי הלוחמים בזיכרון הלאומי: “יש רגעים שבהם אין די במילים – והרגעים האלה מתמלאים בשירה. השירים הם הדרך שלנו לזכור, להתחבר ולהמשיך”.
עוד הוסיף: “על רקע התקופה הביטחונית וסיומו של מבצע ‘שאגת הארי’, אנו מבינים עד כמה הזיכרון מחייב אותנו לאחדות, לאחריות ולנאמנות לדרך. חרף כל האתגרים – מדינת ישראל עומדת מול אויביה חזקה, נחושה ומאוחדת”.
הערב נחתם בתחושת חיבור עמוקה בין זיכרון לתקומה, כאשר השירים, הסיפורים והעדויות האישיות יצרו פסיפס מרגש של כאב, גאווה ותקווה.
◼️ חדשות רמלה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.










