שגריר בריטניה סיימון וולטרס ביקר באילת לפגישת עבודה עם ראש העיר

הביקור כלל סיור במקורות העיר ובמכון הבינאוניברסיטאי למדעי הים (IUI), וכן פגישה עם ראש העירייה, אלי לנקרי, לדיון בקידום יחסים ושיתופי פעולה.

העיר אילת, המארחת שגרירים ואישים ממדינות שונות במטרה לקדם קשרי חוץ, אירחה בשבוע שעבר (4.11) את שגריר בריטניה בישראל, סיימון וולטרס. הביקור כלל סיור במקורות העיר ובמכון הבינאוניברסיטאי למדעי הים (IUI), וכן פגישה עם ראש העירייה, אלי לנקרי, לדיון בקידום יחסים ושיתופי פעולה.

במהלך הפגישה קיבל השגריר סקירה על אילת, על כיווני התפתחותה ועל היתרונות בתחומי האנרגיה המתחדשת, הביוטכנולוגיה והחקלאות הימית. השגריר שהביע עניין רב בתחום הוזמן על ידי ראש העירייה להשתתף בכנס החקלאות הימית ובכנס האנרגיה המתחדשת, שיתקיימו בינואר 2026.

נושא נוסף שנידון היה מעמדה של אילת כעיר התיירות המובילה בישראל, בדגש על קידום טיסות ישירות לשדה התעופה רמון. השגריר הביע נכונות לסייע בחידוש הקשר עם חברת איזי ג'ט. עוד הציג ראש העירייה את שיתופי הפעולה האזוריים עם עקבה ואת חזון אילת כמוקד אסטרטגי להרחבת הסכמי אברהם, כולל חיבור ירדן לים התיכון. בנוסף, נדונו השלכות המלחמה על נמל אילת והחשיבות בחיזוקו.

ראש העירייה אמר: "גיליתי ידיד אמת של ישראל", והדגיש את התרוממות הרוח מהמפגש עם קולות רציונליים ואנושיים בעולם. בפגישה, שנערכה ברובה בעברית, השתתפה גם אנה ליסון, מנהלת קשרי חוץ באגף לפיתוח כלכלי וחדשנות בעירייה, והתקיימה החלפת תשורות בין השגריר לראש העירייה.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

צילום: עיריית אילת

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
דילוג לתוכן