מבזקים
תושב באר שבע נאשם בביצוע עבירות מין בקרובת משפחתו בת ה – 10 אופקים מתחדשת: שלושה מנהלים חדשים יובילו בתי ספר בעיר בשנת הלימודים הקרובה רהט, נתניה, תל אביב ופתח תקווה: משרד העבודה חשף חשד להפרות זכויות עובדים במבצעי אכיפה רחובות יוצאת למהלך לעידוד העסקים במרכז העיר: מופעי רחוב והנחה של 50% באגרת השילוט אשקלון משדרגת את בתי הספר לקראת פתיחת השנה: אולם הספורט ברמת כרמים עובר שיפוץ מקיף לפי דיווחים: התפתחות דרמטית בפרשת אלדר דיין – שני חבריו חשודים כי רצחו אותו והסתירו את גופתו נער בן 17 נפצע קשה באירוע אלימות במרכז ירושלים אי ההרפתקאות ממשיך למשוך משפחות: מאות השתתפו באירוע הקיץ בבת ים מאבטח נעצר אחרי הקטטה במושבה בפתח תקווה: חשוד שהכה אוהדים במוט, מעצרו הוארך דימונה, רחובות, ערד ותל אביב: הממשלה הכריזה על מתחמי השיקום הראשונים לאחר פגיעות הטילים אדם נפטר מקדחת מערב הנילוס: יתושות נגועות אותרו גם במרכז הארץ כמעט 10,000 דירות חדשות: תוכנית הענק שתשנה את מרכז באר יעקב בדרך להפקדה באשדוד מקימים מתקן בידוק חדש למכס: יכולת הסריקה תשלש, זמני הטיפול במטענים יתקצרו בקריית אונו בונים קהילה להורים עצמאיים: מסיורי לילה ועד רשת תמיכה לאורך כל השנה עבודות לילה ברחובות: רחוב המדע ייחסם לארבעה לילות במסגרת פיתוח צומת האצטדיון אזהרה לציבור: משרד הכלכלה קורא להפסיק מיד את השימוש בתאורת החירום הזו תושבי אשקלון נאשמים בריגול עבור איראן: צילמו את נמל אילת והר הרצל תמורת אלפי שקלים במטבעות דיגיטליים קטין בן 15 נעצר לאחר שהשליך צואה מחוץ לבית קפה בירושלים; הרקע: מחאה על פתיחתו בשבת בית המשפט הכריע: הסופרלנד והלונה פארק לא יוכלו עוד לגבות תשלום ממלווים של בעלי תעודת פטור חצי קילו "דוקטור", אקסטזי וקנאביס נתפסו בבית בקריית גת – שני חשודים נעצרו

שיעור לחיים בגן יבנה: המורה והתלמידים קיצצו את השיער לטובת חולי סרטן

המחנך ערן רוזן הקרין סרט, התלמידים הרימו את הכפפה ומעצב השיער תומר משה נענה ליוזמה – כך נולד מבצע צמה בגן יבנה

מועצת התלמידים של אורט על שם יצחק רבין בהובלת המחנך ערן רוזן ביוזמה מרגשת במיוחד למען חולי הסרטן. המורה רתם את מעצב השיער המקומי תומר משה שנענה מיידית.

היוזמה החלה מהקרנת כתבת חדשות של המחנך ערן רוזן בפני נציגי מועצת התלמידים הנוגעת לתרומות שיער לילדים חולי סרטן שבשל הטיפולים במלחמה בסרטן מאבדים את שיער ראשם ונותרים קרחים.

חברי המועצה מאוד התרגשו מהכתבה וביקשו ליזום פעילות בנושא בשם "מבצע צמה". מועצת התלמידים החליטה על גיוס כלל תלמידי בית הספר לתרומה של שיער בהתאם לקריטריונים של עמותת "זכרון מנחם" ( 30 ס"מ אורך ושיער שלא עבר החלקה), ולשם כך יצרה מערך שיעור, אשר הועבר בכל שכבות בית הספר. למרות שהספר תומר משה (תומר עיצוב שיער) אינו מספר ילדות ונשים, הוא נענה ליוזמה מיידית וסיפר את התלמידים בחינם.

הספר תומר משה הגיע לבית הספר במועד שנקבע והחל לספר תלמידים ומורים שהסכימו לתרום את שיערם. השיער נאסף במעטפות שנשלחו ישירות לעמותת זכרון מנחם אשר יהפכו אותן לפיאות משיער אמיתי. "יש לנו נוער נהדר ונפלא, תורם ואיכותי שרק זקוק לתיווך של מבוגר אשר יאיר לו את הדרך הנכונה לתרום לחברה", אמר המחנך ערן רוזן, שהיה הראשון לשמש דוגמא ותרם את השיער שטיפח מזה שנים.

מנהלת בית הספר, דלית כהן הוסיפה: "היוזמה הנפלאה של מועצת תלמידים ריגשה ונגעה ללבי, יש לנו נוער מופלא תורם ואיכותי שמתנדב ותורם ומגלה רגישות חברתית ערכית מבורכת. אני מבקשת להודות למר רוזן מלווה המועצה ולתלמידים הנהדרים על המיזם שהכה גלים וסחף אחריו את כל  תלמידי בית הספר שגילו אצילות ונדיבות לב ברצון לתרום משערם בבגרות ובנדיבות לב  לא מצוייה.היה זה מיזם חינוכי מרתק שהוכיח לנו כמה הנוער שלנו ערכי ומשובח ועליו גאוותנו".

"אני פחות בעניין של התקשורת וראיונות", הצטנע תומר משה כאשר פנינו אליו לקבל התייחסות ליוזמה המקסימה. "ערן מסתפר אצלי בקביעות, הוא סיפר לי על היוזמה וביקש את עזרתי. למרות שאני לא מספר נשים, נעניתי מיד ואמרתי לו שמפאת המצווה אני אחרוג ממנהגי וארתם למיזם הזה".

מה זה עושה לך באופן אישי?

"קודם כל זו הרגשה של נתינה מעל ומעבר, אבל שוב אני אגיד לך – אני לא הסיפור פה. אני לא עשיתי כלום, הקרדיט צריך ללכת לתורמים הנפלאים – לערן המחנך, למורים ולילדים. הם העיקר – אנחנו זה שום דבר".

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות המועצה המקומית גן יבנה

דילוג לתוכן