שר האוצר: תומכים בהשוואת שכר כלפי מטה בלבד

שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳: “בשעה שהמשק כולו מתמודד עם לחצים תקציביים ואתגרים כלכליים, חובתנו המוסרית היא לשמש דוגמה אישית. דווקא עכשיו – כולנו נכנסים תחת האלונקה, כולם כולל כולם.”

היום תובא לדיון בוועדת השרים לחקיקה הצעת חוק להשוואת שכר בכירים במגזר הציבורי. שר האוצר בצלאל סמוטריץ’ מבהיר כי הנחה את נציגי משרדו לתמוך בהצעה אך ורק בתנאי אחד ברור: לא תהיה כל העלאת שכר – לא לראש הממשלה, לא לשרים, לא לחברי הכנסת ולא לאף בעל תפקיד ציבורי.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳:
“בשעה שהמשק כולו מתמודד עם לחצים תקציביים ואתגרים כלכליים, חובתנו המוסרית היא לשמש דוגמה אישית. דווקא עכשיו – כולנו נכנסים תחת האלונקה, כולם כולל כולם.”

עוד הוסיף השר:
“יש מקום להשוואת שכר – אך כלפי מטה. הגיע הזמן לתקן את העיוותים הקיימים, ולדוגמה, לקצץ בשכרם של בעלי משכורות מופרזות כמו נשיא בית המשפט העליון, שמרוויח כיום מעל ל-120 אלף ש”ח בחודש. השוואת השכר כלפי מטה תאפשר גם קיצוץ נדרש בתקציב המדינה וגם שוויון ראוי בין בעלי התפקידים הבכירים.”

הצטרפו לחדשות אקטואליה ופוליטיקה ארצית ומקומית בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן