מבזקים
אשדוד נער בן 17 אותר בביתו ללא הכרה – מצבו אנוש שריפה גדולה בגן יבנה: כוחות רבים הוזעקו לזירה ברחוב ינאי הדגל הענק שהוסר מהרצליה בדרך לנתניה? אבי סלמה מקדם את המיזם בעיר ריקול למוצר "כוכבי תירס": גוף זר מתכתי נמצא באחת האריזות – הציבור מתבקש שלא לצרוך יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית השיקו את חנות האונליין המחודשת פתח תקווה, נמל התעופה בן גוריון, ברנר והערבה התיכונה: היתושות שנושאות את הנגיף אותרו – 17 כבר חלו רמלה: הנהגת ההורים הארצית הגיעה לסיור בעיר וחיזקה את השותפות עם העירייה שני חשודים נעצרו בעקבות קטטה באילת – המשטרה מחפשת את המעורבים אביו של ראש העיר משה ליאון הלך לעולמו בגיל 92 אשדוד: מאות משפחות יצאו לחולות – וגילו מה מסתתר בטבע המקומי ארבע אצבעותיה של בת 58 מאשקלון נקטעו במיקסר אור יהודה: אומגה, קיר טיפוס ופארק חבלים – המחווה המרגשת לרועי סדן עיריית אופקים מכניסה את הבינה המלאכותית לשירות לתושב בת ים: כלבים, טריקים והפתעות – כך נראה המפגש של "הולכים על 4" כ-2.5 ק״ג קוקאין נתפסו במבצע בלוד – כך אותר מקום ההסלקה קריית מלאכי: כך נראתה חגיגת הקיץ הגדולה בפארק העירוני יו״ש: שני יישובים נוספים הוסדרו וקיבלו סמל יישוב במסגרת המהלך של סמוטריץ׳ גשר קק"ל בתל אביב ייחסם לכיוון מערב למשך כמעט שבוע: צפויים עומסי תנועה כבדים לקחי 7 באוקטובר בעוטף עזה: 67 יישובים עוברים שמונה אימוני הגנה לתרחישי חדירה וחירום בת 4 הגיעה לוולפסון בחולון עם חום ופריחה – האבחנה הפתיעה גם את הוריה

שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר: עוטף עזה מבקש להפוך למעבדת החדשנות של ענף הבנייה בישראל

בזמן שהבנייה מחדש של יישובי העוטף עדיין נמשכת, באשכול רשויות הנגב המערבי מסתכלים קדימה. קול קורא חדש לסטארטאפים בתחומי טכנולוגיות הבנייה מבקש להפוך את תנופת השיקום למנוע חדשנות לאומי, רגע לפני הקמת עשרות אלפי יחידות דיור באזור

שלוש שנים לאחר מתקפת 7 באוקטובר, כשיישובי הנגב המערבי ממשיכים בתהליך השיקום, מבקשים באזור להפוך את אחד האתגרים הגדולים שעמדו בפניהם להזדמנות לאומית. במקום לראות בשיקום רק פרויקט של בנייה מחדש, מבקשים באשכול רשויות הנגב המערבי להפוך את האזור למעבדת החדשנות של ענף הבנייה בישראל.

בימים אלה פרסם קלאסטר החדשנות בבנייה של הנגב המערבי קול קורא ראשון לחברות סטארטאפ בתחומי BuildTech ו־ConTech, במטרה לבחור עד שלוש טכנולוגיות חדשניות שייושמו באתרי בנייה פעילים באזור.

החברות שייבחרו יקבלו מענק של עד 45 אלף שקלים, ליווי מקצועי וגישה ישירה לקבלנים, יזמים וחברות ביצוע, כדי לבחון את הפתרונות שלהן בתנאי שטח אמיתיים ולהוכיח את יעילותם.

המהלך מגיע על רקע תוכניות הפיתוח רחבות ההיקף של הנגב המערבי. על פי מסמך האסטרטגיה האזורי, עד שנת 2048 צפויה אוכלוסיית האזור לגדול מכ־331 אלף תושבים לכ־840 אלף. לשם כך יהיה צורך להקים כ־142 אלף יחידות דיור חדשות, לצד כבישים, מוסדות ציבור, אזורי תעסוקה ותשתיות נרחבות.

כבר בעשור הקרוב צפוי האזור לצמוח באופן משמעותי. עד שנת 2035 עתידים להתווסף כ־171 אלף תושבים וכ־49 אלף יחידות דיור חדשות. בין הערים הצפויות לצמוח: נתיבות לכ־105 אלף תושבים, אופקים לכ־68 אלף ושדרות לכ־63 אלף תושבים.

באשכול הרשויות סבורים כי היקף הבנייה הצפוי מאפשר להפוך את הנגב המערבי ל"מעבדה חיה", שבה ניתן יהיה לבחון טכנולוגיות חדשות בתנאי אמת. בין התחומים שאליהם מיועד הקול הקורא: בינה מלאכותית, רובוטיקה, אוטומציה, תוכנות לניהול אתרי בנייה, מערכות בטיחות, הדפסת בטון בתלת־ממד, חומרים חדשניים וטכנולוגיות בנייה מתועשת.

החברות שייבחרו יידרשו להיכנס לפיילוט בתוך 40 יום ממועד הבחירה ולהציג מדדי ביצוע שיבחנו את השפעת הפתרונות על קיצור לוחות זמנים, שיפור הבטיחות, הפחתת התלות בכוח אדם והגדלת הפריון בענף.

המהלך הוא חלק מהקמת קלאסטר החדשנות בבנייה של הנגב המערבי, הפועל בשיתוף אשכול רשויות הנגב המערבי, רשות החדשנות, תנועת אור, RegionUp, המטב"ח, CIVIX Labs, משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי וארגון קבלני הנגב. עד כה מיפה הקלאסטר יותר מ־70 חברות בתחום, ובנה מאגר של 71 מיזמים, מתוך יעד של יותר מ־90 חברות עד סוף השנה.

מנכ"לית אשכול רשויות הנגב המערבי, בלה אלכסנדרוב, אמרה: "שלוש שנים אחרי ה־7 באוקטובר, אנחנו כבר לא עוסקים רק בשיקום של מה שנהרס. אנחנו בונים את העתיד של הנגב המערבי. בשנים הקרובות יוקמו באזור עשרות אלפי יחידות דיור ותשתיות בהיקפים חסרי תקדים, ולכן יש לנו אחריות להפוך את הבנייה כאן לחכמה, יעילה ומתקדמת יותר. במקום שהנגב המערבי יהיה רק אתר בנייה גדול, אנחנו רוצים שהוא יהיה גם מעבדת החדשנות של ענף הבנייה בישראל."


◼️ חדשות עוטף עזה, מועצות אזוריות ומקומיות בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של מועצות - עוטף עזה

לחצו כאן
דילוג לתוכן