שינוי משמעותי צפוי בתחילת ספטמבר עבור נוסעים המתניידים בכיסאות גלגלים בכמה מהקווים הבינעירוניים המרכזיים המחברים את ירושלים עם אזור המרכז. משרד התחבורה והרשות הארצית לתחבורה ציבורית הודיעו כי שישה קווים נוספים יצטרפו למערך התחבורה הבינעירונית הנגישה.
החל מיום שישי, 4 בספטמבר 2026, יופעל השירות המונגש בקווים 400, 401, 404, 422, 425 ו־427, המשרתים נוסעים בין ירושלים, בני ברק, רמת גן ופתח תקווה.
השינוי אמור לאפשר לנוסעים המתניידים בכיסאות גלגלים להשתמש בקווים באמצעות אוטובוסים הכוללים מעלון חשמלי להעלאה ולהורדה. במקביל יבוצעו התאמות נגישות בתחנות נבחרות לאורך המסלולים.
אלא שלצד הבשורה, יש גם מגבלה משמעותית שחשוב להכיר לפני שמתכננים נסיעה: בכל אוטובוס מונגש ניתן יהיה להסיע נוסע אחד בלבד המתנייד בכיסא גלגלים.
מסיבה זו לא ניתן יהיה פשוט להגיע לתחנה ולסמוך על מקום פנוי. הנסיעה בקווים הבינעירוניים המונגשים מחייבת הזמנה מראש באמצעות המוקדים הטלפוניים של מפעילי התחבורה הציבורית.
בימים ראשון עד חמישי ניתן יהיה להזמין מקום עד השעה 16:00 ביום שלפני הנסיעה. עבור נסיעה במוצאי שבת או ביום ראשון, יהיה צורך לבצע את ההזמנה עד יום שישי בשעה 12:30.
התשלום עצמו אינו משתנה ויתבצע באמצעים הרגילים הנהוגים בתחבורה הציבורית, באמצעות רב־קו או יישומוני התשלום.
הוספת ששת הקווים היא חלק מתהליך הדרגתי להנגשת התחבורה הציבורית הבינעירונית שהחל בשנת 2023. בניגוד לאוטובוסים העירוניים, שבהם נגישות לכיסאות גלגלים כבר נפוצה, הנסיעה הבינעירונית באוטובוסים הייתה במשך שנים חסם משמעותי עבור נוסעים המתניידים בכיסאות גלגלים.
שרת התחבורה מירי רגב מסרה כי "הזכות לנוע בחופשיות ובאופן עצמאי היא זכות בסיסית של כל אזרח ואזרחית", והוסיפה כי הרחבת מערך האוטובוסים הבינעירוניים הנגישים נועדה לצמצם חסמים ולהרחיב את אפשרויות הנסיעה.
מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן מסר כי המשרד ימשיך להרחיב את המערך "בהתאם לצרכים בשטח וליכולת התפעולית, עד להנגשה רחבה ככל שניתן של התחבורה הציבורית בישראל".
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









