שוטרי התנועה באילת לא מפסיקים להפתיע – והנהגים? אפילו יותר

במהלך פעילות שגרתית בשעות הבוקר, הבחין שוטר תנועה בנהג שמחזיק את הטלפון הנייד שלו תוך כדי נהיגה. הדרישה לעצור בצד הייתה רק תחילתו של סיפור לא שגרתי

בכל יום מחדש מופתעים שוטרי התנועה של משטרת אילת מהתופעות בהן הם נתקלים במהלך אכיפת עבירות מסכנות חיים. אבל את מה שקרה אתמול – גם הם לא ציפו לראות.

במהלך פעילות שגרתית בשעות הבוקר, הבחין שוטר תנועה בנהג שמחזיק את הטלפון הנייד שלו תוך כדי נהיגה. הדרישה לעצור בצד הייתה רק תחילתו של סיפור לא שגרתי: בבדיקת פרטיו, התברר כי הנהג לא רק עבר על החוק כשדיבר בטלפון בזמן נהיגה – אלא שגם רכבו לא עבר טסט שנתי כנדרש בחוק. התוצאה: קנס כספי, הורדת הרכב מהכביש, ו-8 נקודות על השימוש בטלפון הנייד.

אבל זה לא נגמר שם.

כעבור שעתיים בלבד, במקום אחר, זיהה אותו שוטר את אותו הנהג – הפעם נוהג במלגזה, וגם הפעם – הטלפון בידו. כן, שוב שיחה באמצע נהיגה. גם הפעם – עצירה, קנס של 1000 ש"ח, ועוד 8 נקודות.

אלא שכאן הסיפור הסתבך אף יותר: השוטר גילה שהנהג כלל אינו מורשה לנהוג על מלגזה, ואינו מחזיק ברישיון תואם לכלי רכב מסוג זה. הפעם, נרשמה לו גם הזמנה לדין – בצירוף 10 נקודות נוספות.

אז מה היה לנו?
• 2 עבירות שימוש בטלפון נייד בנהיגה – 2,000 ₪ קנס + 16 נקודות
• נהיגה ללא טסט – רכב הושבת + 1000 ₪ קנס
• נהיגה על מלגזה ללא רישיון – הזמנה לדין + 10 נקודות
• סה"כ: 3,000 ש"ח קנסות, 26 נקודות, השבתה של כלי רכב – והרבה חוסר אחריות.

משתלם לעבור על החוק באילת? תחליטו אתם.

במשטרת אילת מבקשים להזכיר כי עבירות תנועה מסכנות חיים, והאכיפה הנמרצת והנחושה נועדה בדיוק לכך – להרתיע, להעניש, ובעיקר – לשמור על חייהם של משתמשי הדרך וציבור הולכי הרגל.

◼️ הצטרפו לחדשות אילת בווטסאפ  לחצו כאן

צילום: דוברות המשטרה

דילוג לתוכן