לוחמי האש של תחנת מרחב "האומה" הוזעקו לפני זמן קצר למנהרת יגאל ידין, בנתיב הנסיעה מכיוון מעלה אדומים לירושלים, בעקבות דיווח על תאונת דרכים קשה עם מעורבות של מספר כלי רכב.
עם הגעת הצוותים לזירה בתוך המנהרה, זיהו לוחמי האש שני בני אדם שנלכדו בתוך הרכבים הפגועים. בשל עוצמת הפגיעה ומרכיבי הרכב המעוך, נדרשו הכוחות לבצע פעולות חילוץ מורכבות ומהירות תוך שימוש בכלי חיתוך ופיסוק הידראוליים ייעודיים.
הצוותים פעלו בנחישות תחת תנאי הזירה המורכבים במנהרה, ועם תום פעולות החילוץ הועברו הנפגעים לידי כוחות הרפואה שהמתינו במקום. מצבו של אחד המחולצים הוגדר אנוש, והשני פונה כשהוא במצב קשה.
מפקד האירוע, רב-רשף אריק אבולוף:
"מדובר בזירת תאונה קשה ומורכבת. עם הגעתנו למקום הבחנו בשני לכודים שזקוקים לחילוץ מיידי. לוחמי האש פעלו במקצועיות ובנחישות, הפעילו ציוד חילוץ הידראולי וביצעו חיתוכים ברכבים על מנת לחלץ את הנפגעים במהירות האפשרית ולהעבירם לכוחות הרפואה להמשך טיפול מציל חיים".
בוחני תנועה של משטרת ישראל הגיעו לזירה והחלו בחקירת נסיבות התאונה. התנועה במנהרה נחסמה זמנית לצורך פינוי הרכבים וניקוי הכביש, והציבור מתבקש להשתמש בדרכים חלופיות.
◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן










