מבזקים
שבוע של עבודות לילה ברחובות: רחובות מרכזיים ייחסמו לסירוגין במסגרת פרויקט הקו הכחול בת 70 ובנה נעצרו בחשד לסחר בסמים בקריית גת: בביתם נתפס חומר החשוד כקריסטל אחרי הירי והאיומים על עובדי חברת החשמל: שני חשודים נעצרו בתל שבע התפתחות בפרשת עורכת הדין שנעצרה סמוך לנתניה: "האסיר סחט אותי באיומים" חשד בנגב: דרס למוות את הפעוט – ודיווח שנפל מגובה; בן משפחה נעצר מדימונה לפתח תקווה: גופה אותרה בחיפושים אחר אלדר דיין – במשטרה ממתינים לזיהוי הרשמי לראשונה בחולון: משאית הוחרמה לאחר שנתפסה משליכה פסולת בניין באופן בלתי חוקי שדרות: המכרז לשיווק 2,868 יחידות דיור בשכונות החדשות "האקדמיה" ו"תקומת ישראל" – נסגר בהצלחה פרצו את גדר הגבול וחצו ללבנון: כ־15 ישראלים הוחזרו בידי צה״ל ומג״ב הותר לפרסום: רס״ן (מיל׳) הראל בירנשטוק מנוקדים ורס״ם (מיל׳) תמיר וקנין מאילת נפלו בקרב בדרום לבנון רוכב אופנוע בן 57 נפצע קשה בכביש 412 סמוך לאור יהודה השריפה במפעל באשקלון: שלושה נפגעו משאיפת עשן, חוקר שריפות הוזמן לזירה אבל בגוש עציון: רס״ן הראל בירנשטוק מנוקדים נפל בקרב בלבנון קטטה ביציע באצטדיון המושבה: אוהדים התעמתו עם המאבטחים, אדם נפצע וחשודים עוכבו עשן כבד מעל מפעל באשקלון: מכולה להרצת מנועים עלתה באש אסון כבד בלבנון: שני לוחמי מילואים מחטיבה 55 נפלו, ארבעה נוספים נפצעו קטין נדקר בפארק באשדוד: חשוד בגילו נעצר זמן קצר לאחר האירוע הילד נלכד על "מתקן האריה" באשקלון – לוחמי האש חילצו אותו באמצעות מנוף 15 שחקנים, מאות צופים ורגע אחד בלתי נשכח: ההצגה שכבשה את רחובות מילאנו, פריז וירושלים: הבירה הישראלית בצמרת התיירות העולמית

רספ"ן 1 הושק במרינה באשדוד במעמד המנכ"ל משה בן זקן

במסגרת חזון שרת התחבורה לשמירה על ביטחון השיט: משרד התחבורה משיק כלי שיט ראשון של רשות הספנות והנמלים

במרינה באשדוד הושק כלי שיט ייעודי בשם "רספ"ן 1", שישמש את רשות הספנות והנמלים (רספ"ן) לצרכי אכיפה ושמירה על בטיחות השיט

טקס ההשקה, שנערך במעמד מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן ומנהל רספ"ן ר"ח צדוק רדקר, מציין עליית מדרגה משמעותית ביכולתה של רספ"ן לפקח, לאכוף ולשמור על בטיחות השיט בחופי ישראל. המנכ"ל בן זקן הודה בשם שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל') והמשרד, על ההתנהלות בשנה האחרונה המאתגרת, על הזמינות התמידית, והמאמץ הבלתי פוסק לשמירה מקסימלית על רציפות תפקודית.

לאורך השנים עלה הצורך בספינה ייעודית לצורך שמירה על בטיחות השיט ותיכלול ימי ואווירי של אירועי חיפוש והצלה במרחב הים התיכון ובכינרת. בחופי הכינרת נרשמה בשנים האחרונות עלייה במספר התאונות הימיות, שחלקן אף גבו חיי אדם. הספינה החדשה תפעל במרחב זה, עם חזרת הפעילות הימית והתיירותית לכינרת.

במהלך קיץ 2023 בוצע פיילוט נרחב במרחב הכינרת, אשר העלה ממצאים חמורים של אי-שמירה על הבטיחות הימית, וחיזק את הצורך הדחוף בכלי שיט ייעודי לאכיפה. בעקבות כך הוחלט במשרד התחבורה על רכש הספינה ועל הכשרת צוות מפקחים ימיים של רספ"ן, אשר קיבלו סמכויות אכיפה זהות לשיטור הימי.

רספ"ן 1 הגיעה לארץ לפני כחודש וכבר החלה בפעולות אכיפה נגד אופנועי ים וסירות דיג שביצעו עבירות כניסה לשטח אסור, הפלגה ללא ציוד בטיחות והצלה, והפלגה מסכנת חיי אדם. עצם ביצוע האכיפה הביא להפחתה מוכחת של עבירות הבטיחות, והנוכחות בשטח הביאה לשינוי התנהגותי ניכר.

רספ"ן 1 תבצע פיקוח ואכיפה בכינרת לאורך חודשי הקיץ וחגי תשרי, בהשתתפות כלי שייט של יחידות ממשלה נוספות. בחורף הקרוב, ועד לחזרת הפעילות הימית בכינרת, הספינה תעגון בנמל חיפה ותפעל במרחב הים התיכון, שם נמשכת הפעילות כמעט כרגיל.

רספ"ן 1 היא ספינה מסוג SEA SOX באורך 8 מטר, עם שני מנועי YAMAHA של 200 כ"ס כל אחד. הספינה מגיעה למהירות מקסימלית של 45 קשר ומהירות שיוט של 25 קשר, וטווח ההפלגה הוא 250 מייל ימי. בספינה מותקנים אמצעי אכיפה גלויים ומערכת יציבות וייחודית נגד טלטולים. באירועי חילוץ והצלה הספינה תשמש גם כנקודת קואורדינציה וחפ"ק קדמי.

מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן: "משרד התחבורה אמון על שמירה על הבטיחות בחופי ישראל, בדגש על הכינרת שבה יש בימים כתיקונם פעילות תיירות ונופש עניפה. המצב ששרר עד כה, כאשר לרשות הספנות והנמלים אין כלי שייט המותאם לצרכי פיקוח ואכיפה, אינו תקין. לכן הנחתה שרת התחבורה מירי רגב על רכש מיידי של כלי שייט מתאים והקמת צוות מפקחים בעל סמכויות אכיפה מלאות שנקבעו בחוק. אנו קוראים לכל הדייגים והשייטים לשמור על בטיחות חופי הארץ, להתרחק מחופי הרחצה, ולנהוג בהתאם להוראות הבטיחות הימית".

◼️ הצטרפו לחדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: פרטי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן