מינהל שפ"ע של העירייה פועל בשטחים הציבוריים לייבוש מקורות מים ולצמצום מפגעי היתושים, בדגש על הטיגריס האסייני – התושבים מתבקשים לסייע גם בשטח הביתי
המטרד הקיצי חוזר בכל רחבי הארץ ובמנהל שפ"ע נערכים למניעה וצמצום נוכחות היתושים, בדגש על מקומות המהווים או סמוכים למקורות מים. זאת במיוחד כנגד היתוש מזן הטיגריס האסייני, אשר עלול להעביר מחלות לבני אדם.
בגינות הציבוריות מבצע מנהל שפ"ע יחד עם אגף גנים ונוף פעולות לטיפול בצמחיה, למניעת השקיית יתר, ייבוש מקורות מים ותיקון צינורות השקיה. בנוסף, מתבצעים סיורים ברחבי העיר המתמקדים באתרי טבע, תעלות, קולטני מים, אתרי בנייה ועוד, במטרה לאתר מקורות מים ולייבשם במידת הצורך, לטפל בצמחיה ובמידה ונדרש וישנו מוקד פעיל של יתושים, להדביר. ביקורות וניטורים תכופים בשטחים הציבוריים ימשיכו להתבצע לאורך כל הקיץ.
במנהל שפ"ע מבהירים כי חשוב שגם התושבים ייקחו חלק בשטחים הפרטיים של בתיהם ובכך יסייעו לצמצום נוכחות היתושים בדרכים מאוד פשוטות: כיסוח סבכי צמחים, שיחים ועציצים. בדיקת תחתיות של עציצים הצוברות מים ושאר מקומות בבית בהם יכולים להיאגר מים עומדים כמו למשל ממזגנים, העשויים לשמש מוקדי דגירה של יתושים.
על אף כל האמצעים הננקטים לא ניתן כמובן למנוע לחלוטין את הימצאותם של היתושים במהלך הקיץ ולכן בעירייה מזכירים כי מומלץ להתגונן מפני עקיצות המתבצעות לרוב בשעות החשיכה, על ידי לבוש ארוך, התקנת רשתות בחלונות הבתים, שימוש במאווררים ומריחת חומרים מותאמים נוגדי יתושים.
בכל מקרה של איתור מוקד מים ומפגע של מזיקים יש לדווח למוקד העירוני 106 הפועל 24 שעות ביממה – 08-9726020.
הצטרפו לחדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.










