משפחות שכולות, ניצולים ואנשי כוחות הביטחון התכנסו באירוע ט"ו בשבט של משרד המורשת במגרש המכוניות השרופות בתקומה, במטרה להפוך אותו לסמל של התחדשות ותקווה
בחמישי האחרון, חג ט"ו בשבט, נערך במגרש המכוניות השרופות בתקומה אירוע נטיעות מרגש, לצד חלוקת אלפי שתילים למבקרים, ביוזמת משרד המורשת והחברה הממשלתית לתיירות. מגרש המכוניות השרופות, שבו מוצגים כ-1,600 רכבים שנפגעו באירועי שבעה באוקטובר, הפך במשך שלושה ימים ועד ט"ו בשבט לאתר של חידוש וצמיחה. במסגרת אירועי הנטיעות, הגיעו למקום משפחות שכולות, אנשי משטרה וכוחות הביטחון, משפחות חטופים ותושבים מכל רחבי הארץ. אלפי המבקרים השתתפו בסיורים, שמעו סיפורי עדות של ניצולים ואנשי כוחות הביטחון, קיבלו את "שתיל התקומה" שישתלו בהמשך בעוטף עזה ובדרום, וביקרו במיצגים שהוצבו באתר ומספרים את הסיפורים שמאחורי הרכבים השרופים. במהלך היום פעל במקום אולפן צף ששידר את עדויות המשתתפים.
בין המשתתפים והדוברים באירוע: חיים ילין, רפי שמעוני, אביו של בן שמעוני ז"ל שנפל ב-7 באוקטובר, נשיא האקדמית חמדת פרופ' חיים שקד, מפקד צוות זק"א שדרות אביחי עמוסי, ענבל שבח שרביט ("החמ"ל של ענבל"), חנה אלורו כהן – קומיקאית ותושבת שוקדה, אדם איטח, רמי דוידיאן, ד"ר גדליה פנדל שטיפל במאות פצועים בשמחת תורה ועוד.
מנכ"ל משרד המורשת, איתי גרנק, ציין במהלך האירוע: "עוד לפני היותן מסורת עתיקת יומין, הנטיעות בט"ו בשבט הן בראש ובראשונה סמל להמשכיות, לתקווה ולחיבור שלנו לאדמת ארץ ישראל. דווקא כאן, במגרש הזוועות בעוטף עזה, יש משמעות כפולה לנטיעת עצים ולצמיחה מחודשת. מתוך זיכרון האירועים הקשים, אנו שותלים תקווה של חיבור לשורשים, התחדשות וצמיחה."
מנכ"ל החברה הממשלתית לתיירות, אלעד ארנפלד, הוסיף: "מגרש הרכבים השרופים בתקומה הוא עדות כואבת לאירועי שבעה באוקטובר, אך בט"ו בשבט הזה הוא הופך גם לסמל של חידוש וצמיחה מתוך הקושי. האירוע הזה אינו רק על שתילה של עצים, אלא על נטיעת תקווה – באדמה, בלבבות ובקהילה. החברה הממשלתית לתיירות תמשיך להקים, לבנות תשתיות ולהשקיע יחד עם משרד התיירות והמורשת בשיקום ותקומה של יישובי העוטף בפרט, ומדינת ישראל בכלל."
האירוע כלל סיפורים מפי אלה שחוו את הזוועות מקרוב. סרן (מיל') אדם איטח תיאר כיצד נאספו הרכבים מהטבח: "הרכבים האלו שקטים עכשיו, אך בתוכם היו אחים ואחיות שלנו, ירויים, מחוללים, לכודים. מאחורי כל רכב יש סיפור של גיהנום, ואנחנו מחויבים לתת לו קול ולהפגין אותו החוצה."
רפי שמעוני, אביו של בן שמעוני ז"ל, הוסיף: "אני כאן ליד הרכב של בן בכל יום, מספר את סיפורו ומחזק את החיילים. זה אתר זיכרון מהגדולים בארץ. בן לא בחר את מי להציל – הוא פשוט הציל את כל מי שיכול היה."
ראש מועצת אשכול לשעבר וחבר קיבוץ בארי, חיים ילין ציין: "כל שלדת מכונית כאן מספרת סיפור חיים שלם. עברנו טראומה שלא תתואר, אך תקומתנו תבוא מהערכים, הלכידות והחיבור לאדמה."
נשיא האקדמית חמדת, מכללה לחינוך בשדות נגב ויו"ר פורום נשיאי המכללות לחינוך, פרופ' חיים שקד, סיפר על המשפחות והסטודנטים שאיבדו בני משפחה ונפצעו ועל הסטודנטים הנפאליים שלמדו במכללה במסגרת תוכנית בין לאומית ושחלקם נרצחו ונשבו בשבי חמאס ב-7 באוקטובר, בהם החטוף ביפין ג'ושי שעדיין שבוי בעזה: "מתוך הכאב הגדול של ה-7 באוקטובר, אנחנו מצמיחים חוסן, זיכרון וערכים. החינוך הוא המפתח להבטיח שמורשת הגבורה הזו לא תישכח." האירוע נחתם בתחושת אחדות ועוצמה, כאשר המשתתפים יצאו עם השתילים שקיבלו, כהצהרה אישית על תקווה וצמיחה מחדש.
הצטרפו לחדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן