מבזקים
לקראת הסלמה? צה"ל מתגבר כוחות באופן נרחב בגזרת הצפון דרמה בירושלים: חובשי "איחוד הצלה" הצילו את חייו של בן 3 הושלם מבצע "לביאות המפרץ": מאות ישראלים חולצו מאיחוד האמירויות טרגדיה בבאר שבע: אישה בת 36 אותרה ללא רוח חיים בביתה מבצע "שאגת הארי": עשרות מיגוניות חדשות הוצבו ברחבי לוד התראה מטאורולוגית בישראל "חיים שנגדעו ברגע אחד": נס ציונה נפרדת מגאיה אורן ז"ל, תלמידת התיכון שנהרגה ברחובות לא יתקיימו לימודים ברמת גן בשבוע הבא ראש עיריית גבעת שמואל,יוסי ברודני, לתושבים: "אל תתנו לשגרה להטעות אתכם – המלחמה עדיין כאן" שר החינוך להורי התלמידים: "ביטחון ילדינו מעל הכל – מרבית מוסדות החינוך יישארו סגורים" מערכת החינוך ביבנה לא תיפתח ביום ראשון: הלמידה מרחוק תימשך השר אלי כהן בביקור בחמ"ל באשקלון: "צריכים עורף חזק" תחת מתקפת טילים מאיראן: יירוטים בשמי הדרום והשפלה, פצועה בדרך לממ"ד וגם: פגיעה ישירה בכברי ראש עיריית אשדוד: "לא נאפשר פתיחה של מערכת החינוך עד לשקט ביטחוני מלא" תזכורת מצילת חיים: מוקדי החירום והסיוע שחובה לשמור בשלוף ולהעביר לכל המשפחה בשורה למטופלות הפוריות: משרד הבריאות מאריך את ההנחיות ליחידות ה-IVF הלביאות של רמלה: צוותי החינוך שמחזיקים את העורף בחזית בשורה לנהגים בגוש דן: שיקוע רבין החדש ברמת גן נפתח הבוקר לתנועה דרמה בחניון בכפר סבא: פעוט ננעל ברכב במהלך קניות לשבת מיכאל וידל ביקר את המשפחות שפונו למודיעין: "האחריות שלנו היא להיות לצדכם במעשים"

שינוי מדיניות המכסים של ארה"ב: משרד החקלאות מצטרף למשלחת בארה״ב

מוצרים אלה גדלים באזורי הפריפריה הגיאוגרפית של מדינת ישראל אשר נפגעו במלחמה האחרונה וזקוקים כיום לשיקום לצורך שימור ההתיישבות וחיזוקה.

מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא: "הסדרת מדיניות המכסים של ארה״ב למול מדינת ישראל בהיבטי החקלאות, דורשת המשך ההגנה על רשימה מצומצמת של היטלים חיוניים למוצרי חקלאות רגישים ואסטרטגיים. החרגת ענפים אלו היא קריטית לשמירה על ענפי חקלאות מרכזיים וכן להגדלת הייצור המקומי ולהבטחת ביטחון המזון הלאומי"

נציג בכיר מטעם משרד החקלאות וביטחון המזון יצא אמש לוושינגטון כדי לקחת חלק במשלחת הממשלתית לשיח עם הממשל האמריקני, לצורך החרגה מצומצמת של ישראל מתוכנית המכסים הגלובלית. לצד החשיבות שישראל מקנה לשיחות, שמטרתן לצמצם את הפער במאזן הסחר בין המדינות כמבוקש על ידי האמריקאים, המשלחת תדון בזכותה של ישראל לשמר היטלי סחר על מספר מוצרי חקלאות רגישים, ביניהם – תפוחים, אגסים, שקדים, תפוחי אדמה, מוצרי חלב ויין.

מוצרים אלה גדלים באזורי הפריפריה הגיאוגרפית של מדינת ישראל אשר נפגעו במלחמה האחרונה וזקוקים כיום לשיקום לצורך שימור ההתיישבות וחיזוקה.

במשרד החקלאות מדגישים כי, ללא הגנות מתאימות וללא תמיכה משמעותית בחקלאות, ענפים חיוניים רגישים אלו לא יוכלו לשמש כבסיס לביטחון המזון הלאומי ולהמשיך את הייצור המקומי בישראל בשל חוסר יכולת להתחרות ביבוא ללא היטל סחר מגן. בכך, חקלאי ישראל לא יוכלו לעמוד ביעד הממשלתי להגדלת היקף התוצרת החקלאית בשליש בתוך עשור ובמאמצים להבטחת ביטחון המזון הלאומי.

הצטרפו לחדשות אקטואליה ופוליטיקה ארצית ומקומית בווטסאפ לחצו כאן

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן