שיא כל הזמנים: 132361 משקי בית נרשמו ל'דירה בהנחה'

בהגרלה יוגרלו 7,479 יחידות דיור ב־21 יישובים ברחבי הארץ, ובהם: קריית עקרון, נתניה, קריית גת, מצפה רמון, ירושלים, יהוד, יבנה, אשקלון, באר שבע, באר יעקב, בית שמש, דימונה ועוד

אמש (רביעי) בחצות, ל' בתשרי תשפ"ו (22.10.25), נסגרה ההרשמה להגרלה העשירית של תוכנית "דירה בהנחה", במסגרתה יוגרלו כ־7,500 יחידות דיור ב־21 יישובים ברחבי הארץ.
לראשונה, במסגרת ההגרלה הנוכחית, עד 50% מהדירות יוגרלו עבור משרתי מילואים פעילים, מתוכן 25% למערך הלוחם במטרה לבטא הערכה והוקרה לחיילי המילואים על תרומתם לביטחון המדינה.

ההרשמה נפתחה ביום ראשון, ה־10 באוגוסט 2025 (ט"ז באב תשפ"ה), ונסגרה אמש.
בסך הכול נרשמו 132,361 משקי בית – נתון המהווה את מספר הנרשמים הגבוה ביותר מאז השקת תוכנית "דירה בהנחה", עם מאות אלפי הרשמות ביישובים השונים, מאחר שכל זכאי רשאי להירשם לעד שלושה יישובים ולכל ההגרלות המתקיימות בהם. (מצורפת הרשימה המפורטת)

בהגרלה יוגרלו 7,479 יחידות דיור ב־21 יישובים ברחבי הארץ, ובהם: קריית עקרון, נתניה, רעננה, קריית גת, קריית ביאליק, עכו, עפולה, נוף הגליל, מצפה רמון, מעלות תרשיחא, כפר ורדים, ירושלים, יהוד, יבנה ועוד.

החל מהיום יחלו גורמי המקצוע במשרד בבדיקות טכניות כולל עדכון המידע ממשרד הבטחון לגבי משרתי המילואים, שלאחריהן יתקיים הליך ביצוע ההגרלות.
ההליך נערך בהתאם לנהלים מחמירים ומבוקרים, במערכת ממוחשבת וללא מגע יד אדם, בניהולה של ועדת ההגרלות ובפיקוחו של רואה חשבון מוסמך. עם סיום תהליך האימות והבקרה, יפורסמו תוצאות ההגרלה והודעות הזכייה ישירות לזוכים.

שר הבינוי והשיכון, חיים כץ: "בחודשים האחרונים הובלתי באמצעות משרד הבינוי והשיכון ורמ"י להגדלת קצב השיווק עבור זוגות צעירים ומחוסרי דיור, בדגש על מתן עדיפות של עד 50% חיילי מילואים, על ידי מתווה שאיפשר להוציא לפועל את הגרלות דירה בהנחה, אחרי חודשים של קפאון וחתימה על מספר רב של הסכמי גג. ביום ראשון הקרוב, אביא לאישור הממשלה תוכנית דיור לאומית בהיקף של 1.4 מליארד ש"ח שביצועה יאפשר להסיר חסמים, להמשיך את תנופת הבנייה ולהגדיל את ההיצע."

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן: "מספר הנרשמים חסר התקדים ממחיש את הצורך בפתרונות דיור רחבים ונגישים. בחודשים האחרונים התחלנו בביצוע של תכנית הדיור הלאומי על מנת להמשיך את המגמות שהובלנו בענף להורדת המחירים. נמשיך לפעול להגדלת ההיצע, הסרת החסמים, ולקידום ופיתוח ענף הבנייה בישראל."

מנהל רשות מקרקעי ישראל, ינקי קוינט: "ההיענות האדירה של הציבור להרשמה מהווה עדות נוספת לביקוש ולאמון בתוכנית. בהגרלה הנוכחית, כ-50% מן הדירות יוקצו למשרתי מערך המילואים של צה"ל – נגזרת ישירה של מדיניות ההוקרה אותה מוביל השר חיים כץ. נמשיך להיות מחויבים לתוכניות הדיור הממשלתיות ולפעול להורדת מחירי הדיור".


◼️ חדשות קריית עקרון בווטסאפ לחצו כאן

■ חדשות נתניה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות קריית גת והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מצפה רמון והערבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות יהוד מונוסון בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות אשקלון בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות באר יעקב בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות בית שמש והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות דימונה, ערד, ירוחם, ים המלח בווטסאפ לחצו כאן

צילום: יח"צ, FREEPIK

דילוג לתוכן