מבזקים
רחובות: פיצוץ מבוקר סמוך לבית העלמין בגורודסקי תאונה בין שתי משאיות בכביש 6: לכוד חולץ במצב אנוש סמוך למחלף שורק אשקלון: בן 34 נאשם שתקף את אשתו, איים להורגה וכלא אותה בבית נבדק במחסום בגן יבנה: צעיר מאשדוד נאשם בהחזקת סכין ובנהיגה בשכרות עקב סמים נוסעים ברכבת הקלה בפתח תקווה? מעבר הולכי הרגל ברחוב אורלוב ייסגר לסירוגין שבוע של חסימות בכביש 461: אלה הכבישים והצמתים שבהם צפויים שיבושי תנועה באזור יהוד מונוסון נער בן 16 נפצע בינוני מפגיעת רכב סמוך לעטרת; בתחקור ראשוני נשלל פיגוע מיירט שוגר הלילה לעבר מטרת שווא בדרום לבנון; לא הופעלו התרעות נהגים בחולון, שימו לב: עבודות לילה בשני צמתים מרכזיים – והעבודות בסוקולוב בוטלו חמישה לילות של עבודות בדרך השלום ודרך הטייסים: שינויים בהסדרי התנועה בגבעתיים שרדה את השואה ונהרגה מטיל איראני בגיל 95: פתח תקווה מנציחה את איבט שמילוביץ עיריית רחובות מבטיחה בשורה בחניה, אבל לא כולם ירוויחו: למי המחירים דווקא יעלו? "אבא כדורגלן" בקריית מלאכי: הקבוצה הראשונה מלאה, בדרך לקבוצה שנייה מחולון לפרשת ריגול עולמית: החברה הרשומה בעיר במרכז תחקיר סייבר בינלאומי ההסלמה באבו תור: חשד להצתת בית ורכב בעקבות אירוע הרצח בירושלים עסקת ענק של 6.3 מיליארד דולר: חברת הסייבר מהרצליה בדרך להימכר לענקית אמריקאית באר שבע: רוכב אופנוע כבן 20 נפצע קשה בתאונה ברחוב יגאל אלון ירושלים: בן 13 החליק עם אופניים ונפצע בינוני בשדרות הרצל רחובות: בן 14 נפל במדרגות עם אופניים חשמליים ונפצע בינוני ירושלים: שני הולכי רגל נפצעו בינוני עד קשה בתאונה בדרך חברון

שנתיים אחרי שנפל: המשפחה שתרוץ לזכרו במרתון ירושלים

לוחמים, חברים והורים יתאחדו ב־מרתון ווינר ירושלים כדי להמשיך את דרכו של סמ״ר נועם חבה ז״ל ולהפוך כאב לתקווה

שנתיים לאחר שנפל בקרב קשה בחאן יונס, משפחתו, חבריו ולוחמים מהיחידה של סמ"ר נועם חבה ז"ל ירוצו יחד ב-27 במרץ במרתון ווינר ירושלים כדי להנציח את שמחת החיים שלו ולהעביר מסר של נחישות ותקווה. הוריו: "הקבוצה הזו מבטאת את האופטימיות שנועם השאיר לנו כמורשת"

בתחילת השבוע, בחלקה 18א' בהר הרצל, התכנסו אוהביו של סמ"ר נועם חבה ז"ל לציון שנתיים לנפילתו. נועם, לוחם בגדוד 202 של חטיבת הצנחנים, נפל בקרב קשה בחאן יונס במהלך מלחמת חרבות ברזל. מאז נפילתו, משפחתו בוחרת להנציח את זכרו בדרך שכל כך אפיינה אותו בחייו – דרך הספורט, הריצה, החברים והאהבה הגדולה לעיר ירושלים.
נועם ז"ל היה ספורטאי בנשמה ואוהד מושבע של בית"ר ירושלים. כחלק מאהבתו הרבה לספורט הוא רץ גם במרתון ירושלים. במרתון הקרוב בירושלים, שייערך ב-27 במרץ, תרוץ לזכרו קבוצה גדולה המורכבת מבני המשפחה, חבריו הקרובים, ולוחמים שלחמו לצידו בעזה, כשהם לבושים בחולצות שהוכנו לזכרו ונושאים דגלים עם דמותו, מתוך תחושה עמוקה שנועם ממשיך לרוץ איתם.

מרתון ווינר ירושלים, שיתקיים השנה בפעם ה-15 ברציפות, ממשיך להדגיש את החיבור הייחודי שבין ספורט, חוסן קהילתי והרוח הירושלמית. במרתון הקרוב צפויים להשתתף למעלה מ-40 אלף רצים ורצות מרחבי הארץ ומחו"ל.

משפחת חבה היא משפחה ירושלמית שורשית ומוכרת. האב, ששון, הוא מבעלי 'מאפיית חבה' המיתולוגית בשכונת תלפיות, והאם, אורנה, היא אשת חינוך ותיקה ומוערכת בשכונת פסגת זאב. "נועם היה איש של אנשים," מספרים הוריו. "הוא היה ילד של אהבה, אופטימיות ונתינה. הוא אהב מאוד את ספורט, ובעיקר הייתה לו אהבה גדולה לבית"ר ירושלים שאותה הוא ליווה ועודד במשחקים. נועם השתתף במרתון ירושלים ואנחנו ממשיכים את דרכו דרך הדברים שהוא אהב לעשות בחייו. עבורנו זוהי סוג של סגירת מעגל, להשתתף עם קבוצה לזכרו במרתון שהוא לקח בו חלק בעבר. הקבוצה הזו מבטאת את האופטימיות שנועם השאיר לנו כמורשת, את האהבה שלו לספורט ואת החיבור האמיתי למשפחה והרבה מאוד חברים. נועם איתנו כל הזמן, בכל דבר שאנחנו עושים ומדברים".


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית ירושלים

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן
דילוג לתוכן