מבזקים
חולון: שני ילדים נפצעו קל בתאונה עם קורקינט ורכב ברחוב דוב הוז עדכון (14:40) | כבישים 40, 90 ו-12 נחסמו בדרום בשל שיטפונות; המשטרה: "אין לחצות צירים מוצפים" עיריית ראש העין: הוצבה מיגונית חדשה ברובע הנביאים בעקבות נפילת רסיסים בעיר ראש העיר יחיאל לסרי: "אשדוד פועלת תחת עומס מורכב – נשמור על רציפות תפקודית" קריית אונו: אפיקומן בעיר גם בצל אזעקות – ילדי הגנים קיבלו ערכות שי ראש העין: מד״א מזמין את התושבים לתרומת דם ביום ראשון שלושה נעצרו בירושלים ובית שמש: תקיפת שוטרים, הפרת סדר וגניבה הממונה על התקינה מזהיר: "חומרי הניקוי לפסח עלולים להיות מסכני חיים" סגירת מכולת ברמת גן: שוהה בלתי חוקי אותר במקום קק"ל סוגרת את כל היערות והפארקים בארץ – גם בחול המועד פסח בן 9 נפגע ממשאית בבית שמש רמלה מחזקת את הביטחון העירוני: רכבים חדשים, הרחבת מערך המצלמות ורכש אמצעים מתקדמים ארבעה מדענים צעירים מרחובות ומגבעת ברנר נבחרו להשתתף בתחרות היוקרתית של מוזיאון המדע בירושלים שוטרי ירושלים עצרו "על חם" שני חשודים בניסיון לגנוב אופנוע בזמן נפילות טילים בדימונה: בן 30 נתפס עם רכוש בשווי עשרות אלפי שקלים צה״ל תקף וחיסל מחבלי חמאס במהלך אימון צבאי בעזה הותר לפרסום: זה הרב המוכר בדרום שחשוד במעילת ענק של מיליוני שקלים דרור אהרון בהערכת מצב: פתיחת הבריכה בהגבלת קהל, שירותי המועצה יפעלו במתכונת חירום הערכת מצב באשדוד: ראש העיר ומקבלי החלטות בכירים בוחנים את מוכנות העיר בזמן אמת צה"ל תקף את האתר היחיד באיראן שאחראי על תכנון ופיתוח צוללות ומערכות לצי האיראני

שנה חדשה? תצעקו את החלומות שלכם | הטור של סא"ל ליאת ליטבק

לפני כחודש וחצי קיבלתי את האחריות על בסמ"ח – בית הספר למקצועות המחשב וההגנה בסייבר, יחידה שהיא לפני הכל משפחה אחת גדולה. היחידה מורכבת מקומץ של אנשים מדהימים שמכשירים בצורה איכותית ומקצועית את דור ההייטק בצה"ל. בבסמ"ח מכשירים מדי שנה אלפי חיילים ממערך התוכנה וממערך הסייבר, תוכניתנים, מגני סייבר, DEVOPES , מיישמים, בודקי תוכנה, מפתחי לומדה, דאטא אנליסט ומנהלי DC. השנה, אנו פותחים שתי הכשרות חדשות UI ו- CICD ,לטובת שמירה על רלוונטיות והתאמה לשטח.
בכלל ההכשרות אנו דואגים להטמיע תהליכי למידה משמעותית להקניית מיומניות למידה וערכים, דרך חשיבה יצירתית, ידע וכלים רלוונטיים לכח האדם הטכנולוגי המעצב את המציאות הדיגיטלית של צה"ל. בנוסף, החל מקורס מגן בסייבר הקרוב ומיד לאחריו לקורס בודק תוכנה הכשרנו את המפקדים המדהימים שלנו לקלוט חיילים על הרצף האוטיסטי להכשרות ולאפשר להם חוויה מותאמת כחלק מפיילוט התכנית 'תתקדמו'. במקביל כדי להגדיל את כמות הנשים בתפקידים הטכנולוגיים, בחודשים הקרובים תתקיימנה שתי מכינות נשים שיובילו שתי מפקדות קורסים תותחיות וצוות של מפקדים שהתנדבו למשימה ויגדילו את כמות הנשים בהכשרות ביחידה.
כמו כן, יש המון עשייה של היחידה להגברת החשיפה ומתן שוויון הזדמנויות לתושבי הפריפריות – תוכנית ניצנים, בו חיילים, עם מלא מוטיבציה מהיחידה, מלמדים בבתי ספר בדרום, כחלק מתוכנית החינוך, את מקצועות המחשב ודואגים לעזור להרבה ילדים להגשים חלומות.
אני מאחלת לכל התלמידים והמתגייסים החדשים המון בהצלחה, גם בעידן בה הקורונה מאתגרת אותנו, תצעקו את החלומות שלכם, תגדירו יעדים ותעשו הכל כדי להגשים אותם. ולחיילי ומפקדי היחידה, תמשיכו להוביל את כולנו קדימה, בהתמדה, נחישות ומצוינות כמו שרק אתם יודעים.

שנה טובה ומתוקה לכולם.
– הכותבת, סא"ל ליאת ליטבק, מפקדת בית הספר למקצועות המחשב, מתגוררת במושב אירוס שליד נס ציונה. ליאת עשתה תפקידים רבים באגף התקשוב במשך יותר מעשרים שנות שירות בצה"ל, ובתפקידה האחרון הייתה ראש ענף הגנה בסייבר בזרוע היבשה. היא נשואה לסא"ל עדי ליטבק, המשרת ביחידת שחר באגף התקשוב, ולשניים ארבעה ילדים.
דילוג לתוכן