מבזקים
אחרי הערכת מצב: כביש 90 נפתח מחדש לתנועה באזור ים המלח דקות של חרדה בנתיבות: פעוט בן שנה וחצי ננעל ברכב ראש העין הופכת לירוקה: המהלך שיכול לשנות לכל תושב את חשבון החשמל – כבר יצא לדרך הישג מרגש באורלנדו: נבחרת ישראל כבשה את הפודיום העולמי ילדי הפלא של סביון שוב עושים היסטוריה: הישגים בינלאומיים שמכניסים את ישראל למפת השחמט גבעתיים נערכת לל״ג בעומר: שני מוקדי מדורות בלבד – והנחיות מחמירות לתושבים גבעתיים מרימה הילוך: שבוע הספורט לוותיקים עם יוגה בטבע, תיפוף – ואפילו כדורשת חדש "הלב הפועם של הצלת החיים": ראש עיריית בית שמש בביקור במרכז איחוד הצלה בעיר 34 אלף כבר מימשו את ההטבה: אשקלון מסתערת על הטבת המס החדשה יבנה מהדקת את הטיפול בנוער: "שילוב כוחות עם המשטרה" סכסוך שכנים בנתניה מסתבך: פצוע שהוגדר קל הידרדר למצב קשה נתניהו בשיחה עם משפחות הנרצחים: "זעזוע עמוק – חייבים להכות בפורעים ביד קשה" "ניצל ברגע האחרון": יו"ר המועצה הדתית ברמת גן נפגש עם החובשים שהצילו את חייו בפיגוע הדקירה הטיפול הרפואי הסתבך: מטופל ב"זמר" חטף אמבולנס – דהר בכביש 4 ונעצר אחרי מצוד משטרתי דרמטי אבן דרך ברובע הכניסה בירושלים: טופס 4 הוענק לקריית הממשלה המחוזית החדשה 800 מיליון ש״ח למצפה רמון: 3,000 דירות בדרך שדרוג לנוסעים בבית שמש: 10 סככות חדשות הותקנו בתחנות האוטובוס ברחבי העיר נמל אשדוד ומשרד התחבורה מחזקים שיתוף פעולה: "תשתית קריטית לשגרה ולחירום" שוד בתחנת דלק ברמלה נגמר מהר מהצפוי רגע דרמטי בכביש: שוטרות מג״ב חילצו נהג מחוסר הכרה

שגריר שווייץ בישראל ביקר ברמלה והתרשם מהחיים המשותפים בעיר

השגריר סייר בכמה מאתרי התיירות הבולטים בעיר, בהם בריכת הקשתות, הכנסייה הפרנציסקנית והשוק הססגוני, וזכה להדרכה מקצועית על ההיסטוריה העשירה של רמלה ועל המורשת התרבותית שלה.

הבוקר נערך ברמלה ביקור רשמי של שגריר שווייץ בישראל, מר סיימון גייסבילר (Simon Geisbühler), אשר הגיע לעיר כאורח העירייה, במסגרת חיזוק הקשרים הבינלאומיים של רמלה וקידום שיתופי פעולה עתידיים. 

במהלך הביקור התרשם השגריר מהפסיפס האנושי הייחודי שמאפיין את רמלה, מהחיים המשותפים בין כלל הקהילות בעיר ומהחוסן שמפגינה החברה הישראלית בתקופה מאתגרת זו. בביקור התקיימו שיחות בנוגע להזדמנויות לשיתופי פעולה בתחומים מגוונים.
השגריר סייר בכמה מאתרי התיירות הבולטים בעיר, בהם בריכת הקשתות, הכנסייה הפרנציסקנית והשוק הססגוני, וזכה להדרכה מקצועית על ההיסטוריה העשירה של רמלה ועל המורשת התרבותית שלה.


ראש העיר, מיכאל וידל, בירך את השגריר על ביקורו ואמר:
"רמלה היא מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית – עיר שמוכיחה יום יום כי חיים משותפים, כבוד הדדי ודיאלוג הם לא סיסמאות, אלא דרך חיים. אני מודה לשגריר על תמיכתו בישראל ולכל השותפים לביקור החשוב הזה."
השגריר גייסבילר אמר במהלך הביקור:
"התרשמתי עמוקות מהאווירה בעיר רמלה – עיר של תרבויות, אמונה ושיתוף פעולה. ביקרתי באתרים מרשימים והרגשתי את רוח הקהילה והחיים המשותפים. ביקור כזה מחזק את ההבנה והקשר בין העמים."

העירייה מבקשת להודות במיוחד לחברת מועצת העיר, עו"ד אמירה אבלאסי, על יוזמת הביקור והובלתו יחד עם מנהל קשרי חוץ, אורן רוזנברג, וכן למנהל מחלקת התיירות בעירייה, רון פלד, על הסיור המלומד והמרשים שהוביל.
הביקור מהווה נדבך נוסף במעמדה של רמלה כעיר עולם המחברת בין עולמות ותרבויות, וממשיכה לקדם דיאלוג בין-קהילתי ובינלאומי מתוך גאווה מקומית ופתיחות לעולם.

הצטרפו לחדשות רמלה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית רמלה

דילוג לתוכן