מבזקים
באר שבע: רוכב קלנועית נפצע בינוני לאחר שהתנגש בעמוד תאונה קשה באשדוד: שני גברים נפצעו בינוני מפגיעת רכב במשאית ראשון לציון: כלב ננעל ברכב וחולץ בשלום על ידי מתנדבי "ידידים" חגיגה לטינית בפארק אשדוד ים: הערב רחבת הריקודים הענקית נפתחת לקהל הרחב תאונה עם שלושה נפגעים בכביש 40 בכניסה למושב נחלים דרמה באשקלון: פעוט כבן שנתיים ננעל ברכב בחום הכבד וחולץ בשלום "עשו לך כיפה אדומה, למה לא ברחת?": אביו של בניהו רזי ז"ל ספד לו בבכי קורע לב תאונה עצמית ליד בית גוברין: ארבע צעירות טופלו על ידי מתנדבי איחוד הצלה בית שמש הכיכר החדשה ברחובות מעוררת סערה: בין נהגים מרוצים לתושבים זועמים על הפקקים והלכלוך קיץ סבבה בגן יבנה: מופע הילדים של רוי בוי יפתח היום את אירועי הקיץ גדי יברקן הרחובותי עוזב את הליכוד ומקים מפלגה חדשה – "בית ישראל" אירוע קיץ מטורף, הערב באופקים: "לילה לבן" חגיגי ומלא אטרקציות לבני הנוער אמנות מקומית במיטבה: תערוכה משולבת של סטודנטים ותלמידי תיכון נפתחה באילת נפתחה ההרשמה לצהרוני גני הילדים לשנת הלימודים תשפ"ז בבאר יעקב סגנית וממלאת מקום ראש עיריית אילת, בטי סימלמיץ קיבלה את אות "מנהיגות האחדות" במיזם של שרון אדם פותחים את העונה: עיריית שדרות מפרסמת את תקנון הבריכה העירונית לקיץ 2026 ראש העירייה, אבי סלמה, ספד לליזי אורון ז"ל והדגיש את הקשר העמוק שהיה לה למריים פיירברג ז"ל המהפכה הקולינרית של צביקה ברוט בבת ים מהכלא אל החופש: הרצאה מרתקת של הקרימינולוגית גילי בר דוד בבאר יעקב גדול הזמר היהודי מגיע לעיר: אברהם פריד יפתח את מופעי הקיץ בקריית מלאכי

סגנית וממלאת מקום ראש עיריית אילת, בטי סימלמיץ קיבלה את אות "מנהיגות האחדות" במיזם של שרון אדם

סגנית וממלאת מקום ראש עיריית אילת קיבלה את האות המרגש מידיה של עדנה זכאי, במסגרת פרויקט נשי ארצי ששם דגש על ערבות הדדית ותיקון לבבות. כעת, עליה לבחור את האישה הבאה בשרשרת.

רגעים מרגשים נרשמו בזירה הציבורית והנשית באילת: בטי סימלמיץ, סגנית וממלאת מקום ראש עיריית אילת, זכתה לקבל את אות "מנהיגות האחדות" היוקרתי. האות הוענק לה כחלק מהמיזם הארצי העוצמתי שמובילה שרון אדם, אשר שם במרכזו את כוחה של המנהיגות הנשית, החיבור הקהילתי ותיקון הלבבות בחברה הישראלית.

את האות קיבלה סימלמיץ מידיה של פעילת הציבור והעשייה עדנה זכאי, אירוע שהוגדר על ידה כתזכורת עוצמתית לחשיבות של סולידריות נשית והערך המוסף שנוצר "כשנשים מרימות לנשים". הרעיון המרכזי העומד בבסיסו של המיזם הייחודי הוא יצירת "שרשרת של אור" – אף מנהיגה אינה שומרת את ההוקרה לעצמה, אלא מחויבת להעביר את האות הלאה לאישה הבאה, במטרה להרחיב את מעגלי האחדות, הערבות ההדדית והחוסן החברתי, בפרט בימים מורכבים אלו.

בפוסט נרגש שפרסמה בעקבות קבלת האות, שיתפה סימלמיץ בתחושותיה העמוקות: "הלב שלי עולה על גדותיו מהתרגשות. זכיתי לקבל את אות ״מנהיגות האחדות״, כחלק מהמיזם המופלא והעוצמתי של שרון אדם, ששם במרכז את הכוח הנשי, את החיבור ואת תיקון הלבבות. לקבל את האות הזה דווקא מעדנה זכאי היקרה, אישה שהיא בעצמה השראה ועשייה, זו תזכורת חזקה למה שקורה כשנשים מרימות לנשים.

מנהיגות אמיתית, בעיניי, נמדדת ביכולת שלנו לייצר אחדות. בימים שבהם כולנו כל כך זקוקים לעוגן, האחדות והערבות ההדדית בינינו הן הכוח המניע, הריפוי והחוסן האמיתי שלנו כקהילה וכחברה. הרעיון המקסים במיזם הוא שאף אחת לא שומרת את האור לעצמה. האות הזה עובר הלאה, מאישה לאישה, בשרשרת נשית שמפיצה מנהיגות מהלב. עדנה אהובה, תודה שבחרת בי וריגשת אותי עד דמעות. ושרון אדם, תודה על מיזם שמזכיר לנו מי אנחנו ומה אנחנו יכולות לעשות כשאנחנו פועלות יחד".

אגב, סימלמיץ, מהדמויות המוערכות בעיר, פתחה את השבוע עם מסר ממוקד ומעורר השראה המופנה לנשות העיר. בפוסט שפרסמה ברשתות החברתיות, בחרה סימלמיץ לגעת באחד המחסומים המנטליים המשמעותיים ביותר המלווים נשים רבות בדרכן המקצועית והאישית – "תודעת החוסר" – ולהציע גישה מחשבתית חדשה ומעצימה המבוססת על ביטחון ונתינה.

בדבריה, אבחנה סימלמיץ את הנטייה הסמויה של נשים רבות להתכווץ במרחב הציבורי והמקצועי:

  • הפחד מאיבוד מקום: נשים רבות מנהלות את חייהן מתוך חשש תמידי שלא יישאר להן מקום או במה לביטוי עצמי.

  • תחרותיות שלילית: החשש המוטעה כי ההצלחה של אישה אחרת באה בהכרח על חשבונן או מורידה מערכן.

  • התנצלות על שאיפות: הנטייה להתנצל על רצונות גדולים, לחסוך באנרגיה ולהסתפק ב"פירורים" במקום לדרוש את המגיע להן.

לעומת תפיסת המחסור, הציגה סגנית ראש העירייה המוצלחת יש לציין, את החלופה המנטלית המובילה להצלחה אמיתית. "שפע אמיתי הוא עניין של מיינדסט (דפוס חשיבה)", הסבירה סימלמיץ. "תודעת שפע אומרת שאת פועלת מתוך ביטחון מוחלט שיש מספיק לכולם – מספיק הצלחה, מספיק אהבה, מספיק משאבים ומספיק מקום בשולחן".

לדבריה, המפתח לשינוי המציאות טמון בשינוי התדר הפנימי והפסקת הפחד: "כשאת מפסיקה לפחד מהחוסר ועוברת להודיה, לנתינה ולעשייה, את הופכת למגנט של הזדמנויות. תביאי את השפע של המחשבה שלך לכל חדר שאת נכנסת אליו, ותראי איך המציאות מתיישרת לפי התדר שלך".

את הפוסט המעצים חתמה סימלמיץ בתזכורת חיובית לכלל העוקבות שלה: "השפע לא נגמר, הוא מתרחב בכל פעם שאנחנו בוחרות לראות את הטוב, להאמין בעצמנו, ולצעוד בביטחון בדרך הייחודית שלנו. שבוע מבורך ומלא בעשייה".

אין ספק: האות מגיע לה, בזכות ולא בחסד. הכי ראויה, הכי נכונה, הכי אמיתית ועשייתה – כל כולה – למען התושבים.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: פרטי

דילוג לתוכן