מבזקים
קונים ארבעת המינים – ובוחרים לאן ילך הרווח: המכירה נסגרת מחר 74% מהיהודים בישראל צמים ביום כיפור – וגם 47% מהחילונים תושב אור יהודה ניסה להימלט ממעצר בראשון לציון – שוטרת נאחזה ברכב ונפצעה ירדו מרכב מסחרי ונמלטו: 18 שב״חים נתפסו בתום מרדף בלוד תושב מזרח ירושלים נעצר בחשד ששדד ארבעה עובדים זרים – הרכוש נתפס ברשותו תושב בת ים נעצר בחשד שתקף נהג בסכין בעקבות ויכוח בכביש ניצחון כפול באירופה: קבוצת הכדוריד של חולון גברה פעמיים על סירקוזה פיצה ניו־יורקית ומאפים דרום־אמריקאיים: "מונזה" נפתח בחולון אמנון שעשוע מגיע לבאר שבע: הכנס הארצי שיבחן איך הבינה המלאכותית משנה את מדעי המחשב בת 83 מחולון נעדרת מאז יום ראשון: המשטרה מבקשת סיוע באיתורה שימו לב לתאריך: הקצבאות האלה ישולמו כבר ב־22 בספטמבר 120 מתנדבים בשישה צוותים: סיירת ההורים במודיעין מציינת יותר מ־14 שנות פעילות בסופי שבוע ובחופשות: כ־80 מתנדבי סיירת ההורים פועלים ברחבי רהט “מקלטים מוארים” ברחובות: פעילות לילדים ולנוער במרחבים המוגנים אל תחכו לארוחה המפסקת: כך כדאי להכין את הגוף לצום יום כיפור “את הסיפור שלנו נספר”: תערוכת העדויות של לוחמי ולוחמות צה״ל מגיעה לחולון גנב רכב מרמת גן וניסה לפרוץ לרכב נוסף – כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי מהשבעה ברעות שבמודיעין אל השיר: המילים שנכתבו לזכר אופיר ברקוביץ׳ ז״ל קיבלו לחן רחוב בשכונת כלניות בבאר שבע נקרא על שמה של סימה נבון ז״ל קרוואן נייד לבני נוער יגיע לשכונות ולמגרשים בגבעת זאב

שליו ביטון מאור יהודה מוביל קמפיין להעלאת מודעות לזכויות אנשים עם מוגבלות

ביטון בן ה-23 נפצע קשה ב"שומר החומות" ומוביל יחד עם חמישה אנשים נוספים קמפיין שבו מוצגים אנשים עם מוגבלות תחת המסר "שלמים. גם עם החסר". ביטון: "החלום שלי להמשיך ולהגשים את עצמי. חולם שיום אחד הפרוטזות יהיו חלק מהנוף הישראלי"

שליו ביטון, תושב אור יהודה, מוביל קמפיין להעלאת המודעות לקידום זכויות אנשים עם מוגבלות ושילובם בחברה. הקמפיין בהובלת אגף דוברות והסברה בעיריית נתניה, בשיתוף אגפי הדוברות בעיריית אור יהודה, עיריית עכו, עיריית יבנה, עיריית שוהם, עיריית מודיעין מכבים רעות, עיריית שדרות, עיריית ראשון לציון והמועצה המקומית קדימה-צורן קידמו בימים האחרונים קמפיין שבו מוצגים אנשים עם מוגבלות, ביניהם ביטון עצמו עם המסר – "שלמים. גם עם החסר".

בנוף הישראלי החדש, מאז השבעה באוקטובר, אנו רואים במרחב יותר ויותר אנשים עם מוגבלות – אנשים קטועי גפיים, אנשים על כיסאות גלגלים, ומוגבלויות נוספות – נפשיות ובלתי נראות, מכל המגזרים ומכל הגילאים. בשל החשיבות להעלאת המודעות לנושא החשוב, נולד קמפיין הסברה מיוחד בשיתוף מס׳ רשויות בארץ – בכיכובם של אדר כהן, בן ממן, יונתן רון, מיכאל נבטלוב, עידן כהן ושליו ביטון, עם אמירה ברורה  – "תראו אותנו כמו שאנחנו, שלמים, גם עם החסר".

הקמפיין כולל שילוט חוצות ברחבי בארץ, סרטון הסברה ברשתות החברתיות, הרצאות לתלמידים בבתי הספר ועוד. אנשים עם מוגבלות מהווים 20 אחוז מהחברה, והם תמיד היו שם. אולם היום יותר מתמיד, כאשר המספרים גדלו משמעותית בעקבות פציעות המלחמה הנוכחית, הטבח במסיבות השבעה באוקטובר, מבצעי ופעולות צה״ל בשנים האחרונות, מדובר בנוף ישראלי חדש-ישן  ויש חשיבות גדולה לנרמל את נוכחותם ולהסביר לכלל הציבור שגם אם אדם נראה שונה, הוא אדם שלם, עם רגשות וחלומות כמו לכל אחד.

בין כוכבי הקמפיין גם שליו ביטון בן ה-23 מאור יהודה. שליו שירת כלוחם בנח"ל. ביום השלישי למבצע "שומר החומות", ב-12 במאי 2021 הוא נפצע קשה, כשבמהלך משימה ירה חמאס טיל קורנט שפגע ישירות בדויד (רכב שטח קרבי) בו היה. כתוצאה מהפיצוץ איבד שליו את רגל שמאל, שתי ידיו נפגעו פגיעה תפקודית קשה, וגופו ספג צלקות וכוויות. "החלום שלי הוא להמשיך ולהגשים את עצמי, אני חולם שיום אחד הפרוטזות יהיו חלק מהנוף הישראלי", אומר שליו.

ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט: "החל מהיום אתם יכולים לראות ברחבי העיר את תמונותיהם של שישה גיבורים. יש להם מוגבלות, אבל הם הכי שלמים שיש. בין המצולמים גם תושב העיר שלנו, שליו ביטון בן ה-23. החודש החשוב הזה להעלאת המודעות לאנשים עם צרכים מיוחדים נועד בעיקר כדי להגביר את הסבלנות בקרבנו, לקבל את האחר ולהתייחס אליו כשווה בין שווים".

◼️ הצטרפו לחדשות אור יהודה בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: נורית מוזס

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אור יהודה

לחצו כאן
דילוג לתוכן