מבזקים
מעצרו של תושב מזרח ירושלים החשוד ברצח פאטמה רג׳בי הוארך הרצליה: חמישה סכינים, גרזן, קוקאין ומאות כדורי אקסטזי נתפסו ברכב חשוד חומרים החשודים כסמים וסכין נתפסו לאחר ששקית נזרקה מחלון רכב באשקלון 320 מטרים ו-78 קומות: המגדל הגבוה בישראל נפתח לאכלוס בגבעתיים רחובות מצטרפת לרשת ערים בריאות בישראל מאות בני נוער במסיבת טבע ליד רבדים: המשטרה פיזרה את האירוע – שני אחים נעצרו סוכות 2026: קו מיוחד מירושלים למערת המכפלה – אלה השעות והשינויים בתחבורה שיבושי תנועה במזכרת בתיה בעקבות עבודות להחלפת קו מים בסמוך לבית ספר בורג אחרי השקעה של 12 מיליון שקל: המזח הצפוני במרינה באשדוד נפתח לציבור משרדי הרישוי סגורים עד 2 באוקטובר – אבל הטסטים והתיאוריה מתקיימים כרגיל כביש 471: שני צעירים נפצעו לאחר שרכבם התהפך סמוך למחלף שעריה אשדוד: בת 71 נפצעה בינוני בתאונה בשדרות בן גוריון סוכות באור יהודה: בבוקר מסע אל יהדות בבל – ובערב מסיימים עם מרסדס בנד סוכות באילת: שלושה ערבים של הופעות בחינם – מרינת גבאי ועד טונה סוכות באופקים: מהצגות ויצירה לילדים ועד נטע ברזילי ושמעון בוסקילה ב־30 שקל ראשון לציון: פועל כבן 40 נפגע מחפץ כבד במפעל – מצבו קשה קריית מלאכי רוצה את אזור התעשייה של באר טוביה – במועצה משיבים: "ספין זול" סוכות באשדוד: יומיים של פסטיפארק בחינם – ואז פסטיבל היין ליד האגם אלה שעות הפעילות של רשות המסים ובתי המכס בחול המועד סוכות קבוצות הוואטסאפ של חדשות 08: כל החדשות מהעיר שלכם – ישירות לנייד ובחינם

שמים דגש על נושא הבטיחות: הוגש דו"ח מבקר עיריית רחובות לשנת 2023

בימים אלה צפוי להתפרסם דו"ח מבקר עיריית רחובות מספר 43 לשנת 2023, בהתאם לפקודת העיריות. הדו"ח לשנת 2023 שם דגש על נושא הבטיחות בהתאמה לתכנית העבודה השנתית של העירייה.

על פי פקודת העיריות, למבקר העירייה יש סמכות ייחודית לבדיקת תהליכים וגופים בתוך העירייה, תוך גישה עצמאית ובלתי מוגבלת, לכל מאגר נתונים ולכל מסמך או ישיבה. במסגרת עבודתו על הדו"ח השנתי, בדק מבקר העירייה, נפתלי אקרמן, נושאים שונים שנמצאים בליבת עבודתה של העירייה, האיר הארות ונתן המלצות.

בתהליך בניית תכנית העבודה השנתית של העירייה הושם דגש על נושא הבטיחות ובהתאם לכך נערכו ביקורות במגוון היבטים הנוגעים לבטיחות. ניתן לציין, בין היתר, את נושא הבטיחות בדרכים, בטיחות במוסדות החינוך ורישוי עסקים.

בעירייה מתייחסים אל דו"ח המבקר כהזדמנות של ממש, לאור היתרונות שניתן להשיג ממנו באיתור ליקויים וטיפול מיטבי בהם. יתרה מזאת, בחלק מהנושאים בהם ניתנו המלצות, הן כבר התקבלו על ידי ראש העיר, מתן דיל והמנכ"ל, מאיר דהן, שדאגו גם ליישם ולהטמיע אותן בתכניות העבודה של העירייה לקראת השנים הבאות.

הדו"ח המלא באתר העיריה בלחיצה על  

במסגרת דו"ח הביקורת לשנת 2023 נבחנו מספר נושאים, ביניהם:

נושא הבטיחות בדרכים

על פי דין, הרשות המקומית היא האחראית לנושא הבטיחות בדרכים בתחומה. המחוקק הטיל על הרשות המקומית חובות וסמכויות נרחבות בנוגע לרחובות ולמדרכות בתחומה, לרבות פיתוח, סלילה ותחזוקה של כבישים ומדרכות, בנוגע לתמרורים ולמתקני תחבורה אחרים הנמצאים בתחום השיפוט שלה. מלבד ראש הרשות, נקבעו בהוראות החוק ובהנחיות מספר אורגנים נוספים שאמורים לעסוק בנושא הבטיחות בדרכים, ובהם הוועדה לבטיחות בדרכים והמטה לבטיחות בדרכים, והם אמורים להשתתף בהכנת תכנית העבודה השנתית בתחום זה.

הביקורת סקרה, בין היתר, את הפעילות שנעשית על ידי המחלקה לבטיחות בדרכים והתכנסויות הוועדה העירונית לבטיחות בדרכים.

מבקר העירייה מצא מספר ממצאים הקשורים במישור הטכני כגון תדירות כינוס וועדת בטיחות בדרכים, נוכחות של פונקציות שונות בוועדות, קושי בגיוס מתנדבים ועוד. ראש העיר קיבל את ההמלצות בנושאים אלה, חלקן כבר טופלו וחלקן מטופלות במסגרת בניית תוכניות העבודה לשנים הבאות.

באשר לממצאים הנוגעים לתכנית העבודה בנושא הבטיחות בדרכים, שיתופי פעולה ומיצוי תקציבים, ניתנה התייחסות פרטנית לממצאים אלה, כולל פירוט באשר לעמידתה של התוכנית הקיימת בכל דרישות הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים.

נושא הבטיחות במוסדות החינוך

מטרת הביקורת בנושא זה הינה לבחון את עמידת העירייה בהוראות החוק, הוראות חוזר מנכ"ל משרד החינוך וכללי המנהל הציבורי התקין בנושא בטיחות במוסדות החינוך בעיר. כמו כן, בחינת הפיקוח על הבטיחות במוסדות אלה, איתור ליקויים, דיווח, וממשקי העבודה.

במהלך הביקורת נמצאו מספר ממצאים הקשורים בתהליכים שונים כגון מחסור חלקי בנהלי עבודה, מחסור בסעיפים מסוימים בתכניות העבודה, תחזוקה שוטפת ועוד. חלק מההמלצות של המבקר התקבלו וחלקן הובהרו על ידי ראש העיר ואנשי המקצוע בעירייה.

בכל הקשור לטיפול בליקויי הבטיחות, מפגעי חשמל ובקרה נמצא והובהר כי ניתנת להם מלוא תשומת הלב והם מטופלים על ידי צוותי העירייה באופן מידי. עם זאת, בעקבות חלק מהממצאים הוחלט להגביר את התיאום בין אגפי העירייה השונים ובין המנהלים, לצד קביעת נהלים חדשים שישפרו את ההתמודדות עם נושא הבטיחות.

נושא רישוי עסקים

הביקורת בנושא רישוי עסקים נעשתה על מנת לבחון את הטיפול ברישוי העסקים בעירייה בין השנים 2021 – 2023, תוך עמידה בהוראות חוק רישוי עסקים ותקנותיו ויישום הוראות הרפורמות שנעשו ברישוי העסקים.

במהלך הביקורת נסקרו, בין היתר, אופן כתיבת נהלי העבודה, הכנת תוכניות העבודה לשנים הבאות, הצורך באחידות בטופסי בקשה למידע מוקדם, כוח אדם ונושאים טכניים נוספים שדורשים את התייחסות העירייה.

הובהר כי חלק מהנושאים כבר טופלו, חלקם יטופלו במסגרת החלפת מערכת המידע למחלקת רישוי עסקים וחלקם יוסדרו במסגרת כתיבת תכנית העבודה השנתיות שנעשית עבור כלל אגפי העירייה לקראת שנת 2025.

ראש העיר, מתן דיל: "הביקורת מהווה כלי חשוב ואמין לשיקוף תהליכי העבודה בעירייה, היא מאפשרת לנו לייעל תהליכים אלה ולהבטיח שמירה על כללי מינהל תקין. אני מברך על עבודתו של המבקר, ניכר כי נעשתה עבודה מפורטת, מקצועית ומקיפה, הן בנושאים שנבחנו השנה והן במסגרת המסקנות העולות מן הדו"ח. ראוי לציין את צוות תיקון הליקויים בהובלת מנכ"ל העירייה, שהוביל תהליכים משמעותיים לפיקוח, טיפול ובחינת יישום המלצות המבקר. כמשרתי ציבור ועובדי ציבור חלות עלינו הנורמות הגבוהות ביותר, ועבורנו, נורמות של מנהל תקין והתנהלות הגונה וישרה הן הבסיס לכל עשייה באשר היא, ובפרט עשייה ציבורית. לתפיסתי זהו המפתח לאמון הציבור במערכת כולה, ולכן אל לנו להתפשר על כך. יישר כוח לכל העוסקים במלאכה".

 

◼️ לחדשות רחובות והסביבה לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: שרון גבאי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן